Ανάλυση βραδυνων δεδομένων της 8ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 για 14 ημέρες.

Ανάλυση βραδινών στοιχείων  της 8ης Ιανουαρίου από όλα τα προγνωστικά μοντέλα.

 13 με 15 Ιανουαρίου.

 Πιθανότητα 20%. Πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων θα διατηρηθεί στη χώρα μας και γενικά στα βόρεια βαλκανική με αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ τα χιόνια θα κατέβουν στα ημιορεινά και ίσως πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης και στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας. Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

  Πιθανότητα 20%.  Πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων θα κινηθεί στη χώρα μας και στα ανατολικά αυτής με κίνηση προς τη Μαύρη θάλασσα. Αρκετά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αρχικά με τη μορφή βροχών ενώ στη συνέχεια θα χιονίσει και σε χαμηλά υψόμετρα ή και πεδινά της βόρειας Στερεάς της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών.

 Πιθανότητα 45%.  Πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων  στα βόρεια  Βαλκάνια με πιθανότητα στο τέλος της περιόδου δημιουργίας βαρομετρικού χαμηλού στα δυτικά της χώρας μας. Αρκετά φαινόμενα στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στην βόρεια και ανατολική χώρα με άνοδο. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και στη συνέχεια και σε χαμηλά υψόμετρα ή και πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης με μικρής έντασης και διαρκείας.

Πιθανότητα 15%. Πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια θα παραμείνει σταθερό έως και το τέλος της περιόδου ενώ χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις θα αναπτυχθούν και στην περιοχή της Ρόδου. Θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά επίπεδα κεντρική και βόρεια χώρα ενώ προς το τέλος της περιόδου  θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας από την Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας και της Θράκης μικρής διάρκειας και έντασης.

 ++++++++++++++++++++

16 με 18 Ιανουαρίου.

Πιθανότητα 43%.  Πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων στα δυτικά της χώρας μας ενώ θα αναπτυχθεί βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί αργά ανατολικά προς την περιοχή της νότιας Τουρκίας. Αρκετά φαινόμενα σε όλη τη χώρα χιονοπτώσεις σταδιακά να κατεβαίνουν σε χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Πιθανότητα 30%. Bαρομετρικό χαμηλό στις Κυκλάδες θα κινηθεί προς την περιοχή της Ρόδου με αποτέλεσμα τοπικές χιονοπτώσεις σε ανατολική Θεσσαλία στη Χαλκιδική στην ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο σε χαμηλά υψόμετρα καθώς και στα ορεινά της Κρήτης ενώ πολύ λίγα θα είναι τα φαινόμενα στην περιοχή της Θράκης και το ανατολικό Αιγαίο. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό στα δυτικά και βόρεια.

 Πιθανότητα 27%. Βαρομετρικό χαμηλό στην βόρεια Ιταλία θα κινηθεί σταδιακά προς τη χώρα μας και θα παραμείνει πάνω από αυτή έως και το τέλος της περιόδου με αποτέλεσμα σημαντική κακοκαιρία στη χώρα με πολλές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις ακομα και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης.

++++++++++++++++++++++ 

19 με 23 Ιανουαρίου. 

 Πιθανότητα 37%. Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας στην αρχή της περιόδου ενώ στη συνέχεια θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα στη νότια χώρα. Θερμοκρασία αρχικά σε χαμηλά επίπεδα σταδιακά θα ανέβει σημαντικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

 Πιθανότητα 35%.  Πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων ενώ στη συνέχεια θα βρεθούμε υπό την επίδραση ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού στη βορειοδυτική Ευρώπη με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και τη μετατροπή των χιονοπτώσεων σε βροχοπτώσεις. Αρχικά χιονοπτώσεις και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά σταδιακά από τις 20  του μήνα και μετά αυτές  θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές.

 Πιθανότητα 28%. Χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις στα βόρεια Βαλκάνια θα μετατοπιστούν ανατολικά και θα επικρατήσει πρόσκαιρα αντικυκλώνας βελτίωσης του καιρού. Θερμοκρασίες σχετικά χαμηλές στη βόρεια Ελλάδα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στις 21 και 22 του μήνα ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει σταδιακή άνοδο. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και στη συνέχεια και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της βόρειας Στερεάς με βελτίωση.

Κάντε αίτημα στην ομάδα μας για να έχετε όλα τα τελευταία καιρικά νέα για τη χώρα μας.

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam

 Με εκτίμηση

 Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *