Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-22/1/2021 (+χάρτης βροχής)

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο και όλα τα δυτικά τμήματα της χώρας νεφώσεις με τοπικές βροχές. Προς το απόγευμα και μετά ενδέχεται να επηρεάσουν και λίγα τμήματα του των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου πάνω από τα 1.000 μέτρα κατά μέσο όρο αλλά στη συνέχεια οι χιονοπτώσεις θα μετακινηθούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα.  Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα μόνο στην Κέρκυρα και την Ήπειρο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές σύντομα και μικρής διάρκειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη και αργότερα προς το βράδυ και 6.

 Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -3 έως 12 βαθμούς ενώ σε τμήματα της ανατολικής και δυτικής και νότιας χώρας θα φτάσει τοπικά τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις που θα δώσουν τοπικές βροχές  μόνο σε περιοχές της Πίνδου και πέριξ και χιονοπτώσεις στα ψηλότερα τμήματα πάνω από τα 1.000 κατά μέσο όρο στην αρχή της ημέρας και πάνω από τα 1.400 μετά το μεσημέρι.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς στις πεδινές περιοχές και 3 με 4 μποφόρ στα ορεινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα -2 έως 11°C

 Τρίκαλα -1 έως 10°C

 Καρδίτσα -2 έως 10°C

 Βόλος 3 έως 13°C

 Καλαμπάκα -1 έως 9°C

 Ελασσόνα -1 έως 10°C

 Φάρσαλα -2 έως 12°C

 Αγια -1 έως 10°C

 Σποράδες 6 έως 13°C

++++++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα τμήματα τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική ηπειρωτική χώρα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ  σποραδικά φαινόμενα πιθανόν να σημειωθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη και προς τις απογευματινές ώρες σε δυτικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας και αργά το βράδυ της Θράκης.  Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και πιθανόν στη δυτική Πελοπόννησο όπου τοπικά θα σημειωθούν και πάνω από 25 χιλιοστά βροχής ενώ αντίθετα στις υπόλοιπες προαναφερθείσες περιοχές θα είναι σύντομα και ασθενή.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 μποφόρ στα πελάγη και αργότερα τοπικά και 7 ενώ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από το μεσημέρι και μετά πιθανόν να φτάσουμε και τα 8.

 Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 0 έως 15 βαθμούς ενώ σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Πίνδο και για λίγο και σε πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας της Ελασσόνας και της Καλαμπάκας ενώ αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στην αρχή της ημέρας ενώ στη συνέχεια θα σημειωθούν και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά και 2-4 στις πεδινές περιοχές.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 2 με 12°C

 Τρίκαλα 2 με 12°C

 Καρδίτσα 2 με 12°C

 Βόλος 5 με 14°C

Καλαμπάκα 2 έως 11°C

 Ελασσόνα 3 με 12°C

 Φάρσαλα 1 με 14°C

 Αγια 1 με 13°C

 Σποράδες 10 με 16°C

Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *