Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 23-25/1/2021 (+χάρτης βροχής)

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου τα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους που αργότερα θα επηρεάσουν και τμήματα της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας. Μικρής έντασης και διάρκειας φαινόμενα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου πάνω από τα 1100 με 1300  μέτρα κατά μέσο όρο.  Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην Ηπειρο και τη δυτική Στερεά όπου αναμένονται κατά μέσο όρο και πάνω από 50 με 60 χιλιοστά βροχής. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε τμήματα μακριά από τη θάλασσα της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και πιθανόν στο εσωτερικό της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη ενώ αργά το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο πιθανόν να φτάσουμε και τα 9 ενώ στο Ιόνιο σταδιακά οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε βορειοδυτικούς και να εξασθενούν.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 14 βαθμούς ενώ στα θαλάσσια κυρίως τμήματα και τα νότια θα φτάσει κατά τόπους τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: Προβλέπεται αρχικά περιορισμένη ορατότητα με πιθανότητα για κάποιες ομίχλες ενώ στη συνέχεια σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που κατά τόπους θα είναι αξιόλογες στα Τρίκαλα την Καρδίτσα τη Λάρισα και αργότερα και στα υπόλοιπα τμήματα εκτός από τις Σποράδες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου πάνω από τα 1.300 μέτρα κατά μέσο όρο. Ενδεικτικά να πούμε ότι αναμένεται κατά μέσο όρο 5 με 10 χιλιοστά βροχής στα περισσότερα πεδινά τμήματα ενώ σε περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας θα σημειωθούν τοπικά 20 με 35 mm. Δεν θα επηρεαστεί σχεδόν καθόλου η περιοχή των Σποράδων

Λάρισα: Προβλέπεται αρκετά περιορισμένη ορατότητα κυρίως γύρω από την πόλη ενώ στη συνέχεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που θα συνεχιστούν μέχρι και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι νοτιοδυτικοί6 μποφόρ στις Σποράδες και τα θαλάσσια τμήματα και νοτιοανατολικοί 4 με 5 στις ορεινές κυρίως περιοχέςενώ αργότερα στα ορεινά και πεδινά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 με 4 μποφόρ ενώ στα θαλάσσια τμήματα θα παραμείνουν ότι και θα φτάσουν και τα 7.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 4 έως 12°C

Τρίκαλα 4 έως 12°C

Καρδίτσα 4 έως 12°C

Βόλος 6 έως 13°C

Καλαμπάκα 4 έως 10°C

Ελασσόνα 4 έως 10°C

Φάρσαλα 4 έως 12°C

Αγία 4 έως 12 °C

Σποράδες 11 έως 16°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021.

Προβλέπεται συνέχιση της κακοκαιρίας κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα νησιά του Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα.  Πυκνές ομίχλες θα σημειωθούν στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από την Πελοπόννησο έως και τη Θράκη κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν πρώτα στο Ιόνιο και τα δυτικά Ηπειρώτικα και στη συνέχεια και σε τμήματα της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου και ως αργά το βράδυ στην υπόλοιπη χώρα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές λίγες καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά Ηπειρώτικα και πυκνές χιονοπτώσεις στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου κατά μέσο όρο πάνω από τα 1100 με 1400 μέτρα. Επισημαίνεται ότι για ακόμα μία ημέρα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε τμήματα της Ηπείρου όπου αναμένονται κατά μέσο όρο και πάνω από 35 με 45 χιλιοστά βροχόπτωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη ενώ προς το βράδυ θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και πιθανόν και 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κατά τόπους σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 16 ενώ σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας θα φτάσει κατά τόπους τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: Προβλέπεται αρχικά περιορισμένη ορατότητα και πυκνές ομίχλες ενώ στη συνέχεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές έως και αργά το βράδυ που θα είναι πιο έντονες στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πίνδο πάνω από τα 1400 μέτρα κατά μέσο όρο. Αναμένονται κατά μέσο όρο 1 με 4 χιλιοστά βροχής στα πεδινά τμήματα ενώ σε περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας θα σημειωθούν κατά τόπους και 5 με 10 χιλιοστά βροχής ενώ πολύ περισσότερα στην Πίνδο. Δεν θα επηρεαστεί καθόλου η περιοχή των Σποράδων.

Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά ομίχλη κατά τόπους πυκνή που θα διαλυθεί και θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που θα δώσουν τοπικές βροχές έως και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα πεδινά τα ορεινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 6 με 7 στα θαλάσσια τμήματα και νοτιοανατολικούς 3 με 4 στα ορεινά αλλά και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 2 έως 13°C

Τρίκαλα 3 έως 13°C

Καρδίτσα 2 έως 14°C

Βόλος 5 έως 15°C

Καλαμπάκα 3 έως 12°C

Ελασσόνα 2 έως 12°C

Φάρσαλα 2 έως 14°C

Αγία 3 έως 12°C

Σποράδες 12 έως 16°C

+++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021.

Προβλέπεται συνέχιση της κακοκαιρίας στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο με αρκετές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου(1500m). Από το πρωί όμως θα αρχίσει η σταδιακή βελτίωση του καιρού στη δυτική Ελλάδα και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές και τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα έχουν σταματήσει και στη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση στο Ιόνιο και την δυτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς των νησιών του Ιονίου και της δυτικής Πελοποννήσου και πιθανόν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα σημειωθούν κατά μέσο όρο 20 με 30 χιλιοστά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι 7 με 8 και τοπικά 9 και για λίγο για 10 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ ενώ στα δυτικά τμήματα αρχικά δυτικοί 7 με 8:που θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς δυτικούς 5 με 6.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 18 και κατά τόπους στα ανατολικά και νότια τμήματα 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές κατά τόπους ισχυρές και τοπικές χιονοπτώσεις στην Πίνδο πάνω από τα 1.500 μέτρα αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά.Δεν θα επηρεαστεί καθόλου η περιοχή των Σποράδων.

Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με ασθενείς  τοπικές βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 6 έως 15°C

Τρίκαλα 6 έως 14°C

Καρδίτσα 6 έως 15°C

Βόλος 8 έως 17°C

Καλαμπάκα 5 έως 13°C

Ελασσόνα 5 έως 13°C

Φάρσαλα 5 έως 15°C

Αγία 5 έως 13°C

Σποράδες 12 έως 17°C

Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *