Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 8-10/2/2021 (+χάρτης βροχή)

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές. Σταδιακά στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες ενώ σταδιακά κάποια από αυτά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία ,τη Μακεδονία τη Θράκη και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Από τις απογευματινές ώρες και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί στο κεντρικό κορμό της χώρας ενώ τα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ θα παραμείνουν στη δυτική Ελλάδα τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τάσεις εξασθένησης.  Έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε τμήματα του βορείου Ιονίου της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου και της Θράκης όπου αναμένονται κατά μέσο όρο πάνω από 30 με 50 χιλιοστά βροχόπτωσης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 8 και τοπικά 9 στο Αιγαίο αλλά από το μεσημέρι και μετά στα δυτικά θα αρχίσουν να στρέφονται σε δυτικούς και να εξασθενούν.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 5 έως 18 βαθμούς ενώ σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τους 20 με 22.

Θεσσαλία: προβλέποντας λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν σύντομης καταιγίδα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες ενώ από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Δεν αναμένονται κατά μέσο όρο πάνω από 5 χιλιοστά βροχής στις πεδινές περιοχές ενώ στην περιοχή της Πίνδου θα έχουμε 10 με 30 χιλιοστά βροχής. Στις Σποράδες δεν αναμένονται φαινόμενα.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά λίγη συννεφιά που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα για σύντομη καταιγίδα. Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να στρέφονται σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση ενώ θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 4 μποφόρ και στα πεδινά και ορεινά τμήματα.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 4 με 18°C

 Τρίκαλα 5 με 17°C

 Καρδίτσα 4 με 18°C

 Βόλος 7 με 19°C

 Καλαμπάκα 5 με 15°C

 Φάρσαλα 4 με 20°C

 Αγια 4 με 18°C

 Ελασσόνα 4 με 16°C

 Σποράδες 13 με 18°C

————————-

 Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κυρίως στη δυτική Μακεδονία τη Θεσσαλία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες βροχές με βελτίωση αργά το βράδυ. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου όπου αναμένονται κατά μέσο όρο και πάνω από 15 με 25 χιλιοστά βροχόπτωσης.  Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες κυρίως στη δυτική χώρα το πρωί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο και 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο ενώ προς τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει πρόσκαιρη ενίσχυση στα 7 μποφόρ και στο Αιγαίο.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου ενώ σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα στους νόμους Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας το μεσημέρι να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές με βελτίωση το βράδυ. Στις Σποράδες δεν αναμένονται φαινόμενα ούτε στο νομό Μαγνησίας.

 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για σύντομη βροχή με βελτίωση από το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 3 με 4 μποφόρ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στις πεδινές περιοχές με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 5 με 19°C

 Τρίκαλα 5 με 18°C

 Καρδίτσα 5 με 18°C

 Βόλος 8 με 19°C

 Καλαμπάκα 5 με 17°C

 Ελασσόνα 4 με 17°C

 Φάρσαλα  4 με 20°C

 Αγια 5 με 18°C

 Σποράδες  13 με 18°C

—————————

 Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021.

 Στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπεται γενικά καλός καιρός αλλά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα για λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά καλός καιρός με ομίχλες το πρωί και το βράδυ και στη συνέχεια και τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και 3 με 4 στο Ιόνιο. Από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 6 με 7 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 20 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα ανατολικά και νότια και 22.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με  με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ και πιθανότητα ομίχλης αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα γύρω από την πόλη το πρωί και το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και 3 με 4 στα θαλάσσια τμήματα με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 3 με 19°C

 Τρίκαλα 5 με 19°C

 Καρδίτσα 4 με 19°C

 Βόλος 7 με 20°C

 Καλαμπάκα 5 με 17°C

 Ελασσόνα 4 με 17°C

 Φάρσαλα 4 με 20°C

 Αγια 5 με 18°C

 Σποράδες του 13 με 18°C

ΠΗΓΗ: WEATHER.US

Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *