Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/3/2021(χάρτης βροχής)

Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο όλη τη δυτική Ελλαδα την Μακεδονία την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα βουνά της Πίνδου από τα 1000μετρα υψομετρο κατά μέσο όρο. Σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθουν και σε τμηματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς ανατολικής πελοποννήσου και του υπολοίπου Αιγαίου ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Τα χιόνια θα κατέβουν σε υψόμετρο κοντά στα 800-900 μέτρα  στην ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Έως αργά το βράδυ φαινόμενα στη Θεσσαλία τηνανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας θα σταματήσουν και θα παραμείνουν μόνο στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες  χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες και σε χαμηλά υψόμετρα της δυτικής Μακεδονίας κατά μέσο όρο πάνω από τα  600 με 700 μέτρα υψόμετρο. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά την δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Θράκη και την ανατολική Μακεδονία και θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 20 με 25 χιλιοστά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 5 με 6 στα βόρεια και 7 με 8 μποφόρ στα νότια ενώ πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν και στα ηπειρωτικά πεδινά τμήματα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 14 βαθμούς στα δυτικά τμήματα ενώ στα ανατολικά με την περισσότερη ηλιοφάνεια θα φτάσει τοπικά τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία:  προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές σε τμήματα του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και τοπικές χιονοπτώσεις στην Πίνδο πάνω από 900 με 1.200 μέτρα κατά μέσο όρο. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα βρέξει για λίγο και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως κοντά στα βουνά με βελτίωση το βράδυ. Μόνο στην περιοχή της Πίνδου θα σημειώνονται χιονοπτώσεις έως αργά το βράδυ από ένα υψόμετρο 700 μέτρων κατά μέσο όρο. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στα πεδινά τμήματα και μόνο στον Όλυμπο και την περιοχή της Πίνδου θα σημειωθούν κατά τόπους πάνω από 10 με 20 χιλιοστά βροχής ή χιονιού.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθεί και πιθανόν να σημειωθεί σύντομη μπόρα πολύ μικρής διάρκειας και άνευ σημασίας. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς ενώ πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν στα 4 με 6 μποφόρ και στις πεδινές και ορεινές περιοχές.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 4 έως 16°C

 Τρίκαλα 4 έως 16°C

 Καρδίτσα 4 έως 16°C

 Βόλος 6 έως 16°C

 Καλαμπάκα 4 έως 14°C

 Ελασσόνα 4 έως 14°C

 Φάρσαλα 4 έως 15°C

 Αγία 4 έως 15°C

 Σποράδες 11 έως 16°C

+++++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στη δυτική Ελλάδα, την Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου νεφώσεις με σποραδικές βροχές, λίγες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 600 μέτρα κατά μέσο όρο. Σταδιακά ο καιρός μετά το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές. Μικρή αστάθεια δεν αποκλείεται το μεσημέρι και το απόγευμα να δώσει λίγες σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά και το βράδυ στην περιοχή των Κυκλάδων της Κρήτης και του ανατολικού Αιγαίου. Σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται φαινόμενα αξιόλογα σε καμία περιοχή της χώρας εκτός ίσως από νησιά όπως την Σάμος την Χίος και τη Μυτιλήνη που τοπικά μπορεί να σημειωθούν έως 10 χιλιοστά βροχής. Πυκνές ομίχλες από το μεσημέρι και μετά στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση ενώ στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοι 6 με 7 με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

 Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 15 και τοπικά στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές ώρες που δεν αποκλείεται να αφήσουν πολύ λίγες βροχές άνευ σημασίας και λίγα χιόνια στην Πίνδο πάνω από τα 600 μέτρα. Θα υπάρχουν όμως και ανοίγματα του καιρού από το απόγευμα και μετά.

 Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή το μεσημέρι και ανοίγματα του καιρού από το απόγευμα και μετά.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ στα ανοιχτά των Σποράδων με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά ενώ στα πεδινά τμήματα ένα δυτικό ρεύμα 2 με 3 και το μεσημέρι πρόσκαιρα 4 μποφόρ με εξασθένηση σημαντική το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 6 έως 14°C

 Τρίκαλα 5 έως 15°C

 Καρδίτσα 5 έως 15°C

  Βόλος 7 έως 14°C

 Καλαμπάκα 2 έως 12°C

 Ελασσόνα 2 έως 11°C

  Αγία 3 έως 12°C

 Φάρσαλα 3 έως 13°C

 Σποράδες  9 έως 13°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στις Κυκλάδες το ανατολικό Αιγαίο την Κρήτη και γρήγορα και στα νησιά του Ιονίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπεται καλός καιρός αλλά γρήγορα οι νεφώσεις τα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από τα 600 με 700 μέτρα κατά μέσο όρο και λίγες ασθενείς βροχές στα πεδινά τμήματα. Ο καιρός γρήγορα από το μεσημέρι και μετά και από τα βόρεια θα βελτιωθεί και ως αργά το βράδυ μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπάρχει πιθανότητα για λίγες βροχές. Σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας εκτός ισως από νησιά όπως η Σάμος, η Ρόδος,  η Κάρπαθος , τμήματα της Κρήτης και των Κυκλάδων που θα σημειωθούν κατά μέσο όρο 10 με 15 χιλιοστά βροχής. Ομίχλες θα σημειωθούν τις βραδινές και Πρωινές ώρες στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Ιόνιο με εξασθένηση από το βράδυ και μετά.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -3 έως 14  ενώ σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας θα φτάσει τοπικά τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 700 μέτρα κατά μέσο όρο αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα και μετά.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή το μεσημέρι και γρήγορη βελτίωση.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά που πρόσκαιρα το μεσημέρι για λίγο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 0 έως 15°C

Τρίκαλα 1 έως 15°C

Καρδίτσα 0 έως 15°C

Βόλος 3 έως 15°C

Καλαμπάκα 1 έως 13°C

Ελασσόνα 1 έως 11°C

Φάρσαλα 0 έως 14°C

Αγία 1 έως 13°C

Σποράδες 8 έως 14°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομάδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει” στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

2 thoughts on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/3/2021(χάρτης βροχής)

  1. Pingback: Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι την Καθαρά Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας(ΧΑΡΤΗΣ) – Weathergroup

  2. Pingback: Τάση καιρού οσο αφορά τις βροχοπτώσεις τις επόμενες 6 μέρες(17-22/3) στη χώρα ανά διαμέρισμα. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *