Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-7/2/2021 (+χάρτης βροχή)

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο, τα δυτικά Ηπειρώτικα, την Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.   Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα καθώς και στο Θερμαϊκό και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια πελάγη δυτικοί ασθενείς και στα νοτιότερα δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο  από 1 έως 17 βαθμούς ενώ τοπικά στα ανατολικά και νότια τμήματα θα φτάσει τους 20 με 21.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με ομίχλες το πρωί και το βράδυ και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας την υπόλοιπη ημέρα.

 Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το πρωί και το βράδυ θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 2 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα  3 έως 18°C

 Τρίκαλα  4 έως 19°C

 Καρδίτσα  3 έως 19°C

 Βόλος 7 έως 19°C

 Καλαμπάκα 4 έως 18°C

 Ελασσόνα 4 έως 18°C

 Φάρσαλα 3 έως 18°C

 Αγία 4 έως 16°C

 Σποράδες 12 έως 16°C

+++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας αλλά και του Θερμαϊκού και του Βορείου Αιγαίου.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ ενώ στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 18 και τοπικά στα ανατολικά και νότια τμήματα 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με ομίχλη το πρωί και το βράδυ και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην διάρκεια της ημέρας.

 Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το πρωί και το βράδυ θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα πεδινά τμήματα και από μεταβλητές διευθύνσεις 2 μποφόρ στα ορεινά και τα παραθαλάσσια τμήματα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 5 έως 17°C

 Τρίκαλα 5 έως 17°C

 Καρδίτσα 5 έως 18°C

 Βόλος 8 έως 18°C

 Καλαμπάκα 5 έως 16°C

 Ελασσόνα 5 έως 17°C

 Φάρσαλα 5 έως 18°C

 Αγία 5 έως 17°C

 Σποράδες 12 έως 16°C

++++++++++++++++++

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα καθώς και στο Θερμαϊκό και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου..

 Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ στο Ιόνιο δυτικοί 5 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο και νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο που θα ενισχυθούν στα 5 μποφόρ προς το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 18 και τοπικά στη Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο και την Κρήτη και 21 με 23 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου όπου οι ομίχλες θα διατηρηθούν για πολλές ώρες η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με ομίχλη το πρωί και το βράδυ και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας  στην διάρκεια της ημέρας.

 Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το πρωί και το βράδυ θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στις πεδινές περιοχές νοτιοδυτικοί 3 μποφόρ στα ορεινά τμήματα και νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 3 έως 16°C

 Τρίκαλα 3 έως 17°C

 Καρδίτσα 3 έως 18

 Βόλος 7 έως 18°C

 Καλαμπάκα 4 έως 16°C

 Ελασσόνα 4 έως 16°C

 Φάρσαλα 4 έως 17°C

 Αγία  4 έως 15°C

 Σποράδες 11 έως 16°C

++++++++++++++++

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας αλλά σταδιακά πρώτα στα δυτικά τμήματα και στη συνέχεια και σε άλλα τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που μέχρι το βράδυ θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές σε τμήματα των νησιών του Ιονίου και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο αργά το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 2 με 3 στα νότια και 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 18 βαθμούς ενώ σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανόν της Θεσσαλίας που οι ομίχλες θα διατηρηθούν για πολλές ώρες η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες και ηλιοφάνεια αλλά προς το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια και περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πεδινά τμήματα και από νότιες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα ορεινά αλλά και τα θαλάσσια.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 5 έως 16°C

 Τρίκαλα 5 έως 16°C

 Καρδίτσα 5 έως 16°C

 Βόλος 8 έως  17°C

 Καλαμπάκα 6 έως 15°C

 Ελασσόνα 6 έως 17°C

 Φάρσαλα 6 έως 17°C

 Αγία 6 έως 15°C

Σποράδες 12 έως 17°C

Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *