Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 6ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 για 14 ημέρες.

Ανάλυση πρωινών δεδομένων  6 Φεβρουαρίου 2021 των βασικών προγνωστικών μοντέλων για τις επόμενες 7 με 14 ημέρες στη Χώρα.

 14 με 16 Φεβρουαρίου.

 Πιθανότητα 35%. Βαρομετρικό χαμηλό στο νότιο Ιόνιο θα κινηθεί προς την κεντρική και βόρεια Τουρκία και στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα  ενώ στο τέλος της περιόδου νέο βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Σικελίας. Χιονοπτώσεις σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας πλην Αττικής καθώς και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ενώ στο τέλος της περιόδου νέα φαινόμενα θα αρχίσουν να σημειώνονται από τα δυτικά της χώρας προς τα ανατολικά με τη μορφή χιονιού σε όλη την Ηπειρωτική χώρα πλην Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό από τη βόρεια Στερεά και βορειότερα.

 Πιθανότητα 35%. Βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά της χώρας μας θα ενισχυθεί σημαντικά στο νότιο Αιγαίο και την περιοχή των Δωδεκανήσων. Πυκνές χιονοπτώσεις από το ύψος της Θεσσαλονίκης μέχρι και την Πελοπόννησο έως και τις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ στο τέλος της περιόδου θα χιονίσει και σε χαμηλά υψόμετρα της Κρήτης αλλά και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Ανεπηρέαστη θα με παραμείνει η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό από τη βόρεια στερεά και βορειότερα.

 Πιθανότητα 30%. Βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της Αφρικής θα ενισχυθεί σημαντικά πλησιάζοντας στη χώρα μας και θα κινηθεί βορειοανατολικά προς τη Μαύρη θάλασσα. Θερμοκρασία σε πολύ καλά επίπεδα στη βόρεια Ελλάδα και πολύ χαμηλή στις υπόλοιπες περιοχές ενώ σε τμήματα του νοτίου Αιγαίου και των Κυκλάδων θα ανέβει πρόσκαιρα για λίγες ώρες. Πολύ έντονη κακοκαιρία σε όλη σχεδόν τη χώρα με πυκνές χιονοπτώσεις σε όλη την Ηπειρωτική χώρα και τα περισσότερα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου και σε χαμηλά υψόμετρα της Πελοποννήσου.  Μεγάλα ύψη χιονιού κατά τόπους. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ολικό παγετό από τη Θεσσαλία και βορειότερα.

+++++++++++++

17 με 21 Φεβρουαρίου.

 Πιθανότητα 55%. Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στη νοτιοδυτική Ελλάδα θα κινηθεί προς τη χώρα μας και στη συνέχεια προς τη Μαύρη θάλασσα ενώ στο τέλος της περιόδου νέο βαρομετρικό χαμηλό όταν αναπτυχθεί νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα από τη Θεσσαλία και βορειότερα  και σχετικά υψηλή στα νοτιότερα τμήματα αλλά θα πέσει και εκεί στη συνέχεια. Σημαντική κακοκαιρία στη Θεσσαλία την Ήπειρο τη Μακεδονία και τη Θράκη και τα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου με πυκνές χιονοπτώσεις στην αρχή της περιόδου πρόσκαιρη βελτίωση και εκ νέου χιονόπτωσης στο τέλος της περιόδου από τη Θεσσαλία και βορειότερα.

 Πιθανότητα 45%. Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Δωδεκανήσου και της Κύπρου θα παραμείνει σχετικά στάσιμο. Θερμοκρασία Αρχικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα αλλά σταδιακά θα σημειώσει σταδιακή άνοδο στις περισσότερες περιοχές και θα φτάσει τις κανονικές ή και υψηλότερες τιμές στο τέλος της περιόδου. Χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα της Κρήτης και της Πελοποννήσου στην αρχή της περιόδου ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα με την επικράτηση δυτικού ρεύματος.

Αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες για ψυχρή εισβολή στη χώρα μας και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διάρκεια από τις 13 με 14 του μήνα και μετά.  Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί και αρκετά δύσκολη για  κάποιες περιοχές της χώρας  αλλά θα πρέπει να περιμένουμε ως και την Τετάρτη για να κλειδώσουμε την όλη κατάσταση.

Μείνετε συντονισμένοι στο μοναδικό site καιρού το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τον καιρό χωρίς άσχετα θέματα.

Κάντε αίτημα στην ομάδα μας για να έχετε όλα τα τελευταία καιρικά νέα για τη χώρα μας.

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam

Με εκτίμηση

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *