Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 10ης Mαρτιου 2021 για 5-14 ημέρες.

Ανάλυση δεδομένων της 10ης Μαρτίου 2021 για τις επόμενες 5 έως 14 ημέρες.

 15 έως 17 Μαρτίου.

  Πιθανότητα>90% Βαρομετρικό χαμηλό σχεδόν στάσιμο στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας. Υψηλές θερμοκρασίες που αργότερα θα πέσουν κυρίως στην βόρεια Ελλάδα. Σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με πολλές βροχές στα πεδινά καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας της Θράκης και της Θεσσαλίας.

+++++++++++

18  έως 20 Μαρτίου.

 Πιθανότητα 33% βαρομετρικό χαμηλό στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας θα κινηθεί αργά προς την Τουρκία ενώ στο τέλος της περιόδου θα προσεγγίσει νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στη βόρεια Ελλάδα με σταδιακή επέκταση των χαμηλών θερμοκρασιών σε όλη τη χώρα ενώ στα βόρεια θα καταστεί σημαντική. Σημαντική αλλαγή του καιρού στις περισσότερες περιοχές με πολλές βροχές στα πεδινά καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα ενώ οι χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε χαμηλά υψόμετρα της  Θεσσαλίας Μακεδονίας Θράκης.

 Πιθανότητα 24% χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με υψηλό βαρομετρικό στη δυτική και βόρεια Ευρώπη. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα ειδικά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Φαινόμενα μικρής διάρκειας και έντασης στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ημιορεινά και πιθανόν και σε χαμηλά υψόμετρα στο τέλος της περιόδου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανόν της βόρειας Στερεάς.

 Πιθανότητα 19% χαμηλές πιέσεις στα ανατολικά της χώρας μας ενώ στο τέλος της περιόδου ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στη δυτική και βόρεια Ιταλία θα κινηθεί προς τη χώρα μας και τα βόρεια Βαλκάνια. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στην κεντρική και βόρεια χώρα ενώ η πτώση θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ στο τέλος της περιόδου θα σημειώσει άνοδο μόνο στα νότια. Τοπικά φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην αρχή της περιόδου ενώ στη συνέχεια θα σημειωθούν φαινόμενα σε όλη τη δυτική χώρα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη τα Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα λίγα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας και έντασης στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

 Πιθανότητα 14% ομαλό πεδίο αρχικά αλλά στη συνέχεια ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθεί προς τα δυτικά της χώρας μας. Σημαντική αλλαγή του καιρού στη δυτική την κεντρική την βόρεια χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα θα σημειώσει σταδιακή άνοδο προς το τέλος της περιόδου σε όλη τη χώρα και ειδικά στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας στην αρχή της περιόδου.

 Πιθανότητα 10% βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Τουρκία  θα κινηθεί ανατολικά  και υψηλές βαρομετρικές πιέσεις θα επικρατήσουν στην περιοχή μας. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές  με μικρή άνοδο στο τέλος της περιόδου στη νότια χώρα. Αρκετά φαινόμενα στο ανατολικό κομμάτι της χώρας στο τέλος της περιόδου ενώ στην αρχή Θα σημειωθούν φαινόμενα και στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν και κάποια ημιορεινά τμήματα της ανατολικής χώρας.

+++++++++++++++

 21 με 25 Μαρτίου.

 Πιθανότατα 28% ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό από τον κόλπο της Σύρτης θα κινηθεί προς τη χώρα μας και στη συνέχεια θα κινηθεί προς τη βόρεια Αφρική. Χαμηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά τμήματα και υψηλές στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια τμήματα. Σημαντική αλλαγή του καιρού από τη Θεσσαλία και νοτιότερα με πολλές βροχές στα πεδινά καταιγίδες στα δυτικά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς της κεντρικής Πελοποννήσου και πιθανόν της Ηπείρου.

 Πιθανότητα 25% ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό με τα νότια κράσπεδα του θα επηρεάσει τη χώρα κινούμενο βορειοανατολικα και νέο βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί στο βόρειο Ιόνιο στο τέλος της περιόδου επηρεάζοντας και πάλι τη χώρα μας. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στα δυτικά και βόρεια τμήματα και πρόσκαιρα και στις υπόλοιπες περιοχές ενώ στο τέλος της περιόδου αναμένουμε εκ νέου ψυχρή εισβολή από τα βόρεια προς τα νότια. Σημαντική κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με πολλές βροχές στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους στη Θράκη και τις υπόλοιπες περιοχές ενώ οι χιονοπτώσεις θα απασχολούν τα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και πρόσκαιρα τα ημιορεινά και πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης στο τέλος της περιόδου.

 Πιθανότητα 25% βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί προς τη χώρα μας και τη Μαύρη θάλασσα ενώ οι χαμηλές γενικά πιέσεις θα παραμείνουν στη χώρα μας. Θερμοκρασίες σε χαμηλά γενικά επίπεδα στη βόρεια Ελλάδα ενώ πρόσκαιρα θα πέσουν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ στο τέλος της περιόδου αναμένεται άνοδος σε όλη τη χώρα εκτός από τη Μακεδονία και τη Θράκη. Σημαντική κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με πάρα πολλές βροχές στα πεδινά και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και τμήματα χαμηλού υψομέτρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης πρόσκαιρα.

 Πιθανότητα 22% χαμηλό στη χώρα μας θα κινηθεί ανατολικά ενώ εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο με κίνηση προς τη χώρα μας έως το τέλος της περιόδου. Θερμοκρασία αρχικά χαμηλή στα κεντρικά και βόρεια τμήματα αλλά θα ανέβει σημαντικά σε όλες τις περιοχές και ειδικά στα δυτικά κεντρικά και νότια. Πυκνές χιονοπτώσεις μόνο στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πρόσκαιρα για λίγο σε ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Μείνετε συντονισμένοι ώστε να έχετε την σωστή και έγκαιρη ενημέρωση και όχι την πιο γρήγορη και βιαστική. 

Κάντε αίτημα στην ομάδα μας για να έχετε όλα τα τελευταία καιρικά νέα για τη χώρα μας.

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam

Με εκτίμηση

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *