Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-28/2/2021(χάρτης βροχής)

. Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες τοπικές ομίχλες κυρίως στη Θράκη. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν μόνο κατά διαστήματα στην περιοχή της Εύβοιας  και της Βοιωτίας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές κυρίως τις Πρωινές ώρες.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα μεταβλητοί ασθενείς ενώ στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 7 και πιθανόν στα νότια 8 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 18 βαθμούς ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα θα φτάσει τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ με πιθανότητα για λίγες ομίχλες.

 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα γύρω από την πολύ νωρίς το πρωί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στις Σποράδες  ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ εξασθένηση.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα  2 έως 17°C

 Τρίκαλα 3 έως 18°C

 Καρδίτσα 2 έως 18°C

 Βόλος 5 έως 18°C

 Καλαμπάκα 4 έως 17°C

 Ελασσόνα 3 έως 16°C

 Αγια 2 έως 16°C

 Φάρσαλα 2 έως 18°C

 Σποράδες 8 έως 14°C

++++++++++++++++++++

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην περιοχή της Εύβοιας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Ομίχλες Θα σημειωθούν το πρωί κυρίως σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα μεταβλητοί ασθενείς ενώ στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 18 βαθμούς ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις στις Σποράδες.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στις Σποράδες στην αρχή της ημέρας βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα  2 έως 18°C

 Τρίκαλα 3 έως 19°C

 Καρδίτσα 2 έως 19°C

 Βόλος 5 έως 18°C

 Καλαμπάκα 4 έως 17°C

 Ελασσόνα 3 έως 16°C

 Αγία 2 έως 16°C

 Φάρσαλα 2 έως 18°C

 Σποράδες 8 έως 14°C

++++++++++++++++++++

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021. 

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και του Ιονίου.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά μεταβλητοί ασθενείς ενώ στο Ιόνιο και το Αιγαίο θα πνέουν ένας βόρειος βορειοδυτικός Άνεμος 2 με 3 μποφόρ. Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα ενισχυθεί ο βορειοδυτικός άνεμος πρώτα στην κοιλάδα του Αξιού και το Θερμαϊκό και στη συνέχεια και στη Δυτική Ελλάδα στα 5 και πιθανόν και 6 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 20 βαθμούς Κελσίου και τοπικά και 22.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στο εσωτερικό της πεδιάδας.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και πιθανότητα για ομίχλη το πρωί και το βράδυ γύρω από την πόλη.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς Και αργά το βράδυ στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Λάρισα  2 έως 18°C

 Τρίκαλα 3 έως 19°C

 Καρδίτσα 2 έως 19°C

 Βόλος 6 έως 18°C

 Καλαμπάκα 4 έως 18°C

 Ελασσόνα 3 έως 18°C

 Αγία 3 έως 17°C

 Φάρσαλα 2 έως 18°C

 Σποράδες 8 έως 14°C

++++++++++++++++++++++

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες στη δυτική χώρα και το Ιόνιο αλλά γρήγορα από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στη συνέχεια στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά(>900-1100m) αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί ήδη από τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις αλλά δεν αναμένονται βροχές.

 Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ ενώ στα δυτικά τμήματα θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4.

 Η θερμοκρασία σε  πτώση σημαντική στην ανατολική Ελλάδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στο Ιόνιο τα δυτικά Ηπειρώτικα και τη νότια χώρα θα κυμανθεί από 3 έως 20 και τοπικά 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από τις πρωινές ώρες κιόλας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις πρώτα στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας και τις Σποράδες και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά πάνω από τα 1.100 μέτρα περίπου. Ο καιρός όμως γρήγορα θα βελτιωθεί από τις μεσημεριανές κιόλας ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι σχετικά αξιόλογα μόνο στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες όπου αναμένονται κατά μέσο όρο 5 με 10 χιλιοστά υετού ενώ στις άλλες περιοχές θα είναι σύντομα και άνευ σημασίας. 

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθεί ασθενής βροχή που γρήγορα θα σταματήσει. Από Τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και θα ανοίξει.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα αλλά από τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ένας ανατολικός άνεμος 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά και 4 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες.

Λάρισα  6 έως 14°C

 Τρίκαλα 6 έως 13°C

 Καρδίτσα 6 έως 14°C

 Βόλος 8 έως 13°C

 Καλαμπάκα 6 έως 12°C

 Ελασσόνα 6 έως 11°C

 Αγία 6 έως 11°C

 Φάρσαλα 7 έως 12°C

 Σποράδες 9 έως 12°C

ΠΗΓΗ: WEATHER.US

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει” στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *