Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-6/5/2021 (+ΧΑΡΤEΣ BΡΟΧΗΣ)

 Τρίτη 4 Μαΐου 2021.

 Προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες μπόρες σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης της Χαλκιδικής και των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες μικρή αστάθεια θα δώσει τοπικά φαινόμενα και στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας και πιθανόν στα βόρεια ορεινά της Θεσσαλίας μικρής έντασης και διάρκειας. Ο καιρός από αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν στην αρχή τοπικές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα διαλυθούν και θα  επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ελαφρώς αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά  των Σερρών της Δράμας της  Ξάνθης  της Κομοτηνής και πιθανόν  στα πόδια της Χαλκιδικής.

 Προβλέπονται στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο βοριάδες 5 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα μεταφερθούν και νοτιότερα και βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 10 έως 25 βαθμούς στην Ήπειρο τη Μακεδονία και τη Θράκη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσουν τοπικά τους 28 με 30 και στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 32-34.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τις μεσημεριανές ώρες για  λίγες μεμονωμένες βροχές στον Όλυμπο τον Κίσσαβο το Μαυροβούνι και το Πήλιο άνευ σημασίας. Θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας από το μεσημέρι και μετά.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ στα πεδινά και ορεινά τμήματα σταδιακά θα  στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

 H θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 14 με 25°C

 Τρίκαλα 13 με 25°C

 Καρδίτσα 13 με 26°C

 Βόλος 16 με 24°C

 Καλαμπάκα 12 με 24°C

 Ελασσόνα 12 με 24°C

 Φάρσαλα 12 με 25°C

 Αγία 12 με 23°C

 Σποράδες 15 με 20°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από τις πρωινές ώρες και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα και ως αργά το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα. Θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην αρχή σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα δέσμη βροχών θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές του Ιονίου της Ηπείρου της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς στα ορεινά της Πελοποννήσου και αργά το βράδυ τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και των νησιών του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου μικρής έντασης και διάρκειας. Μόνο στην περιοχή της Κέρκυρας ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι αξιόλογα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο αρχικά νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση αλλά από το απόγευμα και μετά θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς 5 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε  λίγο υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 25 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 27 με 30 βαθμούς και στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 31 με 32.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά προς τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας μεταξύ 15:00 – 21:00. Σταδιακά ο καιρός αργά το βράδυ θα βελτιωθεί.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σύντομες ασθενεις βροχές που το βράδυ θα σταματήσουν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν  αρχικά ασθενείς στα πεδινά και βορειοανατολικοί 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην πεδιάδα θα αναπτυχθεί ένας νοτιο-ανατολικός ανεμος 2 με 4 μποφόρ ενώ σε τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας της Καλαμπάκας και κυρίως στα ορεινά αυτών των περιοχών ένας νοτιοδυτικός Άνεμος 4 με 5 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε 

 Λάρισα  11 με 29°C

 Τρίκαλα 12 με 28°C

 Καρδίτσα 11 με 29°C

 Βόλος  14 με 27°C

 Καλαμπάκα 11 με 27°C

 Ελασσόνα 10 με 26°C

 Φάρσαλα 10 με 28°C

 Αγία 11 με 26°C

 Σποράδες 14 με 20°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.

 Προβλέποντας κάτι τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα σημειωθούν έως και το μεσημέρι λίγες βροχές κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο τη Χαλκιδική τη Θάσο τα κεντρικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας μικρής έντασης και διάρκειας. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας έως και τις βραδινές ώρες όπου εκ νέου σε τμήματα του βορείου Ιονίου της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ κατά τόπους κυρίως στα νότια.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 9 έως 27 βαθμούς στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 28 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που θα διαλυθούν και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας έως και αργά το βράδυ όπου εκ νέου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πολύ μικρή πιθανότητα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ για ασθενείς βροχές κυρίως στην Πίνδο.

 Λάρισα: προβλέποντας τοπικές νεφώσεις που θα διαλυθούν και θα σημειωθούν ηλιοφάνεια έως και το βράδυ όπου θα  συννεφιάσει εκ νέου.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα έως 3 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 13 με 28°C

 Τρίκαλα 13 με 28°C

 Καρδίτσα 13 με 28°C

 Βόλος 15 με 27°C

 Καλαμπάκα 12 με 27°C

 Ελασσόνα 11 με 27°C

 Φάρσαλα 11 με 28°C

 Αγία 11 με 26°C

 Σποράδες 14 με 22°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook: https://www.facebook.com/vassilis.weatherking

Ομάδα facebook: https://www.facebook.com/weathergroupteam

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *