Τάση καιρού οσο αφορά τις βροχοπτώσεις τις επόμενες 13 μέρες(13-25/4/2021) στη χώρα ανά διαμέρισμα.

Τρίτη 13 Απριλίου 2021. Πιθανότητα για λίγες μπόρες στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο και σποραδικά στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης μικρής έντασης και διάρκειας.

 Τετάρτη 14 Απριλίου 2021. Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο καθώς και στη Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα βορειότερα τμήματα κοντά στα σύνορα. Λιγότερα φαινόμενα είναι πιθανόν να σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

 Πέμπτη 15 Απριλίου 2021. Τοπικά φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου μικρής έντασης και διάρκειας.

 Παρασκευή 16 Απριλίου 2021. Καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μικρή πιθανότητα στα ορεινά της Θράκης να σημειωθούν λίγα φαινόμενα.

 Σάββατο 17 Απριλίου 2021. Τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας στην Κέρκυρα την Ήπειρο τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

 Κυριακή 18 Απριλίου 2021. Τοπικά φαινόμενα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη Θεσσαλία τη Μακεδονία και τη Θράκη μικρής έντασης και διάρκειας.

 Δευτέρα 19 Απριλίου 2021. Τοπικές μπόρες στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Μικρή πιθανότητα να σημειωθούν λίγα τοπικά φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.

 Τρίτη 20 Απριλίου 2021. Τοπικές μπόρες  μικρής έντασης και διαρκείας κυρίως στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της κεντρικής Πελοποννήσου.

 Τετάρτη 21 Απριλίου 2021. Παραμένει μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και τη Μακεδονία το μεσημέρι και το απόγευμα.

 Πέμπτη 22 Απριλίου 2021. Μικρή αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη βόρεια στερεά με λίγες τοπικές μπόρες.

 Παρασκευή 23 Απριλίου 2021. Πιθανότητα για λίγα φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία την ανατολική Μακεδονία και τα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας της υπόλοιπης Μακεδονίας και πιθανόν της Βόρειας Στερεάς.

 Σάββατο 24 Απριλίου. Πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στην Ήπειρο τη Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας και της Θράκης το μεσημέρι και το απόγευμα.

 Κυριακή 25 Απριλίου 2021. Πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες στην Ήπειρο τη Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας της Θράκης της βόρειας Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου το μεσημέρι και το απόγευμα.

 Σε γενικές γραμμές  είναι εμφανές δύο διαταραχές μία την Τετάρτη που θα επηρεάσει τη δυτική και βόρεια χώρα και πιθανόν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ φαίνεται ότι και το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα θα έχουμε εκ νέου κάποια διαταραχή που θα επηρεάσει περισσότερες περιοχές της χώρας χωρίς να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή την ένταση και τη διάρκεια. Από κει και πέρα (21-25/4/2021) οι πιθανότητες για κάποια φαινόμενα επικεντρώνονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα μόνο χωρίς να υπάρχει  κάποια σημαντική τάση για έντονα φαινόμενα.  

Μείνετε συντονισμένοι για ότι νεότερο μετά από λίγες μέρες και πάλι.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook: https://www.facebook.com/vassilis.weatherking

Ομάδα facebook: https://www.facebook.com/weathergroupteam

One thought on “Τάση καιρού οσο αφορά τις βροχοπτώσεις τις επόμενες 13 μέρες(13-25/4/2021) στη χώρα ανά διαμέρισμα.

  1. Αντώνης says:

    Πολύ καλό άρθρο, που βοηθά στις εργασίες των ανοιξιάτικων σπορών στη Θεσσαλία και όχι μόνο!
    Ευχαριστούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *