Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-26/3/2021(χάρτης βροχής)

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021.

Προβλέπεται στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τα νησιά του Αιγαίου την ανατολική Πελοπόννησο την Εύβοια τις Σποράδες τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα στα πεδινά, παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα κατά περιόδους. Σταδιακά από το βράδυ και μετά ο καιρός από τα βόρεια προς τα νότια θα αρχίσει να βελτιώνεται. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας από το μεσημέρι και μετά. Χιονοπτώσεις ασθενούς έντασης θα σημειωθούν στη Θράκη ,στα ημιπεδινα τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και αργότερα προς το βράδυ και της ανατολικής Στερεάς πάνω από τα 200 με 400 μέτρα κατά μέσο όρο ενώ στην ανατολική Πελοπόννησο πάνω από τα 600 μέτρα και στην Κρήτη πάνω από τα 1.000 μέτρα. Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα μόνο σε τμήματα του ανατολικού Πηλίου των Σποράδων των ανατολικών τμημάτων της Εύβοιας και στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Κρήτης όπου αναμένονται κατά μέσο όρο 10 με 20 χιλιοστά βροχοπτώσης.

Οι άνεμοι θα βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -6 έως 12 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τη Στερεά Ελλάδα και εως14 με 15 βαθμούς στα δυτικά και νότια τμήματα.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθεί λίγο ασθενές χιονόνερο στις πεδινές περιοχές το μεσημέρι και το απόγευμα λίγες χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα ημιορεινά και ορεινά τμήματα και τοπικές βροχές στα παράλια τμήματα του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλίου της Όθρυς και στις Σποράδες. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της Θεσσαλίας εκτός ίσως από τα ανατολικά παράλια τμήματα του Πηλίου και τις Σποράδες όπου τοπικά θα σημειωθούν 5 με 15 χιλιοστά βροχής.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο άνευ σημασίας και βελτίωση αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές απογευματινές ώρες 4 με 7 μποφόρ και στις πεδινές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 2 έως 12°C

Τρίκαλα 2 έως 12°C

Καρδίτσα 2 έως 12°C

Βόλος 4 έως 12°C

Καλαμπάκα 0 έως 9°C

Ελασσόνα 0 έως 10°C

Φάρσαλα 0 έως 11°C

Αγία ένας έως 10°C

Σποράδες 6 έως 10°C

++++++++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 Eθνική εορτή

Προβλέπεται αρχικά στη Χαλκιδική ,ολόκληρο το Αιγαίο στην ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά στην Εύβοια τις Σποράδες στην ανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια, πεδινά και νησιώτικα τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις σε τμήματα της ανατολικής και νότιας Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου πάνω από τα 100 με 200 μέτρα υψόμετρο και στην Κρήτη πάνω από τα 500 με 600 μέτρα που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν σε περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο του ανατολικού Πηλίου των Σποράδων της ανατολικής Εύβοιας και της κεντρικής και βόρειας Κρήτης και πιθανόν στο νομό Μεσσηνίας όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 10 χιλιοστά βροχόπτωσης. Ο καιρός όμως σταδιακά θα βελτιωθεί από βορρά προς νότο από το μεσημέρι και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μετά το μεσημέρι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα υπόλοιπα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από -6 έως 10 βαθμούς Κελσίου και μόνο στα δυτικά και νότια τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 13 με 14.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων άνευ σημασίας αλλά ο καιρός γρήγορα μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί παντού. Λίγες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στο ανατολικό Πήλιο και τις Σποράδες όπου κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 5 χιλιοστά.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών νιφάδων αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι σημαντικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά δυτικοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ αλλά το μεσημέρι πρόσκαιρα οι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν και στις πεδινές περιοχές στα 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα -1 έως 10°C

Τρίκαλα 0 έως 10°C

Καρδίτσα -2 έως 10°C

Βόλος 2 έως 10°C

Καλαμπάκα 0 έως 9°C

Ελασσόνα – 2 έως 8°C

Φάρσαλα -2 έως 9°C

Αγία -1 έως 9°C

Σποράδες 3 έως 8°C

+++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στη βόρεια Κρήτη αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν τα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου βοριάδες 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και στα υπόλοιπα πελάγη βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από -6 έως 16 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν για λίγο τοπικές νεφώσεις.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις πριν το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς στα πεδινά και πρόσκαιρα το μεσημέρι 3 με 4 μποφόρ και δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα -2 έως 12°C

Τρίκαλα -1 έως 12°C

Καρδίτσα -2 έως 12°C

Βόλος 2 έως 12°C

Καλαμπάκα -1 έως 11°C

Ελασσόνα – 3 έως 11°C

Φάρσαλα -3 έως 12°C

Αγία -1 έως 11°C

Σποράδες 4 έως 11°C

Ενδεικτικός χάρτης χιονοστρωσης σε εκατοστά.

 

Ενδεικτικός χάρτης βροχόπτωσης σε χιλιοστά

 

Ενδεικτικός χάρτης χιονόπτωσης  σε χιλιοστά.

ΧΑΡΤΕΣ: WEATHER.US

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *