Σχηματική απεικόνιση της πορείας των ψυχρών εισβολών για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες στη χώρα μας.

Όπως σας υποσχέθηκα έφτιαξα ένα χάρτη για κάθε μία εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2021 με την πορεία των ψυχρών εισβολών όπως φαίνεται από τη μελέτη  του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού προγνωστικό μοντέλου.

 Είναι εμφανής η κυκλοφορία που θα επικρατήσει την πρώτη εβδομάδα με το ψύχος να κινείται από ανατολικά προς τα δυτικά επηρεάζοντας τμήματα της Σκανδιναβίας, της Αγγλίας και εν’ μερη της κεντρικής Ευρώπης.

 Την δεύτερη εβδομάδα δεν αλλάζει κάτι σημαντικό στην εξέλιξη της πορείας των ψυχρών εισβολών  με την πορεία των να είναι κυρίως προς τη Σκανδιναβία, την Αγγλία και την κεντρική Ευρώπη όπως και για τα βορειότερα τμήματα των Βαλκανίων. Υπάρχει όμως κάποια πιθανότητα με τα λεπτά βέλη κάποιες ασθένεις γενικά ψυχρές εισβολές να επηρεάσουν και τμήματα της Ιταλίας και της βόρειας Ελλάδας ή των νοτίων Βαλκανίων.

Την τρίτη εβδομάδα φαίνεται να έχουμε μεταστροφή της κίνησης των ψυχρών αέριων μαζών από την βόρεια και ανατολική Ευρώπη προς την περιοχή της κεντρικής και νότιας Ευρώπης.  Αυτό είναι και το διάστημα που αναφέρουμε και στη μακροπρόθεσμη μας για σημαντική ψυχρή εισβολή στα Βαλκάνια, στην Ιταλία, πολύ πιθανόν τη χώρα μας και την Τουρκία.  Επισημαίνουμε ότι η γενικότερη κατάσταση του μήνα όπως βλέπετε και από την σχηματική παράσταση είναι οι εισβολές να πλήττουν κυρίως στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη και πολύ λιγότερο τη νότια και νοτιοδυτική πλευρά.

Τέλος στην τέταρτη εβδομάδα λόγω και της μεγάλης απόκλισης από σήμερα υπάρχουν αρκετά σενάρια με το βασικό να επιμένει για τμήματα της Σκανδιναβίας, της κεντρικής Ευρώπης και τμημάτων της ανατολικής. Μικρότερες πιθανότητες της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Αγγλίας και ακόμα μικρότερα για την περιοχή της Ισπανίας. Δεν αποκλείω όμως και σε αυτή τη βδομάδα να υπάρξει κάποια σύντομη πορεία ψυχρών μαζών προς τη χώρα μας.

 Σε 2-3 ημέρες θα έχουμε τα νεότερα στοιχεία για τις πιθανές μεταβολές που υπάρχουν για τις τροχιές των ψυχρών εισβολών τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ στην Ευρώπη.

Κάντε αίτημα στην ομάδα μας για να έχετε όλα τα τελευταία καιρικά νέα για τη χώρα μας.

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam

Με εκτίμηση

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος

2 thoughts on “Σχηματική απεικόνιση της πορείας των ψυχρών εισβολών για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες στη χώρα μας.

  1. Pingback: Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 5ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 για 14 ημέρες. – Weathergroup

  2. Pingback: Αναλυτικά σενάρια και πιθανότητες για χιόνια στην Θεσσαλία – Τυρναβίτικα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *