Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5/1/2021 (+χάρτης βροχής)

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα και στη συνέχεια και στα νησιά του Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα φαινόμενα τα οποία θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας έως και το απόγευμα.  Σταδιακά ο καιρός στη συνέχεια θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός από το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρώτικα και τη Θράκη όπου τα φαινόμενα θα παραμείνουν έως αργά το βράδυ.  Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς, της Ζακύνθου, της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς όπου αναμένονται κατά τόπους 40 με 60 χιλιοστά βροχόπτωσης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο με την ίδια ένταση αλλά σταδιακά στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν ελαφρώς μετά το μεσημέρι.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 5 έως 14 βαθμούς ενώ σε τμήματα των νησιών και της ανατολικής και νότιας χώρας θα φτάσει τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στους νόμους Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στη Μαγνησία αλλά και τις Σποράδες. Αναμένονται κατά μέσο όρο 2 με 8 χιλιοστά στις πεδινές περιοχές ενώ σε τμήματα της Πίνδου θα σημειωθούν τοπικά και πάνω από 15 με 20 χιλιοστά βροχής. Πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν στις κορυφές της Πίνδου και του Ολύμπου πάνω από τα 1.700 με 1900 μέτρα κατά μέσο όρο. Ο καιρός της απογευματινής και βραδινές ώρες θα σημειώσει σχετική βελτίωση στις πεδινές περιοχές και τις Σποράδες ενώ τα όποια φαινόμενα θα παραμείνουν κυρίως στην Πίνδο, το νομό Τρικάλων και την περιοχή της Ελασσόνας.

 Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές αλλά και ανοίγματα του καιρού κυρίως απο τις μεσημεριανές ώρες.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς.

  Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 7 με 13°C

 Τρίκαλα 6 με 12°C

 Καρδίτσα 6 με 12°C

 Βόλος 8 με 15°C

 Ελασσόνα 6 με 10°C

 Καλαμπάκα 5 με 9°C

 Φάρσαλα 6 με 12°C

 Αγια 6 με 13°C

 Σποράδες 12 με 16°C

+++++++++++++++++++++++++

 Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τη δυτική και βόρεια Ελλάδα αρχικά και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας έως και το αργά το βράδυ. Θα σημειωθούν βροχές ισχυρές κατά τόπους στα πεδινά καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο στην Ήπειρο τη δυτική Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 2.000 μέτρα στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά ο καιρός από τις απογευματινές ώρες θα βελτιωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και τα φαινόμενα θα παραμείνουν ισχυρά και έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη ,τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη έως αργά τη νύχτα. Επισημαίνεται ότι θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα των νησιών του Ιονίου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου όπου δεν αποκλείεται να ξεπεραστούν τα 40 με 60 χιλιοστά βροχόπτωσης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ όπως και στο νότιο Ιόνιο αλλά σταδιακά στα βόρεια τμήματα του Ιονίου και τη Θερμαϊκό θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν ενώ αργότερα  δυτικοί-νοτιοδυτικοί θα επικρατήσουν και στα υπόλοιπα πελάγη 5 με 6 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 5  έως 13 βαθμούς ενώ σε τμήματα των νησιών του Αιγαίου και της νότιας χώρας θα φτάσει τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις που θα αυξηθούν γρήγορα και θα σημειωθούν βροχές κατά περιόδους ισχυρές και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά της Πίνδου πάνω από τα 1.500 με 1.700 μέτρα κατά μέσο όρο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Σποράδες. Σταδιακά ο καιρός από αργά το απόγευμα αλλά και τις βραδινές ώρες θα βελτιωθεί ενώ πυκνες ομίχλες θα  σημειωθούν κυρίως στις ορεινές περιοχές της Πίνδου. Αναμένονται κατά μέσο όρο 5 με 15 χιλιοστά βροχοπτώσεις στις πεδινές περιοχές ενώ σε τμήματα της Πίνδου θα ξεπεράσουμε τα 20 με 30.

 Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που πιθανόν μέχρι και το μεσημέρι να είναι ισχυρές αλλά στη συνέχεια ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και αργά το βράδυ θα ανοίξει. Πιθανότητα για τοπικές ομίχλες πέριξ της πόλης αργά το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στις Σποράδες αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν ελαφρώς και από το απόγευμα και το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά και 2-3 στις πεδινές περιοχές.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 8 με 11°C

 Τρίκαλα 7 με 10°C

 Καρδίτσα 7 με 10°C

 Βόλος  9 με 12°C

 Ελασσόνα 6 με 8°C

 Καλαμπάκα 6 με 8°C

 Φάρσαλα 7 με 10°C

 Αγία 8 με 10°C

 Σποράδες 12 με 16°C

++++++++++++++++++++++++++++++

 Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που πολύ γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας πυκνές ομίχλες το πρωί σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία ενώ σταδιακά στη δυτική Ελλάδα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις και θα σημειώνονται πριν από το μεσημέρι τοπικές βροχές ή και λίγες καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου που το απόγευμα θα επεκταθούν στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις γύρω στα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη και 3 με 4 στις πεδινές περιοχές.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 0 έως 14 βαθμούς ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τοπικά τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές ώρες αλλά το πρωί και το βράδυ θα σημειωθούν πυκνές ομίχλες στην πεδιάδα. Καλός καιρός όλη την ημέρα θα επικρατήσει στα παράλια τμήματα τη Μαγνησία αλλά και τις Σποράδες. Από αργά το απόγευμα προς το βράδυ αραιες νεφώσεις θα επικρατήσουν κυρίως στην Πίνδο.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός στο μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές ώρες αλλά το πρωί και το βράδυ θα επικρατήσουν τοπικές ομίχλες.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά 4 με 5 μποφόρ στα ορεινά και τα θαλάσσια τμήματα και ασθενείς μεταβλητοί στην πεδιάδα αλλά αργότερα θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα  0 έως 11°C

 Τρίκαλα 1 έως 11°C

 Καρδίτσα 0 έως 12°C

 Βόλος 4 με 14°C

 Φάρσαλα 0 έως 12°C

 Καλαμπάκα 1 έως 11°C

 Ελασσόνα  1 εως 9°C

 Αγία 2 έως 10°C

 Σποράδες 10 με 14°C

Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

2 thoughts on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5/1/2021 (+χάρτης βροχής)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *