Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 22-24/2/2021(χάρτης βροχής)

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

Προβλέπεται στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη νεφώσεις με σποραδικές βροχές οι οποίες μετά τις μεσημεριανές ώρες θα εξασθενήσουν και τελικά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο σε περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο της ανατολικής Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας θα υπάρχουν το πρωί λίγες νεφώσεις που αργότερα Θα διαλυθούν. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί και το βράδυ από πυκνές κατά τόπους ομίχλες στη Μακεδονία τη Θεσσαλία και την Ήπειρο.

Προβλέπεται στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο βορειοδυτικοί άνεμοι 2 με 3 μποφόρ ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα υπάρχει ένα βοριαδάκι κοντά στα 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -2 έως 14 βαθμούς ενώ σε τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί και στη συνέχεια μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις πρωινές ώρες στα ανατολικά της Μαγνησίας και στις Σποράδες θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα διαλυθούν.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες παροδικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί γύρω από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα θα πεινάει ένα βορειοδυτικό ρεύμα 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 0 έως 14°C

Τρίκαλα 1 έως 14°C

Καρδίτσα 0 έως 14°C

Βόλος 4 έως 14°C

Καλαμπάκα 0 έως 13°C

Ελασσόνα 0 έως 13°C

Φάρσαλα 0 έως 14°C

Αγια 1 έως 12°C

Σποράδες 8 έως 13°C

+++++++++++++++++++

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου προς το απόγευμα. Τοπικές ομίχλες μικρής διάρκειας θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της Ηπείρου της Θράκης και πιθανόν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα μακριά από τη θάλασσα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -2 έως 18 βαθμούς ενώ σε τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας θα φτάσει τοπικά τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ γύρω από το ποτάμι.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στην πεδιάδα και βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 2 έως 18°C

Τρίκαλα 2 έως 18°C

Καρδίτσα 2 έως 18°C

Βόλος 5 έως 18°C

Ελασσόνα 2 έως 17°C

Φάρσαλα 2 έως 18°C

Καλαμπάκα 2 έως 17°C

Αγια 2 έως 16°C

Σποράδες 8 έως 15°C

++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ μόνο σε τμήματα του Ιονίου της Ηπείρου και της Θράκης. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της ανατολικής Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας της βόρειας Κρήτης της Θράκης και των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου και υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο αρχικά 5 με 6 μποφόρ και αργά το βράδυ στο κεντρικό και νότιο και 7.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από – 1 έως 18 βαθμούς ενώ σε τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις πιο αυξημένες στα παράλια τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες με μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς γρήγορα μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και 3 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 1 έως 18°C

Τρίκαλα 2 έως 18°C

Καρδίτσα έναν έως 18°C

Βόλος 5 έως 18°C

Ελασσόνα 2 έως 17°C

Φάρσαλα 2 έως 18°C

Καλαμπάκα 2 έως 17°C

Αγία 2 έως 16°C

Σποράδες 8 έως 14°C

Πηγή:  weather.us

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει” στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *