Τελευταία διαταραχή του φετινού χειμώνα τις δύο τελευταίες ημέρες του Μαρτίου. Όπως φαίνεται και στο χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων ψυχρή λίμνη στη μέση τροπόσφαιρα θα κινηθεί από την ανατολική Ευρώπη προς την βόρειο δυτική Τουρκία και το Αιγαίο. Αποτέλεσμα μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών που θα ενισχύσουν τους βοριάδες και θα δώσουν τοπικές βροχές στις ανατολικές περιοχές της χώρας και περισσότερο σε αυτές που βλέπουν το Αιγαίο. Θα υπάρξουν και κάποιες λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως σε βουνά όπως η Δίρφη ο Παρνασσός στο Πήλιο τμήματα της Πίνδου που βλέπουν προς την ανατολή στην Πάρνηθα και πρόσκαιρα και σε άλλα βουνά της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Στη συνέχεια φαίνεται το μοτίβο του καιρού αλλάζει αφού ο δείκτης NAO θα πέσει σε πολύ χαμηλές τιμές και οι όποιες ψυχρές εισβολές σημειωθούν έως και τις 12 με 15 θα απασχολούν την κεντρική – δυτική και νοτιοδυτική Ευρώπη ενώ σε εμάς θα μεταφέρονται θερμές αέριες μάζες λόγω του νότιου ρεύματος από την Αφρική. Υψηλές θερμοκρασίες από την Πέμπτη και μετά που σίγουρα θα ξεπεράσουν και τους 22 με 25 βαθμούς σε κάποιες κλασικές στη ζέστη περιοχές. Η τραμπάλα της κλιματικής αλλαγής για ακόμα μία φορά θα δείξει πόσο εύκολα το ελαφρώς ψυχρότερο πηγαίνει στο πολύ θερμότερο.
Αύριο το απόγευμα θα αναρτηθεί πρόγνωση καιρού Ελλάδας και Θεσσαλίας με αναλυτικά στοιχεία για τα ύψη βροχής και τις περιοχές που θα χιονίσει. Μείνετε συντονισμένοι.
Βασίλειος Πανάκογλου
Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος
e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr
Από εσένα ενημερώνουμε για καιρό και το Αμερικανικό wetweather, είσαι σοβαρός και μετρημένο άτομο, οι άλλοι είναι μπάσταρδοι τρομολαγνια την προηγούμενη φορά είχε ρίξει χιόνι κάνα 30 cm
Έπεφτε ο άλλος ο καραγκιόζης ήμαρτον, δεν φταίνε αυτοί αλλά τα χαζά που βλέπουν TV
ΥΓ:Serafeim Melidonis Facebook
Σε ευχαριστω πολυ Σεραφειμ. Μην το ψαχνεις και στη Θεσσαλια αλλα και σε ολη την χωρα οι κλικαδοροι ασχετοι με το αντικειμενο κοροιδευουν τον κοσμο.