Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 18ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 για 14 ημέρες.

Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 18ης Φεβρουαρίου  2021 για τις επόμενες 14 ημέρες στη Χώρα.

 23 με 25 Φεβρουαρίου.

 Πιθανότητα 60%   υψηλό βαρομετρικό θα καλύψει ολόκληρη τη βαλκανική με ελαφρύ βοριαδάκι στο Αιγαίο. Δεν θα σημειωθούν φαινόμενα στη χώρα μας ενώ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται αρκετούς βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 Πιθανότητα 40%  υψηλό βαρομετρικό θα καλύψει ολόκληρη τη βαλκανική αλλά προς το τέλος της περιόδου θα μεταφερθούν ψυχρές αέριες μάζες από τη βορειοανατολική Ευρώπη. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα μας. Θερμοκρασία αρχικά υψηλή στη συνέχεια  θα πέσει σημαντικά στα ηπειρωτικά με τους ισχυρούς βοριάδες. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

+++++++++++++++++

  26 με 28 Φεβρουαρίου.

  Πιθανότητα >95% Υψηλό βαρομετρικό θα καλύψει τις περισσότερες περιοχές της βαλκανικής αλλά και τη χώρα μας. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα ανέβει πρόσκαιρα για να ξαναπέσει και πάλι στη συνέχεια στα ηπειρωτικά λόγω των ισχυρών βοριάδων. Δεν αναμένονται φαινόμενα αξιόλογα στη χώρα μας.

++++++++++++++++++

1η έως 5 Μαρτίου.

Πιθανότητα 35%  βορειοανατολικό ρεύμα στο Αιγαίο θα δώσει ασθενικά φαινόμενα στην ανατολική και νότια χώρα με βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της ανατολικής Στερεάς ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει άνοδο της θερμοκρασίας από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Πιθανότητα 35%  βαρομετρικό υψηλό θα διατηρηθεί καθ όλη τη διάρκεια στην κεντρική και νότια Ευρώπη μεταφέροντας ψυχρές αέριες μάζες στην αρχή της περιόδου στην ανατολική χώρα με βελτίωση στη συνέχεια και σημαντική άνοδο αυτής. Λίγες βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην αρχή της περιόδου σε Θράκη ,ανατολική Στερεά, Σποράδες, Εύβοια, Κυκλάδες, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Κρήτη.

Πιθανότητα 30%.  υψηλό βαρομετρικό  στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη Θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες στην αρχή στη χώρα μας ενώ στη συνέχεια πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ στο τέλος της περιόδου εκ νέου οι βοριάδες θα κατεβάσουν τη θερμοκρασία. Αναμένονται αρκετά φαινόμενα στην αρχή της περιόδου στην ανατολική και νότια χώρα με βελτίωση ενώ στο τέλος της περιόδου βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά με επιδείνωση του καιρού στα νησιά του Ιονίου και την Ηπειρωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας στην αρχή της περιόδου και εκ νέου στις ίδιες περιοχές στο τέλος της περιόδου.

Φαίνεται ότι ο καιρός θα συνεχίσει καλός και με άνοδο της θερμοκρασίας έως και τα τέλη του μήνα με πιθανότητα μόνο για πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια και την επικράτηση βοριάδων. 

Στη συνέχεια  τις πρώτες μέρες του νέου μήνα φαίνεται ότι αλλάζει η κυκλοφορία στην Ευρώπη όπως άλλωστε το έχουμε αναφέρει εδώ και μέρες με ανάπτυξη αντικυκλώνας  στην Δυτική Ευρώπη αλλά και στη Σκανδιναβία με αποτέλεσμα τη μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών προς την περιοχή των Βαλκανίων και της Ιταλίας. 

Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες  να είναι πιο εμφανής η κατεβασιά του κρύου και η ύπαρξη ή όχι κάποιου βαρομετρικού χαμηλού που θα δώσει χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα κάποιων περιοχών της χώρας.

Σύντομα θα έχω στα χέρια μου τα νέα προγνωστικά ανανεωμένα στοιχεία ώστε να ξέρουμε αν η ανάλυση που κάναμε προχθές χρειάζεται να διορθωθει.

Για όσους δεν διάβασαν και θα ήθελα να διαβάσουν την εκτίμηση μας μπορουν να τη βρουν  εδώ

Κάντε αίτημα στην ομάδα μας για να έχετε όλα τα τελευταία καιρικά νέα για τη χώρα μας.

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam

Με εκτίμηση

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *