Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 18-20/1/2021 (+Χάρτης υετού και υψομέτρων χιονόπτωσης.)

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στο Θρακικό τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα κεντρικά και νότια και τοπικές χιονοπτώσεις στις βορειότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά γρήγορα στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο ,την Στερεά Ελλάδα και πιθανόν στα ανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας στις Σποράδες και τα ανατολικά της Εύβοιας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις παραθαλάσσιες περιοχές και τις νησιωτικές και τοπικές χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας  μακριά από τη θάλασσα  και πάνω από τα 300 με 400 μέτρα κατά μέσο όρο στην Πελοπόννησο.  Στην Κρήτη χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται πάνω από 800 με 900 μέτρα. Επισημαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ασθενείς και παροδικές άνευ σημασίας. Όσο προχωράμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα αυτές τα εξασθενούν σε όλες τις περιοχές και θα αρχίσει να βελτιώνεται από βορρά προς νότο. Ισχυρός παγετός σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα στη δυτική Μακεδονία θα είναι ολικός.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ στα νότια τμήματα και στα νότια του Ιονίου αρχικά θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ θα εξασθενήσουν σημαντικά παντού από το βράδυ και μετά.

Θεσσαλία: Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων άνευ σημασίας στα ανατολικά  τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας στις Σποραδικώς (>100m) και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Καρδίτσας και των Φαρσάλων. Πολύ γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί παντού και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως από το απόγευμα και μετά.

 Λάρισα: Προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις ενώ στη συνέχεια θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα πεδινά ασθενείς και στα θαλάσσια 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα – 5 έως +4°C

 Τρίκαλα -5 έως +4°C

 Καρδίτσα – 5 έως +4°C

 Βόλος -1 έως +6°C

 Καλαμπάκα -5 έως +3°C

 Ελασσόνα -6 έως +4°C

 Φάρσαλα -6 έως +4°C

 Αγια -6 έως +4°C

 Σποράδες +2 έως +5°C

+++++++++++++

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του Ιονίου τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης αλλά ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο σε τμήματα των Κυκλάδων των Σποράδων στα νότια της Χαλκιδικής οι νεφώσεις θα αυξηθούν πρόσκαιρα το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα πού στη Δυτική Μακεδονία θα είναι ολικός.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και 3-4 στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο.

Θεσσαλία: Προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές.

 Λάρισα: Προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα – 6 έως +5°C

 Τρίκαλα -6 έως +5°C

 Καρδίτσα – 6 έως +5°C

 Βόλος -3 έως +7°C

 Καλαμπάκα -6 έως +4°C

 Ελασσόνα -7 έως +4°C

 Φάρσαλα -7 έως +4°C

 Αγια -7 έως +4°C

 Σποράδες +2 έως +8°C

++++++++++++++++

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στις Κυκλάδες την Κρήτη αρχικά τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για λίγες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το απόγευμα και μετά στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν στην Ήπειρο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.  Παγετός κατά τόπους ισχυρός στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα το πρωί και το βράδυ.

  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ αλλά σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο και 4 με 5 στο Ιόνιο.

Θεσσαλία: Προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως τις απογευματινές ώρες στην Πίνδο και δεν αποκλείεται το βράδυ αργά να πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά.

 Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά και 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα – 6 έως 9°C

 Τρίκαλα -6 έως 9°C

 Καρδίτσα -6 έως 9°C

 Βόλος -1 έως 9°C

 Ελασσόνα -6 έως 7°C

 Ελασσόνα -6 έως 7°C

 Φάρσαλα -6 έως 8°C

  Αγια -5 έως 7°C

 Σποράδες 6 έως 11°C

Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *