Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-30/12/2020 (+χάρτες βροχής

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται αρχικά στο Ιόνιο, όλη τη δυτική χώρα, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου πάνω από τα 1.000 με 1.100 μέτρα περίπου.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα για πολύ λίγες βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές εκτός από το Ιόνιο και τη δυτική Ηπειρωτική χώρα έως και αργά το βράδυ.  Αναμένονται κατά μέσο όρο 15 με 25 χιλιοστά σε τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν της Θράκης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 6 με 7 στο Αιγαίο ενώ αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα φτάσουν και τα 7.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 16 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά και νότια 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στην Πίνδο θα σημειώνονται κατά τόπους βροχοπτώσεις στα χαμηλά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.100 με 1.200 μέτρα περίπου.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα ενώ στις πεδινές περιοχές 3 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 4 έως 15°C

 Τρίκαλα 5 έως 14°C

 Καρδίτσα 4 έως 15°C

 Βόλος 8 έως 16°C

 Καλαμπάκα 6 έως 12°C

 Ελασσόνα 6 έως 13°C

 Φάρσαλα 5 έως  16°C

 Αγια 6 έως 15°C

 Σποράδες 13 έως 17°C

+++++++++++++

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020.

 Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές.  Λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν κατά περιόδους και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα  άνευ σημασίας.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 4 έως 18 βαθμούς ενώ σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κατά περιόδους.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 3 με 5 στα πεδινά.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 7 έως 18°C

Τρίκαλα 7 έως 17°C

Καρδίτσα 7 έως 18°C

Βόλος 9 έως 17°C

Ελασσόνα 7 έως 15°C

Καλαμπάκα 6 έως 15°C

Φάρσαλα   7 έως 18°C

Αγια 7 έως 16°C

Σποράδες 14 έως 18°C

+++++++++++++

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους που από αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα από το μεσημέρι και μετά για σύντομες τοπικές βροχές υπάρχει για την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη άνευ σημασίας.  Αναμένονται  κατά μέσο όρο 10 με 20 χιλιοστά βροχής στην Ήπειρο  Κέρκυρα τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί κυρίως στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ αργά το βράδυ πιθανό να φτάσουν και τα 8.

 Η θερμοκρασία υψηλή θα κυμανθεί από  4 έως 18 ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα φτάσει κατά τόπους τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κατά περιόδους.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα 4 με 6 μποφόρ στα ορεινά της Θεσσαλίας ενώ στις πεδινές περιοχές 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 7 έως 17°C

 Τρίκαλα 7 έως 16°C

 Καρδίτσα 6 έως 16°C

 Βόλος 10 έως 17°C

 Ελασσόνα 7 έως 15°C

 Καλαμπάκα 7 έως 14°C

 Φάρσαλα 7 έως 17°C

 Αγια 7 έως 16°C

 Σποράδες 14 έως 18°C

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *