Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 19-21/4/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά προς τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν πρόσκαιρα και σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου με γρήγορη βελτίωση από το βράδυ και μετά. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες στις προαναφερθείσες περιοχές μικρής έντασης και διάρκειας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους αξιόλογα/ισχυρά και τμήματα του Ιονίου της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου της Μακεδονίας της Θράκης του βόρειου Αιγαίου και κατά τόπους σε νησιά όπως η Χίος η Σάμος η Ικαρία και η Νάξος όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 15 με 25 χιλιοστά βροχής. Ο καιρός σταδιακά προς τις απογευματινές ώρες θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και τα τοπικά φαινόμενα θα παραμείνουν μόνο στη Δυτική Ελλάδα και πιθανόν και σε τμήματα της Θράκης και το ανατολικό Αιγαίο.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ όπως και στο νότιο Αιγαίο και τα ηπειρωτικά ενώ στα βόρεια και κεντρικά τμήματα του Αιγαίου θα πνέει ένας  ανατολικός βορειοανατολικός άνεμος 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 5 έως 18 βαθμούς στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα ξεπεράσει τους 22 με 23 βαθμούς.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας το πρωί και το απόγευμα αλλά και τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που πιθανόν να δώσουν κάποιες σποραδικές μπόρες ή και μεμονωμενες καταιγίδες κυρίως στις ορεινές περιοχές. Δεν αναμένονται φαινόμενα αξιόλογα εκτός από την περιοχή του Ολύμπου.

 Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με ανοίγματα του καιρού το πρωί και το απόγευμα ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη μπόρα η πολύ σύντομη καταιγίδα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στην αρχή μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα θαλάσσια θα πνεει ένας νοτιο-ανατολικός άνεμος 3 με 4 μποφόρ ενώ στα πεδινά και ορεινά τμήματα ένας νοτιοδυτικός άνεμος 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα  8 έως 22°C

 Τρίκαλα 8 έως 21°C

 Καρδίτσα 8 έως 21°C

 Βόλος 11 έως 21°C

 Καλαμπάκα 7 έως 20°C

 Ελασσόνα 7 έως 20°C

 Αγία 7 έως 20°C

 Φάρσαλα 7 έως 21°C

 Σποράδες 12 έως 17°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 20 Απριλίου 2021.

 Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις πού στο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά την Πελοπόννησο θα δίνουν τοπικές μπόρες οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα επεκταθούν και σε κάποια τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών με τη μορφή μεμονωμένων καταιγίδων. Στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου στην ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες όπως και τις Σποράδες ο καιρός θα είναι καλύτερος με τοπικές νεφώσεις αλλά πολύ μικρή πιθανότητα για κάποια φαινόμενα. Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα μόνο στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και τα ορεινά της Θράκης όπου αναμένονται κατά μέσο όρο 5 με 10 χιλιοστά βροχόπτωσης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό και το Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου θα φτάνουν τα 6 με 7 με σταδιακή εξασθένηση σε όλες τις περιοχές από το βράδυ και μετά.

 Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 18 βαθμούς στη δυτική χώρα και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα ξεπεράσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά άστατος καιρός  με βελτιωμένα διαστήματα από το πρωί και το βράδυ αλλά και τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που πιθανόν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας να δώσουν λίγες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας. Στη Μαγνησία τα απολύτως πεδινά τμήματα και τις Σποράδες δεν αναμένονται φαινόμενα.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα διαλυθούν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα ενώ σε πεδινά και ορεινά τμήματα πιθανόν το μεσημέρι για λίγο να ενισχυθούν στα 5.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 5 έως 22°C

 Τρίκαλα 7 έως 21°C

 Καρδίτσα 6 έως 21°C

 Βόλος 8 έως 20°C

 Καλαμπάκα 6 έως 20°C

 Ελασσόνα 5 έως 20°C

 Φάρσαλα 6 έως 21°C

 Αγία 7 έως 20°C

 Σποράδες 12 έως 17°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και περιορισμένη ορατότητα στις ορεινές περιοχές  αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά καλός και βελτιωμένος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μικρή αστάθεια θα δώσει στην Ήπειρο στη Θράκη τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς μικρής έντασης και διάρκειας που το απόγευμα θα έχουν σταματήσει σε όλες τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στις περισσότερες περιοχές και μόνο στο νότιο Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο θα πνέει ένας δυτικός άνεμος 4 με 6 μποφόρ. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι δυτικοί άνεμοι πρόσκαιρα θα ενισχυθούν και στα ηπειρωτικά τμήματα στα 3 με 5 μποφόρ αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν και πάλι.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 1 έως 21 βαθμούς Κελσίου στη δυτική χώρα και τη Θράκη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα ξεπεράσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα ενισχυθεί ο δυτικός άνεμος στα 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και ορεινά τμήματα με εξασθένηση και πάλι το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 5 έως 22°C

 Τρίκαλα 7 έως 21°C

 Καρδίτσα 6 έως 21°C

 Βόλος 8 έως 20°C

 Καλαμπάκα 6 έως 20°C

 Ελασσόνα 5 έως 20°C

 Φάρσαλα 6 έως 21°C

 Αγία 7 έως 20°C

 Σποράδες 12 έως 17°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook: https://www.facebook.com/vassilis.weatherking

Ομάδα facebook: https://www.facebook.com/weathergroupteam

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *