Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-27/12/2020 (+χάρτες βροχής)

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020 Χριστούγεννα.

 Προβλέπετε στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ενώ αργότερα προς το μεσημέρι ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα. Ομίχλες μικρής διάρκειας θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και αργότερα 7 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 15 βαθμούς ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία. Προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ κατά τόπους. Λίγες βροχές θα σημειωθούν στην Πίνδο καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 Λάρισα: προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα το πρωί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στα βουνά και 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά αλλά και τα παραθαλάσσια τμήματα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα  2 έως 13°C

 Τρίκαλα 2 έως 13°C

 Καρδίτσα 2 έως 13°C

 Βόλος 6 έως 16°C

 Καλαμπάκα  4 έως 16°C

 Ελασσόνα 4 έως 16°C

 Φάρσαλα  3 έως 15°C

 Αγία 4 έως 15°C

 Σποράδες 11 έως 18°C

++++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο, τη δυτική χώρα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν κατά τόπους και σε τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Θράκης ενώ στα νησιά του Ιονίου θα εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα της κεντρικής και βόρειας χώρας.  Αναμένονται κατά μέσο όρο στα νησιά του βόρειου Ιονίου και την Ήπειρο 20 με 50 χιλιοστά βροχής και πιθανόν σε τμήματα της δυτικής Στερεάς.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο  και 6 στο Ιόνιο.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 5 έως 17 βαθμούς ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν αρχικά τοπικές βροχές στη Πίνδου που το απόγευμα είναι πιθανό να επηρεάσουν και κάποια τμήματα του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας. Δεν αναμένονται πάνω από 1 με 2 χιλιοστά βροχής στις πεδινές περιοχές ενώ αντίθετα στην Πίνδο τοπικά θα έχουμε 5 με 10 χιλιοστά.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και αργά το απόγευμα υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα βουνά και τα παραθαλάσσια τμήματα και 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 4 έως 15°C

 Τρίκαλα 4 έως 15°C

 Καρδίτσα  4 έως 15°C

 Βόλος 7 έως 16°C

 Καλαμπάκα 5 έως 16°C

 Φάρσαλα 4 έως 17°C

 Ελασσόνα  4 έως 16°C

 Αγία 5 έως 16°C

 Σποράδες 12 έως 19°C

++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται μεταβολή του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στα πεδινά σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου και πυκνές χιονοπτώσεις στην Πίνδο πάνω από τα 1.300 μέτρα κατά μέσο όρο. Αργά το βράδυ και μετά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν σε όλη τη χώρα εκτός από τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που θα ενταχθούν. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 50 χιλιοστά βροχόπτωσης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλα τα πελάγη εκτός από το Θερμαϊκό νότιοι 6 με 7 μποφόρ και στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 4 με 6 σταδιακά από τα δυτικά και άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά ενώ στο Αιγαίο θα παραμένουν ότι 7 με 8 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 5 έως 15 βαθμούς ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Ελλάδα με την είσοδο του βοριά η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που θα είναι πιο αξιόλογες στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και πυκνές χιονοπτώσεις στην Πίνδο και στον Όλυμπο πάνω από τα 1.300 μέτρα κατά μέσο όρο. Αναμένονται ενδεικτικά 5 με 15 χιλιοστά στα πεδινά Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας 1 έως 5 χιλιοστά στα πεδινά της Μαγνησίας των Φαρσάλων και στις Σποράδες και πάνω από 30 με 50 cm φρέσκου χιονιού στα βουνά της Πίνδου. Βελτίωση από αργά το βράδυ.

 Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους έως και τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες βορειοδυτικοί 6 μποφόρ στα ορεινά τμήματα νότιοι 3 με 4 και στις πεδινές περιοχές δυτικοί 2 με 3.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 8 με 16°C

 Τρίκαλα 7 με 14°C

 Καρδίτσα 7 με 14°C

 Βόλος 10 με 17°C

 Ελασσόνα  7 έως 13°C

 Φάρσαλα 8 έως 17°C

 Καλαμπάκα 7 έως 12°C

 Αγία 7 έως 14°C

 Σποράδες 12 έως 18°C

Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *