Αναδρομή στο χιονιά του 1987(Μάρτιος).

ΛΙΓΗ ΜΕΤΕΟ ΙΣΤΟΡΙΑ…
Ο χιονιάς του 1987 ευτυχώς επηρέασε την Θεσσαλία πολύ και όχι μόνο το 2 ήμερο 10-11 Μαρτίου. Στις 4-9 του μήνα είχαμε κατά βάση προσήνεμη κατάσταση αλλά και πάλι σημειώθηκαν χιονοπτώσεις 5εκ στα πεδινά τμήματα του διαμερισματος κυρίως στις 4-6 και 9 του μήνα. Το πρωί της 10ης ξεκίνησε το χιόνι με -4  βαθμούς στη Λάρισα και -6 στα Τρίκαλα ενώ ο καιρός μαλάκωσε πολύ και η θερμοκρασία ανέβηκε κοντά στους -1 με 0 το μεσημέρι με το χιόνι να είναι μέτριο στη Λάρισα και έντονο στα Τρίκαλα. Από αργά το απόγευμα εντάθηκαν πολύ τα φαινόμενα και κράτησαν μέχρι το μεσημέρι της 11ης. Οι θερμοκρασίες ήταν μηδενικές ή και λίγο πιο κάτω από το μηδέν ενώ στη Λάρισα σημειώθηκε και χιονοκαταιγιδα . Στην Αγχίαλο σημειώθηκαν έντονες βροχές αντί για χιόνι ενώ αντίθετα στη Λαμία μόνο χιονοπτώσεις.
http://www.meteociel.fr

Είναι η μεγαλύτερη σε ύψος χιονόπτωση στη Λάρισα (μαζί με το Δεκέμβρη του 1988) σε ένα 24ωρο αφού μετρήθηκαν 60εκ χιόνι στην πόλη(-4 έως +1β.κ) ενω στα Τρίκαλα το χιόνι έφτασε το 1μ λόγω της καθαρά αρνητικής θερμοκρασίας ΟΛΟ το 24 ωρο των φαινομένων (από -6 έως -1β.κ).
Στη συνέχεια άλλα 10-20εκ χιόνι έπεσαν και το 2 ήμερο 16-17 Μαρτίου με ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ θερμοκρασίες στο εσωτερικό της πεδιάδας.
Σαν ένα συνολικό ύψος χιονιού που έπεσε στα 3 αυτά διαστήματα θα έλεγα 80-100εκ σε Τρίκαλα και Καρδίτσα και 50-60εκ στη Λάρισα. Στο Βόλο νομίζω το χιόνι δεν πρέπει να ξεπέρασε τα 30-40εκ λόγω θερμοκρασίας και βροχής κατά διαστήματα.

Κάντε αίτημα στην ομάδα μας για να έχετε όλα τα τελευταία καιρικά νέα για τη χώρα μας.

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam

Με εκτίμηση

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος με εμπειρία 29 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *