Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-9/4/2021(χάρτες βροχής-ανέμου-παγετού)

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο και ολόκληρη την Δυτική Ηπειρωτική χώρα τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με βροχές οι οποίες από τις πρωινές ώρες και μετά θα επεκταθούν σε τμήματα της Μακεδονίας της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και αργότερα της Θράκης. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και στα κεντρικά τμήματα της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι στην αρχή γενικά καλός με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας στα ανατολικά και νότια τμήματα αλλά σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές με πολύ μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αργά το βράδυ στα ορεινά τμήματα των νόμων Καστοριάς Φλώρινας και  Έβρου πάνω από τα 1000 μέτρα κατά μέσο όρο. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα μόνο σε περιοχές της Ηπείρου της Θράκης και της δυτικής Στερεάς όπου κατά τόπους θα σημειωθούν 5 με 15 χιλιοστά βροχής και χιονιού.

 Προβλέπονται αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 και στα νότια πελάγη 8 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες και άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και στα  πεδινά και ορεινά ηπειρωτικά τμήματα έως τα 6 με 7 μποφόρ

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 3 έως 20 βαθμούς στα δυτικά τμήματα ενώ στα ανατολικά θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες υπάρχει πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές στην ραχοκοκαλιά της Πίνδου ενώ από το απόγευμα και μετά θα υπάρχουν και πάλι μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα και πάλι θα διαλυθούν.

 Προβλέπονται νοτιοδυτικοί άνεμοι αρχικά  3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια 5 αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν σημαντικά στα 5 με 7 στα πεδινά και θαλάσσια τμήματα ενώ στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου πιθανό να φτάσουν και τα 8  με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 7 έως 21°C

 Τρίκαλα 7 έως 19°C

 Καρδίτσα 7 έως 20°C

 Βόλος 10 έως 21°C

 Ελασσόνα 6  έως 18°C

 Καλαμπάκα 6 έως 17°C

  Φάρσαλα 10 έως 21°C

  Αγία 7 έως 19°C

 Σποράδες 13  έως 20°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και γρήγορα και στο Αιγαίο τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά που θα είναι πιο έντονες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και μετά το μεσημέρι στα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου με γρήγορη βελτίωση το απόγευμα. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Δυτική Μακεδονία καθώς και στα ημιπεδινά τμήματα της Θράκης πάνω από τα  400 με 500 μέτρα μέτρα κατά μέσο όρο νωρίς το πρωί ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα μετακινηθούν προς τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά πάνω από τα 600 με 800 μέτρα αλλά τα φαινόμενα πρώτα στη δυτική Ελλάδα και γρήγορα μετά το μεσημέρι και στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν παραμείνει μόνο στη βόρεια Κρήτη όπου και εκεί θα έχουν εξασθενήσει σημαντικά. Δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας εκτός από τη νότια Χαλκιδική  τον Έβρου τις Σποράδες και την ανατολική Εύβοια από τοπικά θα σημειωθούν 10 με 20 χιλιοστά βροχής και χιονιού.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 5 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στροφή από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα βόρεια και 8 μποφόρ ενώ στο  Ιόνιο θα πνέουν από το πρωί βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -3 έως 14 βαθμούς στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τη βόρεια Στερεά την Εύβοια το εσωτερικό της Πελοποννήσου και της Ηπείρου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου και στη Ρόδο του 21.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά πάνω από τα 700 με 900 μέτρα υψόμετρο αλλά ο καιρός γρήγορα μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί.  Στις Σποράδες οι βροχές μέχρι και το μεσημέρι θα είναι ισχυρές ενώ και εκεί αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Αναμένονται κατά μέσο όρο μόνο στις Σποράδες 10 με 20 χιλιοστά βροχόπτωσης.

 Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κατά περιόδους αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι 8 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες και από βόρειες διευθύνσεις στα πεδινά 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι 5  μποφόρ με εξασθένηση σημαντική το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 4 έως 14 °C

 Τρίκαλα 4 έως 14°C

 Καρδίτσα 4 έως 14°C

 Βόλος 7 έως 14°C

 Καλαμπάκα 4 έως 13°C

 Ελασσόνα  4 έως 12

 Αγία 4 έως 13°C

 Φάρσαλα 4 έως 13°C

 Σποράδες 7 έως 13°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται  αρχικά στις Σποράδες στη Θάσο τη νότια Χαλκιδική την Καβάλα την Ξάνθη την Ροδόπη και το κεντρικό Αιγαίο τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και λίγο χιονοπτώσεων στα ημιορεινά και ορεινά των νόμων Καβάλας Ξάνθης και Ροδόπης αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις.

 Oi άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 7 και στα νότια 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια προς τα νότια και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από βορρά προς νότον θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -6 βαθμούς Κελσίου έως17 ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου και στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες όπου δεν αποκλείεται στην αρχή της ημέρας να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές με βελτίωση αργότερα.

 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και στα πεδινά τμήματα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση και αργότερα Θα εξασθενήσουν.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα – 1 έως 15°C

 Τρίκαλα 0 έως 14°C

 Καρδίτσα – 1 έως 15°C

  Βόλος 3  έως 15°C

 Καλαμπάκα 1 έως 14°C

 Ελασσόνα – 1 έως 13°C

 Φάρσαλα – 1 έως 14°C°C

  Αγία 0 έως 13°C

 Σποράδες 7 έως 14°C

 

 

 

 

 

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook: https://www.facebook.com/vassilis.weatherking

Ομάδα facebook: https://www.facebook.com/weathergroupteam

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *