Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 12ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 για 7 ημέρες.

Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 12ης Ιανουαρίου 2020.

  15 με 16 Ιανουαρίου.

 Πιθανότητα 44%.  Σημαντική πτώση από βορρά προς νότο με τοπικές χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και σε ημιορεινά της Θεσσαλίας γενικά ασθενούς έντασης.

 Πιθανότητα 32%.  Σημαντική πτώση από βορρά προς νότο με τοπικές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα ή και πεδινά της Μακεδονίας της Θράκης και πιθανόν της Θεσσαλίας.

 Πιθανότητα 26%. Σημαντική πτώση από βορρά προς νότο με ελάχιστες χιονοπτώσεις κυρίως στα ημιορεινά τμήματα της βορειας Ελλάδας

++++++++++

 17 με 19 Ιανουαρίου.

 Πιθανότητα 24%.  Ασθενικό βαρομετρικό χαμηλό από την βορειοδυτική Ευρώπη θα δώσει λίγες χιονοπτώσεις σε Θράκη Θεσσαλία ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο έως  έως πολύ χαμηλά υψόμετρα. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

 Πιθανότητα 24%. Βαρομετρικό χαμηλό στην ανατολική Μεσόγειο θα ενισχυθεί σημαντικά δίνοντας αρκετές χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά στις Σποράδες την ανατολική Πελοπόννησο ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και πιθανόν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη.

 Πιθανότητα 22%. Βαρομετρικό χαμηλό στις Κυκλάδες θα κινηθεί αργά ανατολικά προς την βορειοανατολική Τουρκία και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και σε χαμηλά υψόμετρα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου της Χαλκιδικής της ανατολικής Πελοποννήσου.

 Πιθανότητα 22%. Χαμηλές θερμοκρασίες αρχικά που θα ανέβουν σημαντικά στη συνέχεια. Ανάπτυξη βαρομετρικού χαμηλού στα δυτικά της χώρας μας θα δώσει βροχές και χιονοπτώσεις για λίγο πρόσκαιρα και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης που θα μετατρέπονται γρήγορα σε βροχή.

 Πιθανότητα 10%. Ανάπτυξη βαρομετρικού χαμηλού στα δυτικά της χώρας μας με άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη σχεδόν τη χώρα και τα χιόνια θα περιοριστούν στις ορεινές και ημιορεινές πιθανόν περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Φαίνεται οτι ο χειμώνας έρχεται στη χώρα μας με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και τοπικές χιονοπτώσεις γενικά ασθενούς έντασης την περίοδο 15 με 16 Ιανουαρίου. Για την συνέχεια υπάρχουν πολλά σενάρια ανοιχτά τα οποία όμως σε γενικές γραμμές δεν ευνοούν τις αξιόλογες χιονοπτώσεις σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές της χώρας αλλά κάποια ασθενικά πιθανόν φαινόμενα και πάλι.  Λόγω μεγάλης ρευστότητας πάντως καλό είναι να κρατήσουμε και κάποια περιθώρια για μεταστροφή του καιρού σε πιο χειμωνιάτικο αφού μικρές μετατοπίσεις στις υψηλές και χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις μπορεί να επιφέρουν πολύ μεγάλες αλλαγές στην κατανομή του ψύχους και του χιονιού στη χώρα μας.

 Μείνετε συντονισμένοι για όσο γίνεται συχνότερη ενημέρωση πάνω σε αυτό το ψυχρό διάστημα που έρχεται επιτέλους στη χώρα μας.

Κάντε αίτημα στην ομάδα μας για να έχετε όλα τα τελευταία καιρικά νέα για τη χώρα μας.

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam

 Με εκτίμηση

 Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *