Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-6/4/2021(χάρτης βροχής)

Κυριακή 4 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο  τα ηπειρωτικά τμήματα και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο την Κέρκυρα τη δυτική Στερεά τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες παροδικές καταιγίδες και στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεαστούν για τμήματα της Πελοποννήσου της Στερεάς Ελλάδας και τα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου ενώ θα ξεκινήσει να βελτιώνεται ο καιρός από τα βορειοδυτικά. Αναμένονται κατά μέσο όρο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τα ορεινά τμήματα της Ηπείρου της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Πελοποννήσου τοπικά και πάνω από 15 με 25 χιλιοστά βροχής. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην κεντρική ανατολική και νότια χώρα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια τμήματα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα παραμείνουν νότιοι 7 με 8.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Μακεδονία και τη Θράκη από 5 έως 17 βαθμούς στα δυτικά τμήματα έως 22 με 23 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με λίγες τοπικές βροχές έως το μεσημέρι στα ορεινά κυρίως τμήματα ενώ  το απόγευμα και το βράδυ δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων και της Λάρισας. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι αξιόλογα μόνο στις ορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ στα πεδινά τμήματα και τις Σποράδες λίγα και σύντομα.

 Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές έως και το μεσημέρι ενώ τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες πέριξ της πόλης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με ενίσχυση το βράδυ. Στις ορεινές περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ στα πεδινά τμήματα θα έχουμε στην αρχή νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί με την ίδια ένταση πρόσκαιρα θα στραφούν και πάλι σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 10 με 23°C

 Τρίκαλα 10 με 22°C

 Καρδίτσα 10 με 22°C

 Βόλος 11 με 21°C

 Καλαμπάκα 9 με 20°C

 Ελασσόνα 8 με 18°C

 Φάρσαλα 9 με 22°C

 Aγια 9 με 22°C

 Σποράδες 12 με 16°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται  στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο άστατος καιρός με λίγες τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Στερεά και το ανατολικό Αιγαίο έως και το μεσημέρι. Τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί και θα σημειωθούν και νέου σποραδικές μπόρες στις περισσότερες περιοχές μικρής έντασης και διάρκειας εκτός από την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τα νησιά του κεντρικού Ιονίου όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Αναμένονται κατά μέσο όρο στη δυτική Στερεά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου κατά τόπους πάνω από 10 με 25 χιλιοστά βροχής. Τμήματα των Κυκλάδων της Κρήτης των Δωδεκανήσων και των τμημάτων της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας μακριά από τη θάλασσα φαίνεται να μην επηρεάζονται σχεδόν καθόλου. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην κεντρική ανατολική και νότια χώρα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο νοτιάδες 6 με 7 μποφόρ και το βράδυ πιθανόν 8.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Μακεδονία τη Θεσσαλία και τη Θράκη από 0 έως 15 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τους  24 με 27.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με λίγες τοπικές βροχές έως και τις μεσημεριανές ώρες ενώ αργά το απόγευμα και το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στις περισσότερες περιοχές και δεν αποκλείεται στην Πίνδο να σημειωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες.  Αναμένονται κατά μέσο όρο 1 με 5 χιλιοστά βροχής τις πεδινές περιοχές και 10 με 15 στα ορεινά κυρίως της Πίνδου.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Υπάρχει πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές έως και το μεσημέρι ενώ το απόγευμα και το βράδυ οι πιθανότητες αυξάνονται για πιο αξιόλογα φαινόμενα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση ενώ στις πεδινές περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 9 με 15°C

 Τρίκαλα 8 με 14°C

 Καρδίτσα  8 με 15°C

 Βόλος 9 με 15°C

 Καλαμπάκα 7 με 11°C

 Ελασσόνα 7 με 12°C

 Αγία 8 με 12°C

 Φάρσαλα 8 με 14°C

 Σποράδες 10 με 13°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 6 Απριλίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο άστατος καιρός με σποραδικές βροχές και στα δυτικά τμήματα τοπικές καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Η μεσημεριανή και απογευματινή αστάθεια όμως και εκ νέου θα δώσει σποραδικές βροχές ή μπόρες μικρής διάρκειας και έντασης στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο που αργά το απόγευμα και το βράδυ θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Αναμένονται κατά μέσο όρο στην Ήπειρο και σε τμήματα της Θράκης τοπικά και πάνω από 10 χιλιοστά βροχής ενώ  στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι αρκετά πιο ασθενή. Τμήματα των Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων δεν θα επηρεαστούν σχεδόν καθόλου από την αλλαγή του καιρού. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην κεντρική ανατολική και νότια χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι ασθενείς ενώ στα κεντρικά και νότια τμήματα νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πιθανόν στα νότια 9 μποφόρ αλλά σταδιακά από το απόγευμα και μετά θα στραφούν και στο Αιγαίο σε νοτιοδυτικούς δυτικούς 6 με 7 μποφόρ  κυρίως στα νότια τμήματα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Μακεδονία τη Θράκη στη Θεσσαλία και την Ήπειρο από 4 έως 19 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης  με λίγες μπόρες κατά περιόδους έως και τις πρωινές ώρες ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί  Πρόσκαιρα. το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα ενταθεί και πάλι και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σύντομες μπόρες μικρής διάρκειας και έντασης που μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα βελτιωθεί. Αναμένονται κατά μέσο όρο 1 με 5 χιλιοστά βροχόπτωσης στις πεδινές αλλά και ορεινές περιοχές.

 Λάρισα: προβλέπεται άστατος ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με λίγες τοπικές μπόρες έως και τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ασθενείς και στα θαλάσσια νοτιοανατολικοί ασθενείς αλλά σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικούς στα ορεινά και πεδινά τμήματα 3 με 6 μποφόρ και στα ορεινά πιθανόν και 7 και σταδιακά και στα θαλάσσια τμήματα με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 7 με  17°C

 Τρίκαλα 7 με 16°C

 Καρδίτσα 7 με 17°C

 Βόλος 9 με 17°C

 Καλαμπάκα 6 με 15°C

 Ελασσόνα 6 με 15°C

 Aγιά 7 με 15°C

Φάρσαλα 6 με 16°C

Σποράδες 11 με 15°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook: https://www.facebook.com/vassilis.weatherking

Ομάδα facebook: https://www.facebook.com/weathergroupteam

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *