Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 11-14/3/2021(χάρτης βροχής)

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στην Ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά, λίγες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας ενώ στη Μακεδονία και στη Θράκη τα χιόνια θα κατέβουν και σε ημιορεινές περιοχές( κατά μέσο όρο πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο). Σταδιακά ο καιρός από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσει να βελτιώνεται στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη ,το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας και σταδιακά έως και αργά το βράδυ θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός ίσως από τη βόρεια Κρήτη. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στο νομό Έβρου τις Σποράδες τα ανατολικά τμήματα της Ευβοίας και πιθανόν σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 15 με 20 χιλιοστά βροχής.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 8 μποφόρ με επέκταση τους και στα νοτιότερα τμήματα ενώ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 με 7.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 12 βαθμούς ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 15 με 16.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές και στα ορεινά λίγα χιόνια στις ορεινές/ημιορεινες περιοχές πάνω από τα 600 με 700 μέτρα κυρίως στο νομό Τρικάλων και Καρδίτσας αλλά τα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές της πεδιάδας και από το απόγευμα και μετά και στις Σποράδες και τα ανατολικά της Μαγνησίας. Αναμένονται κατά μέσο όρο 2 με 8 χιλιοστά βροχής στα πεδινά τμήματα ενώ στις Σποράδες και πιθανόν στα ανατολικά του Πηλίου θα ξεπεράσει τοπικά και τα 10 τα 15.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αρχικά με ασθενείς βροχές που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα ανοίξει.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση ενώ στις πεδινές περιοχές θα πνιγεί ένας βοριάς 3 με 4 μποφόρ και στα ορεινά 5 με 6.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 6 με 11°C

 Τρίκαλα 6 με 12°C

 Καρδίτσα 6 με 12°C

 Βόλος 7 με 12°C

 Ελασσόνα 4 με 9°C

 Καλαμπάκα  3 με 9°C

 Φάρσαλα 4 με 11°C

 Αγια 4 με 10°C

 Σποράδες 7 με 10°C

+++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.

 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο νωρίς το πρωί στη Βόρεια Κρήτη η τοπική συννεφιά είναι πιθανόν να δώσει για λίγη ώρα ψιχάλες ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί  και εκεί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση ενώ στα υπόλοιπα πελάγη θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -2 έως 15 ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί στις Σποράδες.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ αλλά προς το απόγευμα και μετά το ανατολικό ρεύμα θα επηρεάσει και τις πεδινές περιοχές με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 0 με 17°C

 Τρίκαλα 1 με 17°C

 Καρδίτσα 0 με 17°C

 Βόλος 4 με 17°C

 Ελασσόνα 0 με 16°C

 Φάρσαλα 0 με 16°C

 Καλαμπάκα 1 με 16°C

 Αγια 1 με 15°C

 Σποράδες 9 με 12°C

++++++++++++++++++++++

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα ενώ από το μεσημέρι και μετά στη δυτική Ελλάδα καιρός θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες κυρίως σε τμήματα της Μακεδονίας και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί δυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και αργότερα στα νότια τμήματα και 7 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 1 έως 18 βαθμούς ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

  Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα θαλάσσια τμήματα 3-4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ ενώ στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 2 με 21°C

 Τρίκαλα 4 με 21°C

 Καρδίτσα 3 με 21°C

 Βόλος 6 με 20°C

 Καλαμπάκα 4 με 19°C

 Ελασσόνα 4 με 20°C

 Φάρσαλα 3 με 21°C

 Αγια 3 με 20°C

 Σποράδες 12 με 16°C

++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021.

 Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις μεσημεριανές ώρες και μετά στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου τις Κυκλάδες τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στην Κρήτη την Θράκη και όλη τη δυτική Ελλάδα μικρής έντασης και διαρκείας. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε θύματα της Ηπείρου, της Θράκης και των ορεινών τμημάτων της ηπειρωτικής χώρας.

 Η άνεμοι θα πνέουν στη θάλασσα Κυθήρων και το Κρητικό δυτικοί 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση ενώ στο Αιγαίο νότιοι 5 με 6 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 19 ενώ σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αλλά από το απόγευμα και μετά θα υπάρχουν και ανοίγματα στον καιρό. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ στις ορεινές περιοχές της Πίνδου.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και ανοίγματα του καιρού από τις απογευματινές ώρες

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και τα πεδινά νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί 4 με 5.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 5 με 22°C

 Τρίκαλα 5 με 22°C

 Καρδίτσα 5 με 22°C

 Βόλος 7 με 20°C

 Καλαμπάκα 6 με 20°C

 Ελασσόνα 4 με 20°C

 Φάρσαλα 5 με 21°C

  Αγια 4 με 20°C

 Σποράδες 12 με 16°C

ΠΗΓΗ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει” στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *