Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 22-24/4/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα και κυρίως στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά στο Ιόνιο και τα δυτικά Ηπειρώτικα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τα νησιά του Ιονίου μικρής έντασης και διάρκειας που το απόγευμα και το βράδυ θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Δεν αναμένονται πουθενά αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά ασθενείς που και εκεί θα στραφούν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 21 βαθμούς στα δυτικά τμήματα την Θράκη και τα νησιά ενώ στην υπόλοιπη πεδινή χώρα θα φτάσει τοπικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα κυρίως στην Πίνδο αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες διάσπαρτες βροχοπτώσεις κυρίως στην Πίνδο που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας της Καλαμπάκας και της Ελασσόνας κυρίως τις βραδινές ώρες άνευ σημασίας.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το μεσημέρι και μετά θα υπάρχουν και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 4 με 25°C

 Τρίκαλα 6 με 24°C

 Καρδίτσα 5 με 24°C

 Βόλος 8 με 22°C

 Καλαμπάκα 7 με 23°C

 Ελασσόνα 6 με 22°C

 Φάρσαλα 5 με 24°C

 Αγία 7 με 22°C

 Σποράδες 12 με 19°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο στην Ήπειρο την Μακεδονία την Θεσσαλία άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές κατά περιόδους μικρής έντασης και διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας  και μόνο στη Θράκη  και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προς τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Μόνο σε τμήματα των νομών Ιωαννίνων Κέρκυρας ,Γρεβενών, Καστοριάς και στα υπόλοιπα ορεινά τμήματα της Ηπείρου αναμένονται κατά μέσο όρο 5 με 10 χιλιοστά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 και αργότερα στα νότια και 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 6 έως 18 βαθμούς στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του Ιονίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου και στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 21 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας. Στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας της Ελασσόνας και της Καλαμπάκας πιθανόν να  σημειωθούν 5 με 10 χιλιοστά βροχής.  Στη Μαγνησία και τις Σποράδες παρόλο τη συννεφιά η πιθανότητα είναι μικρή να σημειωθούν λίγα τοπικά φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Κατά περιόδους οι νεφώσεις θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια μόνο τμήματα αλλά θα εξασθενήσουν και εκεί σημαντικά και θα στραφούν παντού σε βόρειους ασθενείς.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα  11 με 19°C

 Τρίκαλα 10 με 18°C

 Καρδίτσα 10 με 18°C

 Βόλος 12 με 18°C

 Καλαμπάκα 9 με 16°C

 Ελασσόνα 9 με 16°C

 Φάρσαλα 9 με 18°C

 Αγία 9 με 18°C

  Σποράδες 13 με 18°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 24 Απριλίου 2021.

Προβλέπεται στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά τμήματα και αργότερα και σε τμήματα των Κυκλάδων και του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα στη δυτική Στερεά και σε ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου να σημειωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις αλλά η πιθανότητα για βροχές είναι μικρή. Αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα και θα σημειωθούν κατά τόπους στο Ιόνιο την Ήπειρο τη Στερεά Ελλάδα τη Θεσσαλία την Πελοπόννησο τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου κατά μέσο όρο 10 με 25 χιλιοστά βροχοπτώσεις ενώ σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας πιθανόν να σημειωθούν ακόμα περισσότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Ιόνιο και το Αιγαίο από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και αργότερα στο βόρειο Αιγαίο και 7 ενώ στο νότιο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων θα πνέουν ανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στη βόρεια χώρα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 6 έως 17 βαθμούς σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη και βόρεια Στερεά ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 19 με 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στη νότια Κρήτη τοπικά θα φτάσει τους 28.

Θεσσαλία:  προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές που σε τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας θα είναι έντονες κατά περιόδους. Αναμένονται κατά μέσο όρο 10 με 25 χιλιοστά βροχής στις πεδινές περιοχές και τις Σποράδες ενώ σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας της Ελασσόνας και της Καλαμπάκας θα ξεπεράσουν και τα 30 με 40 χιλιοστά.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές αλλά θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και 5 με 6 στις Σποράδες.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 10 με 16°C

 Τρίκαλα 9 με 16°C

 Καρδίτσα 9 με 16°C

 Βόλος 11 με 17°C

 Καλαμπάκα 8 με 14°C

 Ελασσόνα 8 με 14°C

 Αγία 8 με 15°C

 Φάρσαλα 8 με 14°C

 Σποράδες 13 με 16°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook: https://www.facebook.com/vassilis.weatherking

Ομάδα facebook: https://www.facebook.com/weathergroupteam

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *