Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 9-11/1/2021 (+χάρτης βροχής)

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο σε όλη τη δυτική Ηπειρωτική χώρα τις Κυκλάδες τη Μακεδονία τη Θράκη και προς το μεσημέρι σποραδικά και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα. Στη Θεσσαλία την ανατολική στερεά την ανατολική Πελοπόννησο στο κεντρικό Αιγαίο και την Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι λίγα ενώ μετά το μεσημέρι ο καιρός  θα ανοίξει πρόσκαιρα. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ αργά το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 6 έως 19 βαθμούς ενώ σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας θα φτάσει τοπικά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και έντασης εκτός από την Πίνδο όπου τα φαινόμενα θα είναι αρκετά ισχυρά. Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ αναμένονται και πάλι φαινόμενα.  Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους λόγω των φαινομένων και του νοτιά.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που είναι πιθανόν να δώσουν ασθενείς βροχές ενώ προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ στα ορεινά στα θαλάσσια τμήματα και 3 με 4 στα πεδινά αλλά σταδιακά στα θαλάσσια τμήματα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ ενώ θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε 

 Λάρισα  9 με 19°C

 Τρίκαλα 9 με 18°C

 Καρδίτσα 9 με 18°C

 Βόλος 11 με 19°C

 Ελασσόνα  8 με 17°C

 Καλαμπάκα 8 με 17°C

 Αγία 8 με 18°C

 Φάρσαλα  8 με 19°C

 Σποράδες 14 με 19°C

+++++++++++++++

Κυριακή 10 Iανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα δυτικά κυρίως σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επικεντρωθούν μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία τη Θράκη και τα ανατολικά της Θεσσαλίας και το βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές ομίχλες μακριά από τη θάλασσα το πρωί και το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο 5 με 6 στο Ιόνιο αλλά σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 6 έως 17 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη δεν θα ξεπεράσει τους 12 ενώ σε τμήματα της δυτικής και νοτιας χώρας θα φτάσουμε τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στη βόρεια Κρήτη πιθανόν να φτάσει και τους 26 με 27 βαθμούς.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές μπόρες και μικρή πιθανότητα για λίγες καταιγίδες αλλά ο καιρός τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Περισσότερα  θα είναι τα φαινόμενα στα ανατολικά του νομού Λάρισας και Μαγνησίας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι σποραδικά και μικρής διάρκειας.  Τοπικές ομίχλες κατά περιόδους σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές πρόσκαιρη βελτίωση τις μεσημεριανές ώρες και εκ νέου πιθανότητα βροχής το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα ορεινά 3 με 5 μποφόρ βορειοδυτικοί στα θαλάσσια τμήματα 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ στα παιδιά ασθενείς και αργότερα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 9 με 16°C

 Τρίκαλα 9 με 16°C

 Καρδίτσα 9 με 16°C

 Βόλος 10 με 18°C

 Καλαμπάκα 7 με 15°C

 Ελασσόνα 7 με 15°C

 Φάρσαλα 9 με 16°C

 Αγία 8 με 15°C

 Σποράδες 12 με 16°C

++++++++++++

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο, στη Θεσσαλία τη Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και σε όλη τη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα ενώ τα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν και σε υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές εκτός από την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Θα είναι αξιόλογα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο ενώ αντίθετα θα είναι μηδαμινά σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς των Κυκλάδων του ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Τοπικές ομίχλες σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

 Στο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 6 που αργότερα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 5 έως 17 βαθμούς ενώ από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 21 με 24 βαθμούς ενώ στη Βόρεια Κρήτη και πιθανόν να φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές μπόρες και μικρή πιθανότητα για σύντομες καταιγίδες ενώ στις Σποράδες η πιθανότητα για βροχή είναι μικρή. Τοπικές ομίχλες σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

 Λάρισα: Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές μπόρες κατά περιόδους και βελτίωση προς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και νοτιοδυτικοί 4 με 5 στα ορεινά ενώ στις πεδινές περιοχές θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ αλλά προς το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 9 με 16°C

Τρίκαλα 9 με 16°C

Καρδίτσα 9 με 16°C

Βόλος 12 με 17°C

 Καλαμπάκα 7 με 14°C

 Ελασσόνα  7 με 14°C

Φάρσαλα 9 με 16°C

Αγία 10 με 15°C

 Σποράδες 14 με 20°C

Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *