Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 17ης Απριλιου 2021 για 3-14 ημέρες.

Ανάλυση πρωινών δεδομένων  της 7ης Απριλίου 2021 για 3 έως 14 ημέρες.

 20 με 21 Απριλίου.

 Πιθανότητα 72% τοπικά φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά στη δυτική Πελοπόννησο στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στη δυτική και βόρεια χώρα και σε κανονικά στα υπόλοιπα τμήματα. 

 Πιθανότητα 38% τοπικά φαινόμενα μόνο στο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά  στην δυτική Μακεδονία και τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στα βόρεια σύνορα μας με τα Σκόπια. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στη δυτική και βόρεια χώρα και σε κανονικά στα υπόλοιπα τμήματα. 

+++++++++++++++++++++++

22 με 24 Απριλίου.

 Πιθανότητα >90% φαινόμενα στο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη Μακεδονία τη Θράκη στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και πιθανόν σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.  θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στην νότια Ελλάδα και σε κανονικά στη βόρεια.

+++++++++++++++++++++++

 25 με 27 Απριλίου.

 Πιθανότητα 48% φαινόμενα στη Μακεδονία Θράκη και πιθανόν στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Θερμοκρασία υψηλή στην ανατολική και νότια χώρα σε κανονικά επίπεδα στα βόρεια τμήματα.

 Πιθανότητα 30% καλοκαίρια σε όλη τη χώρα χωρίς φαινόμενα. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα.

 Πιθανότητα 22% λίγα τοπικά φαινόμενα σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Χαλκιδική. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα σε όλη την ανατολική χώρα με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά αυτής.

+++++++++++++++++++++++++++++++

 28 Απριλίου έως 2 Μαΐου.

 Πιθανότητα >80%  ασθενές βαρομετρικό χαμηλό θα διέλθει από τη χώρα μας δίνοντας λίγα τοπικά φαινόμενα σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και στα ορεινά της Πελοποννήσου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Θερμοκρασίες πολύ υψηλές στην αρχή της περιόδου με σημαντική πτώση στη δυτική και βόρεια χώρα στη συνέχεια ενώ στο τέλος της περιόδου αναμένεται και πάλι σταδιακή άνοδο στη δυτική και νότια χώρα.

+++++++++++++++++++

Σύνοψη.

 Φαίνεται λοιπόν με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που λάβαμε στις 16 του μήνα ότι ο δείκτης ΝΑΟ μετά από μία πρόσκαιρη είσοδος σε οριακά θετικές τιμές θα ξαναγυρίσει σε αρνητικό πρόσημο. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια η πορεία των διαταραχών να είναι από την περιοχή της Ρωσίας προς την κεντρική Μεσόγειο. Αυτή ήταν και η εκτίμηση μας στην αρχή του μήνα όταν δώσαμε τη μακροπρόθεσμη. Έτσι μόνο η δυτική και βόρεια Ελλάδα θα επηρεάζονται κατά περιόδους το επόμενο 14ημερο από ατμοσφαιρικές διαταραχές που θα δίνουν άλλοτε πιο αξιόλογα φαινόμενα και άλλοτε πιο λίγα. Στις υπόλοιπες περιοχές η ξηρασία θα συνεχιστεί και μόνο στη Θεσσαλία υπάρχει το ενδεχόμενο μικρό αλλαγών που θα δώσουν κάποιες μετριες βροχές. Η θερμοκρασία επίσης θα ήθελα να το τονίσω πάει ακριβώς όπως το είπαμε με υψηλές τιμές στην ανατολική και νότια χώρα και κανονικές ή και σχετικά χαμηλές στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

 Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν στην καλύτερη προγνωστική ομάδα της χώρας μέσα από τα δικά σας λόγια και τα μηνύματα που στέλνετε κάθε μέρα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook: https://www.facebook.com/vassilis.weatherking

Ομάδα facebook: https://www.facebook.com/weathergroupteam

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *