Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 13-15/4/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 13 Απριλίου 2021. 

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και αργότερα και στο Αιγαίο και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία και τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου. Πολύ λίγα φαινόμενα είναι πιθανόν να σημειωθούν και στη δυτική Στερεά και την ανατολική Στερεά άνευ σημασίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν μόνο για λίγο τοπικές νεφώσεις με βελτίωση στη συνέχεια. Αναμένονται κατά μέσο όρο 5 με 10 χιλιοστά βροχής μόνο στην Κέρκυρα στη Θεσπρωτία και πιθανόν στους ορεινούς όγκους στα βόρεια σύνορά μας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στα ηπειρωτικά τμήματα θα ενισχυθούν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι έως και τα 5 με 6 μποφόρ για λίγες ώρες.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 6 έως 18 βαθμούς στα βόρεια ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τοπικά τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το πρωί και το μεσημέρι ενώ στο ενδιάμεσο θα υπάρχουν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές άνευ σημασίας.

 Λάρισα: προβλέπονται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή ενώ και πάλι από το απόγευμα θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα στον καιρό.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και ασθενείς στα πεδινά αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και τα πεδινά θα ενισχυθεί ο νοτιοδυτικός άνεμος και για λίγες ώρες στα 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 7 με 22°C

 Τρίκαλα 7 με 21°C

 Καρδίτσα 7 με 21°C

 Βόλος 9 με 20°C

 Καλαμπάκα 7 με 20°C

 Ελασσόνα 6 με 20°C

 Φάρσαλα 6 με 20°C

 Αγία 6 με 20°C

 Σποράδες 10 με 15°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται  στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα επεκταθούν και σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας μικρής έντασης και διαρκείας. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια για λίγη ώρα θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη ενώ ο καιρός από το απόγευμα και μετά θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές εκτός ίσως από τη Θράκη όπου θα σημειώνονται κάποια φαινόμενα έως αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις νωρίς το πρωί και μεταφορά αφρικανικής σκόνης ενώ στη συνέχεια θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Αναμένονται κατά μέσο όρο 5 με 10 χιλιοστά βροχής σε ορεινά τμήματα των Ιωαννίνων της Πέλλας του Κιλκίς των Σερρών της Δράμας της Ξάνθης της Ροδόπης και του Έβρου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πολύ ελαφρά.  Τοπικές ομίχλες στη Μακεδονία και την Ήπειρο το πρωί και το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιάδες 5 με 6 και πιθανόν στα ανατολικά τμήματα και 7 ενώ και στα δυτικά οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν μετά το μεσημέρι στα 6 με 7 μποφόρ. Στα πεδινά τμήματα αρχικά θα είναι εξασθενημένοι αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θέλει προσοχή αφού οι δυτικοί άνεμοι τοπικά θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και πιθανόν 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 20 βαθμούς στη δυτική χώρα ενώ στα ανατολικά τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα των νομών Τρικάλων,  Λάρισας και Καρδίτσας αλλά ο καιρός γρήγορα από το μεσημέρι και μετά θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές  και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά και ανοίγματα του καιρού με πολύ μικρή πιθανότητα το μεσημέρι να σημειωθούν κάποιες διάσπαρτες τοπικές βροχές. Πολύ γρήγορα όμως ο καιρός και πάλι θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα και νοτιοδυτικοί 4 με 5 στα ορεινά αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι άνεμοι θα ενισχυθούν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 5 με 6 από νοτιοδυτικές στα πεδινά  με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 6 με 23°C

 Τρίκαλα 7 με 22°C

 Καρδίτσα 6 με 22°C

 Βόλος 9 με 20°C

 Καλαμπάκα 7 με 21°C

 Ελασσόνα 6 με 21°C

 Φάρσαλα 6 με 22°C

 Αγία 6 με 20°C

 Σποράδες 10 με 17°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021. 

Προβλέπεται στη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες κυρίως στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου το πρωί και το βράδυ και πιθανόν λίγες βροχές το μεσημέρι σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας άνευ σημασίας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νότιοι με την ίδια ένταση αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σε όλα τα τμήματα του Αιγαίου και μόνο στο Ιόνιο θα παραμείνει ένα βορειοδυτικό ρεύμα 5 με 6 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -2 έως 18 βαθμούς στα δυτικά τμήματα και βόρεια τμήματα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τοπικά τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν παντού και θα στραφούν στα πεδινά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 2 με 21°C

 Τρίκαλα 4 με 20°C

 Καρδίτσα 3 με 20°C

 Βόλος 6 με 20°C

 Καλαμπάκα 5 με 19°C

 Ελασσόνα 4 με 19°C

 Φάρσαλα 4 με 20°C

 Αγία 4 με 19°C

 Σποράδες 11 με 15°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook: https://www.facebook.com/vassilis.weatherking

Ομάδα facebook: https://www.facebook.com/weathergroupteam

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *