Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-4/3/2021(χάρτης βροχής)

Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021. 

Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του Νότιου Ιονίου και τη Δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές που θα διατηρηθούν όλη την ημέρα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν στη Θράκη είναι Ανατολική Μακεδονία η Χαλκιδική τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου στην κεντρική Μακεδονία στη Θεσσαλία την Ανατολική στερεά  και την Εύβοια και θα σημειωθούν  ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγες χιονοπτώσεις στα βουνά πάνω από τα 800 με 900 μέτρα κατά μέσο όρο σε αυτές τις περιοχές.  Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις το απόγευμα και το βράδυ αλλά δεν αναμένονται φαινόμενα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 μποφόρ στα βόρεια και 6 με 7 στα νότια και βορειοδυτική στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό 5 με 6 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -2 έως 14 βαθμούς ενώ στα δυτικά τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 16 με 17.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια αλλά και κάποια διαστήματα συννεφιάς το από το απόγευμα και μετά θα ρθω και αργά το βράδυ θα σημειωθούν λίγες βροχές στα ανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και στις Σποράδες και λίγα χιόνια στα βουνά του Ολύμπου του Κισσάβου και του Πηλίου πάνω από τα 800 με 1.000 μέτρα υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας θα συννεφιάσει το απόγευμα και το βράδυ αλλά δεν αναμένονται φαινόμενα.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις οι οποίες όμως αργά το απόγευμα και το βράδυ θα αυξηθούν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και το απόγευμα βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς στην αρχή και ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ το απόγευμα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 0 έως 14°C

 Τρίκαλα 1 έως 14°C

 Καρδίτσα 0 έως 14°C

 Βόλος 4 έως 14°C

 Καλαμπάκα 1 έως 13°C

 Ελασσόνα 0 έως 13°C

 Φάρσαλα -1 έως 14°C

 Αγια 1 έως 12°C

 Σποράδες 8 έως 12°C

++++++++++++

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021. 

Προβλέπεται στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Δυτική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς πάνω από τα  600 με 800 μέτρα υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και έως αργά το βράδυ θα έχουν περιοριστεί μόνο στη βόρεια Κρήτη.  Αργά το βράδυ θα χιονίσει και στα βουνά της Κρήτης πάνω από τα 800 με 1.000 μέτρα υψόμετρο.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί 6 και στα νότια 7 με 8 με εξασθένηση στα βόρεια πελάγη το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μόνο στα δυτικά τμήματα και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τοπικά τους 16 με 17.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά πάνω από τα 500m(περιοχή Καλαμπάκας) με 800m(υπόλοιπα ορεινά τμήματα) κατά μέσο όρο. Ο καιρός μετά το μεσημέρι σταδιακά θα βελτιωθεί  και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας αργά το απόγευμα.

 Λάρισα: προβλέποντας νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοι 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες και 3 με 5 στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα  3 έως 12°C

 Τρίκαλα 4 έως 12°C

 Καρδίτσα 4 έως 13°C

 Βόλος 5 έως 12°C

 Καλαμπάκα 2 έως 10°C

 Ελασσόνα 2 έως 10°C

 Φάρσαλα 3 έως 12°C

 Αγια 3 έως 10°C

 Σποράδες 7 έως 11°C

+++++++++++++++

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021.

 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στη βόρεια Κρήτη υπάρχει πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ ενώ στα υπόλοιπα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

  Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -2 έως 15 βαθμούς ενώ στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τοπικά τους 17 με 18.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός.

 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα θαλάσσια τμήματα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί 2 με 3.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα -1 έως 15°C

 Τρίκαλα 0 έως 15°C

 Καρδίτσα – 1 έως 15°C

 Βόλος 4 έως  15°C

 Ελασσόνα 0 έως 14°C

 Φάρσαλα -1 έως 14°C

 Αγια 0 έως 13°C

 Καλαμπάκα 0 έως 14°C

 Σποράδες 6  έως 12°C

++++++++++++++

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021(Τσικνοπέμπτη).

 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά και στα υπόλοιπα πελάγη μεταβλητοί ασθενείς.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 17 και τοπικά στα δυτικά τμήματα θα φτάσει τους 18 με 19.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς ενώ στις Σποράδες στην αρχή της ημέρας θα φυσάει ένας  βορειοανατολικός άνεμος 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 0 έως 17°C

 Τρίκαλα 0 έως 18°C

 Καρδίτσα  0 έως 18°C

 Βόλος 5 έως 17°C

 Καλαμπάκα ένας έως 15°C

 Ελασσόνα 0 έως 15°C

 Φάρσαλα – 1 έως  17°C

 Αγια 0 έως 15°C

 Σποράδες 8 έως 13°C

ΠΗΓΗ: WEATHER.US

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει” στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *