Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 18-21/2/2021

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις που πριν από το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει. Λίγες βροχές ενδέχεται να σημειωθούν και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως και τις μεσημεριανές ώρες με βελτίωση. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί στις ορεινές κυρίως περιοχές της Πίνδου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και λίγες τοπικές νεφώσεις που αργότερα θα διαλυθούν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά γενικά ασθενείς αλλά γρήγορα από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και στο Θερμαϊκό και 7 μποφόρ με εξασθένηση εκ νέου αργά το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -7 έως 13 βαθμούς και στα θαλάσσια τμήματα από 1 έως 14.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθεί στα θαλάσσια τμήματα ο βορειοδυτικός άνεμος στα 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ ενώ πρόσκαιρα και στις πεδινές και ορεινές περιοχές θα φυσήξει βορειοδυτικός ανεμος 3 με 4 μποφόρ μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα.

 Λάρισα – 4 με 10°C

 Τρίκαλα – 4 με 9°C

 Καρδίτσα – 6 με 7°C

 Βόλος 0 με 12°C

 Καλαμπάκα – 3 με 8°C

 Ελασσόνα – 3 με 8°C

 Φάρσαλα – 6 με 5°C

 Αγια – 3 με 8°C

 Σποράδες 5 με 11°C

+++++++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται καλοκαίρια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο αργά το βράδυ στη Μακεδονία θα  αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε τμήματα του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Αιγαίο βόρειοι 5 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα πελάγη βορειοδυτικοί 3 με 4 πού θα στραφούν μόνο στο βόρειο Αιγαίο σε ανατολικούς 5 με 6 μποφόρ μετά το μεσημέρι.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από -7 έως 14 βαθμούς ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα και τα νησιωτικά θα φτάσει τις 15 με 16.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

 Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 2 με 3 στα πεδινά και ορεινά.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα – 3 με 13°C

 Τρίκαλα  -2 με 10°C

 Καρδίτσα – 4 με 9°C

 Βόλος 1 με 13°C

 Καλαμπάκα  -2 με 9°C

 Ελασσόνα – 3 με 11°C

 Φάρσαλα – 4 με 8°C

Αγια  – 2 με 10°C

 Σποράδες 7 με 13°C

++++++++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021. 

Προβλέπεται στη κεντρική Μακεδονία  και τις Σποράδες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που θα διακόπτονται από τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως από το απόγευμα και μετά.  Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα τμήματα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο σταδιακά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ επεκτεινόμενοι και στα νοτιότερα τμήματα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -5 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ σε τμήματα δυτικά και νότια τοπικά και 16 με 17.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και δεν αποκλείεται στις Σποράδες να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και απογευματινές ώρες.

 Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί αρχικά 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και αργότερα 5 με 6 ενώ στα πεδινά και ορεινά θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 1 με 13°C

 Τρίκαλα  2 με 11°C

 Καρδίτσα   0 με 11°C

 Βόλος 5 με 13°C

 Καλαμπάκα 2 με 10°C

 Ελασσόνα 2 με 12°C

 Φάρσαλα 0 με 10°C

 Αγια 1 με 11°C

 Σποράδες 7 με 13°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021.

Προβλέπεται στη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες ,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές έως και τις μεσημεριανές ώρες ενώ προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις βορειότερες περιοχές και θα παραμείνουν έως αργά το βράδυ μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με περαιτέρω βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.  Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.

Oι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 μποφόρ με εξασθένηση σημαντική από το βράδυ και στο Ιόνιο ανατολικοί 4 με 5 με εξασθένηση από το απόγευμα.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από -4 έως 16 βαθμούς ενώ σε τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας θα φτάσει και τους 17.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις που στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας και στις Σποράδες θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες με βελτίωση αργότερα.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ  στις θαλάσσιες  και τις ορεινές περιοχές ενώ στα πεδινά θα πνέουν  ασθενείς αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 3 με 15°C

 Τρίκαλα 3 με 14°C

 Καρδίτσα 3 με 13°C

 Βόλος 6 με 15°C

 Καλαμπάκα 4 με 13°C

 Ελασσόνα 4 με 14°C

 Φάρσαλα 3 με 12°C

 Αγια 3 με 12°C

 Σποράδες 7 με 13°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει” στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *