Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 8-10/3/2021(χάρτης βροχής)

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.

 Προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με τοπικές ομίχλες σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα αλλά στη συνέχεια θα διαλυθούν και θα σημειωθούν διαστήματα ηλιοφάνειας. Γρήγορα όμως από τα νοτιοδυτικά της χώρας μας προς τα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς και διάσπαρτες βροχές το μεσημέρι σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και νησιωτικά του Ιονίου ενώ αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στα νησιά του Ιονίου και σε τμήματα της Πελοποννήσου.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο νότιοι 3 με 4 και μόνο στα νοτιοανατολικά και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 1 έως 14 βαθμούς ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδα,ς της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας θα φτάσει τοπικά τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και το απόγευμα άνευ σημασίας.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα στην πόλη και πιθανόν μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα για σύντομη ασθενή βροχή.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα και μετά νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα  3 έως 16°C

 Τρίκαλα  3 έως 16°C

 Καρδίτσα 3 έως 16°C

 Βόλος 6 έως 16°C

 Καλαμπάκα 2 έως 14°C

 Ελασσόνα 2 έως 13°C

 Αγία 2 έως 14°C

 Φάρσαλα 2 έως 15°C

 Σποράδες 8 έως 12°C

++++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές που πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα ενταθούν σε τμήματα των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς ,Πέλλας στα ανατολικά και νότια του νομού Λάρισας αλλά από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές. Στα ανατολικά και νότια της χώρας παρόλο την τοπική συννεφιά δεν αναμένονται βροχές.  Στους πιο πάνω νόμους κατά μέσο όρο θα σημειωθούν 3 με 10 χιλιοστά βροχόπτωσης ενώ στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές οι βροχές θα είναι πολύ ασθενείς. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα  βόρεια σύνορα πάνω από τα 1.000 μέτρα κατά μέσο όρο άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Καρπάθιο και το Κρητικό ανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο υπόλοιπο Αιγαίο ανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 4 έως 15 βαθμούς ενώ σε τμήματα της δυτικής Ελλάδας, τα νότια της Πελοποννήσου στην Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά θα φτάσει τοπικά 17 με 20 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία: προβλέπεται τοπική συννεφιά με ασθενείς βροχές που πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα ενταθούν για λίγο στις περισσότερες περιοχές ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Αναμένονται κατά μέσο όρο 1 με 4 χιλιοστά βροχή στα πεδινά τμήματα και 5 με 10 στα παραθαλάσσια των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας.

 Λάρισα: προβλέπεται συννεφιά με ασθενείς βροχές που προς το απόγευμα θα σταματήσουν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 2 με 4 στα  πεδινά αλλά σταδιακά τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν στα πεδινά και θα παραμείνουν βορειοανατολικοί 2 με 4 και στα θαλάσσια τμήματα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 7 με 14°C

 Τρίκαλα 7 με 14°C

 Καρδίτσα 7 με 14°C

 Βόλος 9 με 14°C

 Καλαμπάκα 7 με 12°C

 Ελασσόνα 7 με 12°C

 Φάρσαλα 7 με 13°C

 Αγία 7 με 12°C

 Σποράδες 11 με 14°C

++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021.

Προβλέπεται τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα με λίγες σποραδικές βροχές στη βόρεια Κρήτη και τοπικές ομίχλες το πρωί στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και της Κρήτης. Σταδιακά πριν από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Μακεδονία και σταδιακά το απόγευμα και στη Θεσσαλία, την δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και θαλάσσια τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και γρήγορα και της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης πάνω από τα 500 με 700 μέτρα μικρής όμως διαρκείας. Στην υπόλοιπη χώρα παρόλο την τοπική συννεφιά που θα επικρατήσει από το απόγευμα και μετά δεν αναμένονται φαινόμενα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το μεσημέρι και νέα ενίσχυση στο βόρειο Αιγαίο το βράδυ και στο Ιόνιο αρχικά νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και από αργά το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα βόρεια και 7 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της βόρειας χώρας από 3 έως 14 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα και τα νησιωτικά θα φτάσει τοπικά τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται περιορισμένη ορατότητα το πρωί και στη συνέχεια τοπικές συννεφιές που προς το απόγευμα θα δώσουν λίγες ασθενείς βροχές κυρίως σε τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και αργά το βράδυ Μαγνησίας και Σποράδων άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται τοπική συννεφιά και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα πεδινά και ορεινά νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ και στα θαλάσσια νοτιοανατολικοί 3 με 5 αλλά προς τις βραδινές ώρες θα στραφούν παντού σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 4 με 6 στα θαλάσσια τμήματα ενώ στα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας βορειοδυτικός άνεμος με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 7 με 17°C

 Τρίκαλα 7 με 18°C

 Καρδίτσα 7 με 18°C

 Βόλος 9 με 18°C

 Καλαμπάκα 6 με 15°C

 Ελασσόνα 6 με 15°C

 Φάρσαλα 6 με 17°C

 Αγία 6 με 16°C

 Σποράδες 10 με 14°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει” στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *