Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 11ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 για 14 ημέρες.

Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 11ης Ιανουαρίου 2021.

 14 με 15 Ιανουαρίου.

 Πιθανότητα 40%. Θερμοκρασία σε σταδιακή σημαντική πτώση πρώτα στα βόρεια και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα. Ανάπτυξη βαρομετρικού χαμηλού στην κεντρική Ιταλία  με αργή κίνηση προς την υπόλοιπη χώρα. Αρκετές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης και της Θεσσαλίας. Πιθανόν έντονα τα φαινόμενα σε τμήματα της Μακεδονίας.

 Πιθανότητα 30%. Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο. Πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων στην κεντρική Ιταλία διαλυομενη  θα πλησιάσει την Ελλάδα με αποτέλεσμα ασθενικές τοπικές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης.

 Πιθανότητα 30%. Πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων θα βρίσκεται στα βόρεια Βαλκάνια  με κίνηση προς την κεντρική Ελλάδα. Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από βορρά προς νότο ενώ οι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να σημειώνονται και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της ανατολικής Στερεάς εκτός Αττικής. Πιθανόν στη βόρεια Στερεά και τη Θεσσαλία να είναι κατά τόπους ισχυρές.

++++++++++++++

16 με  18 Ιανουαρίου.

 Πιθανότητα 30%. Πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων θα καλύψει την Ελλάδα δίνοντας ασθενικές χιονοπτώσεις στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο καθώς και σε τμήματα της Εύβοιας και της Αττικοβοιωτίας έως χαμηλά υψόμετρα. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα ενώ στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί ολικός παγετός.

 Πιθανότητα 30%. Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Σικελίας θα κινηθεί ανατολικά και θα διέλθει από την περιοχή της Πελοποννήσου και στη συνέχεια προς την περιοχή της Ρόδου.  Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα ιδιαίτερα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα  με πιθανότητα ολικού παγετού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε Ηπειρο Θεσσαλία δυτική και πιθανόν κεντρική Μακεδονία βόρεια Στερεά και ημιορεινά της υπόλοιπης Στερεάς και Πελοποννήσου. Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της Ηπείρου στη δυτική Μακεδονία στη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά έως και τις πεδινές περιοχές.

 Πιθανότητα 25%. Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Σικελίας θα κινηθει προς την Ελλάδα ενισχυόμενο και στη συνέχεια προς την κεντρική Τουρκία.. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα με ολικό παγετό από τη Θεσσαλία και βορειότερα. Πυκνές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τη βόρεια Στερεά ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου αργότερα όπως και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

 Πιθανότητα 15%. Υψηλές βαρομετρικές πιέσεις στα καλύψουν σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ο βοριάς θα δώσει τοπικές χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τμήματα της Αττικοβοιωτίας της Εύβοιας και πιθανόν νησιών του ανατολικού Αιγαίου έως πολύ χαμηλά υψόμετρα. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ολικό παγετό από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα.

Κάντε αίτημα στην ομάδα μας για να έχετε όλα τα τελευταία καιρικά νέα για τη χώρα μας.

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam

 Με εκτίμηση

 Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *