Τάση καιρού οσο αφορά τις βροχοπτώσεις τις επόμενες 13 μέρες(16-28/4/2021) στη χώρα ανά διαμέρισμα.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.  Τοπικές μπόρες στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη Θεσσαλία τη Δυτική Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας της Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς.

 Σάββατο 17 Απριλίου 2021.  Τοπικές μπόρες στην Ήπειρο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και σε ορεινά τμήματα της βόρειας Στερεάς της υπόλοιπης Θεσσαλίας και της κεντρικής Πελοποννήσου.

 Κυριακή 18 Απριλίου 2021.  Τοπικές μπόρες στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και πιθανώς στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

 Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.  Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου που θα είναι αξιόλογες/ ισχυρές στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία και πιθανόν τη βόρεια Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

 Τρίτη 20 Απριλίου 2021. Τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που θα είναι αξιόλογα/ ισχυρά  στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 Τετάρτη 21 Απριλίου 2021. Τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στην Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και μικρή πιθανότητα για τα ορεινά της υπόλοιπης δυτικής Ελλάδας της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 Πέμπτη 22 Απριλίου 2021. Λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 Παρασκευή 23 Απριλίου 2021. Λίγες τοπικές μπόρες στα βουνά της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής Μακεδονίας και της ανατολικής Μακεδονίας.

 Σάββατο 24 Απριλίου 2021. Τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά της Θράκης της Ηπείρου  της Πελοποννήσου  της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

 Κυριακή 25 Απριλίου 2021.  Λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

 Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021. Πιθανόν λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της Μακεδονίας.

 Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021. Λίγες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο και πιθανόν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

 Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021. Λίγες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας της Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

 Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία δείχνουν εμφανώς δύο διαταραχές. Η πρώτη την Παρασκευή και το Σάββατο που θα επηρεάσει τη δυτική και βόρεια Ελλάδα και πιθανόν ορεινά κυρίως τμήματα των υπολοίπων ηπειρωτικών μικρής διάρκειας και έντασης.  Η δεύτερη που φαίνεται να είναι αρκετά πιο αξιόλογη και να επηρεάζει τη Δευτέρα και την Τρίτη μεγάλο μέρος του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του βορείου Αιγαίου. Από κει και πέρα φαίνεται να υπάρχει μία σχετική αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως σε τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θράκης και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας κατά διαστήματα χωρίς ακόμα να είναι εμφανής κάποια αξιόλογη διαταραχή.  Όπως τα έχουμε πει εδώ και 20 μέρες τουλάχιστον το δεύτερο μισό του Απρίλη δεν θα έχει σχέση με το πρώτο με τις ασταθείς σε πρώτο ρολό στη δυτική και βόρεια χώρα και λιγότερο στην υπόλοιπη χώρα. 

Μείνετε συντονισμένοι στην καλύτερη προγνωστική ομάδα της χώρας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook: https://www.facebook.com/vassilis.weatherking

Ομάδα facebook: https://www.facebook.com/weathergroupteam

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *