Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/2/2021 (+χάρτης βροχή)

Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στην Ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα έχουν επεκταθεί στη Θράκη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη Θράκη, τα νησιά, του Ανατολικού Αιγαίου έως και τις πρώτες βραδινές ώρες οπότε ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός από το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα οπου η αστάθεια θα παραμείνει δίνοντας τοπικές βροχές κατά περιόδους. Αναμένονται κατά μέσο όρο 20 με 50 χιλιοστά βροχής σε τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου, της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου οπότε οι πολίτες ας δείξουν  προσοχή. Τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και νοτιοδυτικοί 5 με 6 στο Ιόνιο.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 4 έως 18 βαθμούς ενώ στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα θα φτάσει και τους 21.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες προς τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες πεδινές περιοχές και τις Σποράδες ενώ λίγα φαινόμενα θα συνεχίσουν να σημειώνονται κατά περιόδους στην Πίνδο και πιθανόν σε λίγες πεδινές περιοχές του νομού Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας ενώ αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Αναμένονται κατά μέσο όρο 1 με 5 χιλιοστά βροχής στις πεδινές περιοχές ενώ στα βουνά της Πίνδου θα σημειωθούν πάνω από 10 με 15. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ από πιθανές ομίχλες στο εσωτερικό της πεδιάδας.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές που  γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Περιορισμένη ορατότητα γύρω από την πόλη το πρωί και το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα πεδινά 3 με 5 μποφόρ στα ορεινά πιθανόν και 6ενώ στα θαλάσσια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

  Λάρισα 7 έως 18°C

 Τρίκαλα 7 έως 18°C

 Καρδίτσα 7 έως 18°C

 Βόλος 10 έως 19°C

 Καλαμπάκα 6 έως 15°C

 Ελασσόνα 6 έως 16°C

 Φάρσαλα 9 έως 19°C

 Αγία 7 έως 18°C

 Σποράδες 13 έως 18°C

+++++++++++++++++++

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στη Δυτική Ελλάδα ,τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου άστατος καιρό με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα νησιά του Αιγαίου. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μικρή αστάθεια θα δώσει λίγες βροχές και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν στην Κρήτη αλλά από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν παντού. Αναμένονται κοντά στα 20 με 30  χιλιοστά βροχοπτώσης σε τμήματα των νησιών του Ιονίου και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές ομίχλες κυρίως σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης το πρωί και το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη και στο Καρπάθιο τοπικά 7 αλλά σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν 1 με 2 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 2 έως 18 βαθμούς ενώ σε τμήματα της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας θα φτάσει τους 19 με 20.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας και υπάρχει πιθανότητα το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα πεδινά που θα είναι λίγο πιο έντονες στην περιοχή της Πίνδου. Μόνο στην περιοχή της Πίνδου αναμένονται έως 5 χιλιοστά βροχής.

 Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με λίγες ασθενείς βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στη συνέχεια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 5 έως 16°C

 Τρίκαλα 5 έως 15°C

 Καρδίτσα 5 έως 15°C

 Βόλος 8 έως 17°C

 Καλαμπάκα 5 έως 14°C

 Ελασσόνα 6 έως 14°C

 Φάρσαλα 6 έως 15°C

 Αγία 6 έως 15°C

 Σποράδες 11 έως 17°C

++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στη Θράκη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αρχικά άστατος καιρός με λίγες τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα αλλά προς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με πυκνές ομίχλες σε πεδινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα τις πρωινές ώρες και αρκετή ηλιοφάνεια στη συνέχεια.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα βόρεια πελάγη βόρειοι 2-4 αλλά σταδιακά μέχρι το βράδυ θα στραφούν παντού σε βοριάδες 2 με 4 μποφόρ ενώ στα  Ηπειρώτικα τμήματα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 1 έως 17 βαθμούς ενώ σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με πυκνές ομίχλες τις πρωινές ώρες και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλη αλλά στη συνέχεια θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στην πεδιάδα και δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα ορεινά και τα παραθαλάσσια.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 3 έως 17°C

 Τρίκαλα 3 έως 17°C

 Καρδίτσα  3 έως 17°C

Βόλος 7 έως 17°C

Καλαμπάκα 3 έως 15°C

Ελασσόνα 3 έως 15°C

Φάρσαλα 3 έως 17°C

Αγία 3 έως 16°C

Σποράδες 12 έως 16°C

Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/2/2021 (+χάρτης βροχή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *