Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 8ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 για 14 ημέρες.

Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 8ης Φεβρουαρίου 2021 για την πορεία του καιρού στη χώρα τις επόμενες 14 ημέρες.

 13 με 15 Φεβρουαρίου.

 Πιθανότητα 72%. Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί αργά και θα διέλθει από την Κεντρική Ελλάδα με πορεία προς τη μαύρη θάλασσα. Σημαντική αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης της Μακεδονίας της Ηπείρου της Θεσσαλίας και προς το τέλος της περιόδου και σε πεδινά τμήματα της ανατολικής Στερεάς των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα ημιορεινά της Πελοποννήσου. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα από τη Θεσσαλία και βορειότερα με σημαντική πιθανότητα ολικού παγετού.

 Πιθανότητα 16%. Ασθενές βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Σικελίας θα πλησιάσει τη χώρα μας και θα κινηθεί προς την περιοχή του ανατολικού Αιγαίου. Θα σημειωθούν αρκετές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία τη Μακεδονία και τη Θράκη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές στο νότιο ρεύμα θα διατηρήσει τη θερμοκρασία υψηλή. Ισχυρός παγετός από τη Θεσσαλία και βορειότερα.

 Πιθανότητα  14%. Ασθενές βαρομετρικό χαμηλό από τη νότια Ιταλία θα πλησιάσει το Ιόνιο και στη συνέχεια θα κινηθεί νοτιοανατολικά προς το λιβυκό πέλαγος ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην αρχή της περιόδου Μακεδονία τη Θράκη και σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στη βόρεια Ελλάδα με παγετό το πρωί και το βράδυ.

+++++++++++++++

16 με 18 Φεβρουαρίου.

 Πιθανότητα 37,5%. Αρχικά βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο  θα κινηθεί ανατολικά και θα φτάσει μέχρι το κεντρικό Αιγαίο ως το τέλος της περιόδου. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα και ειδικά από τη Θεσσαλία και βορειότερα αλλά σταδιακά από τα δυτικά και νότια η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά εκτός από τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης όπου θα παραμείνει χαμηλή έως το τέλος της περιόδου. Πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά σε τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά σταδιακά αυτά θα περιοριστούν σε περιοχές ημιπεδινές και ημιορεινές μακριά από τη θάλασσα με τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. Από τη Στερεά και κάτω θα σημειωθούν βροχές.

 Πιθανότητα 37,5%. Ασθενές βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κύπρου ενώ στο τέλος της περιόδου θα αναπτυχθεί βαρομετρικό χαμηλό  στην Τυνησία. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα καθόλη τη διάρκεια της περιόδου με μικρή άνοδο προς το τέλος αυτής. Τοπικές χιονοπτώσεις στην αρχή της περιόδου στην ανατολική Στερεά την Εύβοια ,τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου την ανατολική Πελοπόννησο  αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Πιθανότητα 25%. Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Κύπρου ενώ στη χώρα μας θα επικρατήσουν υψηλές βαρομετρικες πίεσεις ενώ στη συνέχεια της περιόδου βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα πλησιάσει το Ιόνιο. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην αρχή της περιόδου ειδικά στην ανατολική Ελλάδα αλλά προς το τέλος αυτής ο καιρός θα μαλακώσει και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά στη δυτική και νότια Ελλάδα. Τοπικές χιονοπτώσεις στην αρχή της περιόδου στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που γρήγορα θα σταματήσουν ενώ με την προσέγγιση του βαρομετρικού χαμηλού από τα δυτικά θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας καθώς και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

++++++++++++++

19 με 23 Φεβρουαρίου.

 Πιθανότητα 30%. Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική χώρα θα κινηθεί προς την Τουρκία και την Κύπρο ενώ στη χώρα μας θα επικρατούν υψηλές βαρομετρικές πιέσεις με ασθενές βαρομετρικό χαμηλό στις 22 του μήνα να αναπτύσσεται στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Θερμοκρασία αρχικά σε υψηλά επίπεδα αλλά πολύ γρήγορα θα σημειωθεί ισχυρότατη ψυχρή εισβολή από τα βόρεια προς τα νότια μεγάλης έντασης. Στο τέλος της περιόδου ο καιρός μόνο στη νότια Ελλάδα θα γλυκάνει. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην αρχή της περιόδου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία η Θράκη αλλά και τμήματα της ανατολικής Στερεάς και των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου που στη Θράκη θα είναι ισχυρές ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Πιθανότητα 22%. Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό από τον Ιούνιο θα κινηθεί ανατολικά προς την κεντρική και νότια  Τουρκία και ο καιρός στα βελτιωθεί πρόσκαιρα ενώ στο τέλος της περιόδου και νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα πλησιάσει προς την περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας. Θερμοκρασία αρχικά σε χαμηλά επίπεδα από τη Θεσσαλία και βορειότερα αλλά σταδιακά από τις 20 του μήνα ο καιρός  θα αρχίσει να μαλακώνει πρώτα στα δυτικά, κεντρικά και νότια και ως το τέλος της περιόδου και στην υπόλοιπη χώρα ενώ στο τέλος της περιόδου θα κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα στα νότια. Πυκνές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τη βόρεια Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά της υπόλοιπης χώρας αλλά σταδιακά ο καιρός στο βελτιωθεί. Στο τέλος της περιόδου ενδέχεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις μόνο στις ορεινές περιοχές και βροχοπτώσεις στην Ήπειρο τη Μακεδονία και πιθανόν τη Θεσσαλία.

 Πιθανότητα 17%. Ασθενές βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Κύπρου ενώ από τις 21 του μήνα και μετά βαρομετρικό χαμηλό από το Ιόνιο θα κινηθεί προς το νότιο Αιγαίο αργά. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στην ανατολική χώρα ενώ στα δυτικά ο καιρός θα μαλακώσει πρόσκαιρα. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις 21 του μήνα στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης μακριά από τη θάλασσα ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην υπόλοιπη χώρα.

 Πιθανότητα σε 17%. Ομαλό βαρομετρικό πεδίο στην αρχή αλλά σταδιακά από τη βορειοδυτική χώρα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα παραμείνει στη Βόρεια Ιταλία περιστρέφομενο. Θερμοκρασία αρχικά χαμηλή στην ανατολική χώρα αλλά σταδιακά θα σημειωθεί άνοδος με τους νοτιάδες σε όλη τη χώρα και ειδικά στα νότια που θα ανέβει σε υψηλά επίπεδα. Πολλές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις ή παγωμένη βροχή  στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

 Πιθανότητα 14%. Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα παραμείνει σχετικά στάσιμος στην ίδια περιοχή έως και τις 21 του μήνα ενώ στο τέλος της περιόδου θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά ασθενές βαρομετρικό χαμηλό. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα έως και τις 22 του μήνα ενώ στη συνέχεια σταδιακά  θα ανέβει σημαντικά στα δυτικά και νότια. Ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Εύβοιας της ανατολικής Στερεάς της Κρήτης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης ενώ στο τέλος της περιόδου τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο.

Μείνετε συντονισμένοι στο μοναδικό site καιρού το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τον καιρό χωρίς άσχετα θέματα.

Κάντε αίτημα στην ομάδα μας για να έχετε όλα τα τελευταία καιρικά νέα για τη χώρα μας.

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam

Με εκτίμηση

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος

One thought on “Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 8ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 για 14 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *