Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-8/1/2021 (+χάρτης βροχής)

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 Θεοφάνεια.

 Προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα βουνά της Πίνδου πάνω από τα 1.200 με 1.400 μέτρα υψόμετρο περίπου..  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται συννεφιά με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας στα ανατολικά τμήματα και το Αιγαίο από το απόγευμα και μετά.  Μικρή πιθανότητα για λίγες βροχές υπάρχει για τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως και για τα δυτικά ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 14  ενώ σε τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και της Κρητης θα φτάσει τοπικά και τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και κυρίως μέχρι το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά περιόδους ισχυρές στην Πίνδο και χιόνια πάνω από τα 1.300 μέτρα υψόμετρο ενώ υπάρχει πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές και σε τμήματα της Ελασσόνας της Καλαμπάκας των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Από το απόγευμα και μετά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην πεδιάδα και τις Σποράδες.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αλλά από το μεσημέρι και μετά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες και τα ορεινά τμήματα και 2 με 3 στις πεδινές περιοχές.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 6 με 14 °C

Τρίκαλα 6 με 13°C

 Καρδίτσα 6 με 13 °C

Βόλος 7 με 15°C

 Καλαμπάκα 5 με 12°C

 Ελασσόνα 5 με 12°C

 Φάρσαλα 5 με 13°C

 Αγια 5 με 13°C

 Σποράδες 10 με 15°C

 ++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται σε όλη τη δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στη Μακεδονία και τη Θράκη άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά πάνω από τα 1.400 με 1.700 μέτρα κυρίως της Ηπείρου και της Μακεδονίας.  Από το μεσημέρι και μετά υπάρχει πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών και σε τμήματα της Θράκης και των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη αλλά στη νότια κυρίως χώρα θα υπάρχουν και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 στα πελάγη και στα βόρεια του Αιγαίου πιθανόν στην αρχή της ημέρας και 8 αλλά από το απόγευμα θα υπάρξει μικρή  εξασθένηση.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 4 έως 17 ενώ στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στην Πίνδο και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 1600 με 1.800 μέτρα περίπου. Υπάρχει πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές και σε τμήματα της Ελασσόνας της Καλαμπάκας των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναμένονται φαινόμενα.

 Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα και για μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά και 2-4 στις πεδινές περιοχές με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 6 με 16°C

 Τρίκαλα 6 με 16°C

 Καρδίτσα 6 με 16°C

 Βόλος 9 με 18°C

 Καλαμπάκα 6 με 14°C

 Ελασσόνα 6 με 13°C

 Αγια 6 με 15°C

 Φάρσαλα 6 με 16°C

 Σποράδες 12 με 18°C

+++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στη δυτική χώρα, τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατο καιρό κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται νεφελώδης καιρός με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στην περιοχή της Κρήτης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη και 8 μποφόρ και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο και 9.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 6 έως 17 ενώ σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας θα φτάσει τοπικά τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στην Πίνδο και πιθανόν σε τμήματα της Ελασσόνας της Καλαμπάκας των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναμένονται φαινόμενα.

 Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες ενώ από το απόγευμα θα υπάρχουν και ανοίγματα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και αργότερα στις Σποράδες και 6 μποφόρ νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στα ορεινά τμήματα και νοτιοδυτικοί 2 με 4 στις πεδινές περιοχές.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 9 με 18°C

 Τρίκαλα 9 με 18°C

 Καρδίτσα 9 με 18°C

 Βόλος 11 με 19°C

 Καλαμπάκα 8 με 16°C

 Ελασσόνα 8 με 16°C

 Φάρσαλα 8 με 18°C

 Αγια 8 με 17°C

 Σποράδες 13 με 19°C

Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *