Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 16-18/4/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα και μέχρι το απόγευμα θα έχουν καλύψει όλη τη χώρα ενώ σταδιακά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική Στερεά ,τμήματα της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στη Μακεδονία την Θράκη και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας και έντασης και έτσι από το μεσημέρι και μετά και από τα δυτικά προς τα ανατολικά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και ως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα παραμείνουν αξιόλογα σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης και των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου. Αναμένονται 5 με 10 χιλιοστά βροχής σε τμήματα των Ιωαννίνων της Πιερίας το Κιλκίς της Ημαθίας της Πέλλας της Θεσσαλονίκης της Χαλκιδικής και στα ορεινά των Τρικάλων της Λάρισας της Ευρυτανίας και της Καρδίτσας. Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα και το βράδυ στα βουνά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 1400 μέτρα κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο αλλά σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 6 με 7 και στη θάλασσα Κυθήρων πιθανόν και 8 μποφόρ το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 18 βαθμούς ενώ στη Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο και την Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές που θα είναι λίγο πιο αξιόλογες στα ορεινά κυρίως τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας της Καλαμπάκας της Ελασσόνας όπου τοπικά θα φτάσουν και τα 5 με 8 χιλιοστά με σταδιακή σημαντική βελτίωση σε όλη την περιφέρεια μέχρι αργά το βράδυ. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και έντασης που αργά το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες και 3-4 στις πεδινές περιοχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 6 με 18°C

Τρίκαλα 5 με 16°C

Καρδίτσα 5 με 17°C

Βόλος 8 με 18°C

Καλαμπάκα 4 με 15°C

Ελασσόνα 4 με 15°C

Φάρσαλα 6 με 17°C

Αγία 6 με 16°C

Σποράδες 10 με 15°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 17 Απριλίου 2021.

Προβλέπεται στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αρχικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες αλλά ο καιρός το μεσημέρι θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αρχικά τοπικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και μόνο τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά ,πιθανόν στο νομό Αχαΐας στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας στη δυτική Μακεδονία καθώς και σε τμήματα της Ημαθίας της Πέλλας των Σερρών και της Θεσσαλονίκης. Αναμένονται κατά μέσο όρο 5 με 15 χιλιοστά βροχόπτωσης σε τμήματα των Ιωαννίνων της Θεσπρωτίας της Κέρκυρας της Καστοριάς της Φλώρινας της Ημαθίας στο Κιλκίς. Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη σχεδόν τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης πάνω από τα 1.000 με 1.200 μέτρα κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικες διευθύνσεις στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ ενώ από νοτιοανατολικές 6 με 7 και στη θάλασσα της Καρπάθου 8 με 9 μποφόρ που σταδιακά από το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της Αττικοβοιωτίας της Πελοποννήσου και των νησιών του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου θα φτάσει τους 20 με 25 και στη Βόρεια Κρήτη τους 27 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες βροχές νωρίς το πρωί στα παράλια των νόμων Λάρισας Μαγνησίας και τις Σποράδες με βελτίωση στη συνέχεια ενώ αργά το βράδυ δεν αποκλείεται εκ νέου να σημειωθούν τοπικές μπόρες σε τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Ελασσόνας στο νομό Λάρισας. Μόνο στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα θα διαλυθούν άλλα αργά το βράδυ εκ νέου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις μία μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες με εξασθένηση και 3 με 4 μποφόρ στις πεδινές και ορεινές περιοχές κυρίως τις απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 8 με 16°C

Τρίκαλα 7 με 13°C

Καρδίτσα 7 με 13°C

Βόλος 9 με 17°C

Καλαμπάκα 6 με 12°C

Ελασσόνα 6 με 12°C

Φάρσαλα 7 με 15°C

Αγία 7 με 14°C

Σποράδες 11 με 15°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 18 Απριλίου 2021.

Προβλέπεται στα νότια τοπική συννεφιά που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές έως και τις πρωινές ώρες σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας με βελτίωση ενώ από το μεσημέρι και μετά σε τμήματα της νότιας Πελοποννήσου των Κυκλάδων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου πιθανόν της Αττικής το νομό Χανίων και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Κιλκίς Θεσσαλονίκης Φλώρινας και Κοζάνης και πιθανόν στην Μεσσηνία και τη Χίο θα σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα. Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ανατολική και νότια χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 6 έως 24 βαθμούς Κελσίου ενώ σε τμήματα της νότιας Κρήτης και των νησιών των Δωδεκανήσων θα φτάσει τοπικά τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός με αραιές νεφώσεις αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις χωρίς φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ορεινά της Πίνδου νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση κενό στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 8 με 23°C

Τρίκαλα 8 με 23°C

Καρδίτσα 8 με 23°C

Βόλος 10 με 23°C

Καλαμπάκα 7 με 22°C

Ελασσόνα 7 με 22°C

Φάρσαλα 7 με 23°C

Αγία 7 με 22°C

Σποράδες 12 με 17°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook: https://www.facebook.com/vassilis.weatherking

Ομάδα facebook: https://www.facebook.com/weathergroupteam

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *