Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 30-31/3/2021(χάρτης βροχής)

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021.

 Προβλέπεται στη κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία τη Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο την Κρητη και τα νότια του Ιονίου νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές κατά περιόδους που μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν σποραδικά και στη δυτική Ελλάδα. Στη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου και θα εκδηλώνονται ασθενείς τοπικές βροχές που θα είναι πιο πολλές στη βόρεια Κρήτη αργά το βράδυ. Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αργά το απόγευμα και το βράδυ στην Εύβοια την Αττική και την Κρήτη πάνω από τα 1.100 μέτρα κατά μέσο όρο υψόμετρο. Δεν αναμένονται αξιόλογα/ έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας. Πυκνες ομίχλες τις πρωινές ώρες σε τμήματα της δυτικής Ελλάδας και της δυτικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά βορειοδυτικοί και γρήγορα βορειοανατολικοι 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και αργότερα 7 με 8 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 14 βαθμούς και τοπικά στα βόρεια και δυτικά πιθανόν έως 17-18.

Θεσσαλία:προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές έως και τις απογευματινές ώρες όπου ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα και λίγα χιόνια στα βουνά κυρίως του Πηλίου πάνω από τα 1.300 μέτρα κατά μέσο όρο. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στην περιοχή. 

Λάρισα:προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους έως και τις απογευματινές ώρες που ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια και 2-3 στα πεδινά αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα και πρόσκαιρα για λίγο 6 μποφόρ στις Σποράδες από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 6 με 14°C

Τρίκαλα 6 με 14°C

Καρδίτσα 6 με 14°C

Βόλος 7 με 13°C

Καλαμπάκα 5 με 12°C

Ελασσόνα 5 με 13°C

Φάρσαλα 5 με 14°C

Αγία 6 με 13°C

Σποράδες 8 με 13°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την Εύβοια την ανατολική Στερεά την Πελοπόννησο  τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με σποραδικές βροχές που θα είναι ισχυρές στα βόρεια τμήματα της Κρήτης από το μεσημέρι και μετά ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα  700 με 800 μέτρα υψόμετρο σταδιακά επεκτεινομενες και στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 1,000 με 1.100 μέτρα υψόμετρο. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί πρώτα στα δυτικά και βόρεια τμήματα και μέχρι αργά το βράδυ και στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα και τα φαινόμενα θα παραμείνουν στις Κυκλάδες και την Κρήτη που κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Αναμένονται κατά μέσο όρο 10 με 20 χιλιοστά βροχής και χιονιού στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς και  30 με 50 χιλιοστά υετού σε τμήματα των Κυκλάδων και της βόρειας Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 8 και τοπικά 9 μποφόρ και στο Ιόνιο αρχικά ανατολικοί 4 με 5 και αργότερα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 14 βαθμούς ενώ σε τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας πιθανόν να φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους και χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 700 με 900 μέτρα έως και τις απογευματινές ώρες με βελτίωση το βράδυ. Αναμένονται κατά μέσο όρο 1 με 5 χιλιοστά στις πεδινές περιοχές και 10-15 χιλιοστά στις ορεινές.

 Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές μέχρι και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ αλλά σταδιακά οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν στα θαλάσσια τμήματα στα 7 και πρόσκαιρα και στα 8 μποφόρ και στις πεδινές περιοχές στα 4 με 6 με σημαντική εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα  7 με 14°C

Τρίκαλα 7 με 13°C

Καρδίτσα 7 με 14°C

Βόλος 8 με 13°C

Καλαμπάκα 6 με 12°C

Ελασσόνα 6 με 12°C

Φάρσαλα 6 με 13°C

Αγία 6 με 12°C

Σποράδες 9 με 13°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 30-31/3/2021(χάρτης βροχής)

  1. Pingback: Καιρικές προειδοποιήσεις για την Τετάρτη 31/3/2021. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *