Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-27/4/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΥΕΤΟΥ)

Κυριακή 25 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το Αιγαίο, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με βροχές που σταδιακά προς το μεσημέρι και μετά θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά τη βόρεια Κρήτη την Εύβοια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει σε όλες τις περιοχές και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη δυτική χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι βροχές θα είναι αξιόλογες σε τμήματα των νόμων Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας στις Σποράδες στην Εύβοια όπου θα σημειωθούν κατά μέσο όρο 5 με 15 χιλιοστά βροχής.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά στα κεντρικά τμήματα και 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από αργά το βράδυ και μετά και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 6 έως 22 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια τμήματα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές με τη συννεφιά δεν θα ξεπεράσει τους 17 με 19.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα στον Κίσσαβο, το Μαυροβούνι, το νομό Μαγνησίας, στις Σποράδες και πιθανόν στα ορεινά της Καρδίτσας και των Φαρσάλων όπου αναμένονται κατά μέσο όρο 5 με 10 χιλιοστά βροχής.

 Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που από το μεσημέρι και μετά θα σταματήσουν και ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στις Σποράδες βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στα υπόλοιπα τμήματα δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς 2 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 10 με 18°C

 Τρίκαλα 10 με 18°C

 Καρδίτσα 10 με 18°C

 Βόλος 12 με 18°C

 Καλαμπάκα 9 με 16°C

 Ελασσόνα 9 με 17°C

 Φάρσαλα 9 με 18°C

 Αγία 9 με 17°C

 Σποράδες 12 με 15°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα και αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά σε νησιά του Ιονίου και τμήματα της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της Μακεδονίας  με πολύ μικρή πιθανότητα στα βουνά να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα κεντρικά και νότια τμήματα 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση ενώ στο Θερμαϊκό και το Ιόνιο σταδιακά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 5 έως 23 βαθμούς ενώ στα νησιωτικά τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 18.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στις Σποράδες μου ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα επικρατήσει ένα νοτιοανατολικό ρεύμα 3 με 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 6 με 23°C

 Τρίκαλα 7 με 22°C

 Καρδίτσα 7 με 22°C

 Βόλος 9 με 21°C

 Καλαμπάκα 8 με 20°C

 Ελασσόνα  7 με 21°C

 Φάρσαλα 7 με 22°C

 Αγία 7 με 20°C

 Σποράδες 12 με 16°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα τμήματα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στα ορεινά κυρίως τμήματα ενώ μετά το απόγευμα και οι νεφώσεις θα επεκταθούν και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στα υπόλοιπα πελάγη νοτιοανατολικοί 4 και πιθανόν στο Ιόνιο και 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας  τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη κατά μέσο όρο από 5 έως 24 βαθμούς ενώ στα  υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 22.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα στα βουνά να σημειωθούν ασθενείς βροχές άνευ σημασίας

 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ το μεσημέρι ίδιας έντασης άνεμοι θα επικρατήσουν και στις πεδινές περιοχές.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 7 με 25°C

 Τρίκαλα 8 με 24°C

 Καρδίτσα 7 με 24°C

 Βόλος 9 με 23°C

 Καλαμπάκα 7 με 22°C

 Ελασσόνα 7 με 23°C

 Φάρσαλα 7 με 24°C

 Αγία 7 με 22°C

 Σποράδες 13 με 17°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook: https://www.facebook.com/vassilis.weatherking

Ομάδα facebook: https://www.facebook.com/weathergroupteam

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *