Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 7ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 για 14 ημέρες.

Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 7 Ιανουαρίου 2021.

 15 έως 17 Ιανουαρίου.

 Πιθανότητα 45%.  Ψυχρό μέτωπο από τη βόρεια Ευρώπη θα διέρχεται από τη χώρα μας γρήγορα δίνοντας φαινόμενα κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και βελτιώνοντας τον καιρό πρόσκαιρα ενώ στο τέλος της περιόδου βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα ξεκινήσει να δίνει αρκετά φαινόμενα στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά τμήματα και το ανατολικό Αιγαίο και πυκνές χιονοπτώσεις και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και πιθανόν της βόρειας Στερεάς.  Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση σε όλη τη χώρα ενώ στο τέλος της περιόδου θα έχουμε σύγκλιση αέριων μαζών από τη Θεσσαλία και βορειότερα με πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και άνοδο στα νότια.

 Πιθανότητα 35%. Ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια Βαλκάνια θα διέλθει γρήγορα της χώρας μας δίνοντας φαινόμενα κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο ενώ στο τέλος της περιόδου βαρομετρικό χαμηλό στα νότια της χώρας πιθανόν να ξαναδώσει φαινόμενα στις ίδιες περιοχές. Θερμοκρασία σε χειμερινά επίπεδα καθ όλη τη διάρκεια της με τοπικές χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ασθενούς έντασης και μικρής διάρκειας.

Πιθανότητα 20%. Βαρομετρικό χαμηλό στη χώρα μας θα κινηθεί γρήγορα προς τη Μαύρη θάλασσα και θα δώσει αρκετά φαινόμενα στο ανατολικό κομμάτι της χώρας στη Θράκη και στο τέλος της περιόδου και στα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα καθ όλη τη διάρκεια της περιόδου.  Ασθενείς χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας  ενώ στη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

+++++++++++++++

18 έως 22 Ιανουαρίου.

 Πιθανότητα 20%. Βαρομετρικό χαμηλό από την χώρα μας θα κινηθεί προς τη Μαύρη θάλασσα ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Στη συνέχεια θερμές και υγρές σε άλλες ομάδες από τη δυτική Μεσόγειο Θα μεταφέρουν στη χώρα μας υγρασία με αρκετές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τα  χιόνια να περιορίζονται στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην αρχή της περιόδου και σε χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης ενώ η θερμοκρασία αρχικά χαμηλή στη συνέχεια θα ανέβει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 Πιθανότητα 20%.  Διαταραχή από τη Βόρεια Ευρώπη θα περάσει  γρήγορα προς τη χώρα μας δίνοντας αρκετά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές με βελτίωση στο τέλος της περιόδου. Θερμοκρασία σε αρχικά θα πέσει σημαντικά στις 21 και 22 του μήνα ενώ θα εκδηλωθούν και λίγες χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας της Μακεδονίας και της Θράκης άνευ σημασίας. Ισχυρός παγετός.

 Πιθανότητα 18%. Βαρομετρικό χαμηλό από τη δυτική Μεσόγειο θα κινηθεί αργά προς τη χώρα μας και θα παραμείνουν οι χαμηλές πιέσεις έως και το τέλος της περιόδου. Πολλά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της περιόδου σε όλη σχεδόν τη χώρα με τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας και της Θράκης.

 Πιθανότητα 18%. Μικρό διαταραχές από τη βόρεια Ευρώπη θα κινούνται προς τη χώρα μας κατά τη διάρκεια του τετραημέρου ενώ στο τέλος θα αναπτυχθεί ασθενές βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά της χώρας μας. Αποτέλεσμα αρκετά φαινόμενα με τη μορφή βροχής στις πεδινές περιοχές ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην αρχή της περιόδου στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης όπου εκεί τα  χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλά υψόμετρα.

 Πιθανότητα 14%. Μικρό διαταραχή θα διέλθει από τα ανατολικά της χώρας ενώ στη συνέχεια βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα δώσει αρκετές βροχές στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και στη συνέχεια και στο ανατολικό Αιγαίο.  Θερμοκρασία αρχικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα στη συνέχεια θα ανέβει σημαντικά σχεδόν σε όλη τη χώρα ενώ στο τέλος της περιόδου θα αρχίσει να σημειώνει και πάλι πτώση στη βόρεια Ελλάδα. Αρχικά χιονοπτώσεις στις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας Μακεδονίας Θράκης αλλά στη συνέχεια τα χιόνια θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές.

 Πιθανότητα 10%. Βαρομετρικό χαμηλό στην ανατολική Μεσόγειο θα εξασθενίσει ενώ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Ευρώπη θα κατέβει στη χώρα μας με αργή κίνηση προς τα ανατολικά. Αρκετά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο ενώ μετά τις 19 του μήνα θα πέσει σημαντικά σε όλες σχεδόν τις περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην αρχή ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα ενώ από τις 19 του μήνα και μετά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης.

Κάντε αίτημα στην ομάδα μας για να έχετε όλα τα τελευταία καιρικά νέα για τη χώρα μας.

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam

 Με εκτίμηση

 Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *