Ανάλυση πρωινών δεδομένων της 22ης Δεκεμβρίου 2020 για 15 ημέρες.

Ανάλυση πρωινών στοιχείων της 22ας Δεκεμβρίου 2020.

 27 με 29 Δεκεμβρίου.

 Πιθανότητα >95%.  Ανάπτυξη βαρομετρικού χαμηλού στη δυτική Ελλάδα το οποίο θα παραμείνει εκεί με τη μορφή χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων και θα δίνει αρκετές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο τα δυτικά Ηπειρώτικα τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.  Μαλακός καιρός με χιόνια μόνο στις κορυφές των βουνών.

+++++++++++++++++

30 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου.

 Πιθανότητα 42%. Ανάπτυξη βαρομετρικού χαμηλού στη δυτική Ευρώπη θα μεταφέρει διαταραχή στην κεντρική Μεσόγειο και τη βόρεια Ιταλία με αποτέλεσμα αρκετές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου ολόκληρη τη δυτική χώρα τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Μεταφορά θερμών αερίων μαζών με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να περιοριστούν στις κορυφές της βόρειας Ελλάδας.

 Πιθανότητα 40%. Χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις στη δυτική Μεσόγειο οι οποίες θα παραμείνουν εκεί και θα μεταφέρουν απλά υγρές και θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας δίνοντας σποραδικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα που θα είναι πολλά στο Ιόνιο και την δυτική ηπειρωτική χώρα.  Χιονοπτώσεις μόνο στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.

 Πιθανότητα 20%. Διαταραχή από την δυτική Ευρώπης θα κατεβείτε στη δυτική Μεσόγειο και θα αναπτυχθεί ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα νότια της Γαλλίας με αποτέλεσμα μεταφορά θερμών και υγρών αερίων μαζών στην περιοχή μας που θα δώσουν  λίγα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρώτικα.

++++++++++++++++++

 2 έως 6 Ιανουαρίου.

 Πιθανότητα 41%. Ανάπτυξη βαρομετρικού χαμηλού στη δυτική Μεσόγειο οπου θα παραμείνει σχεδόν στάσιμο εκεί όλες αυτές τις μέρες με αποτέλεσμα μεταφορά υγρών και θερμών αερίων μαζών που θα δώσουν αρκετές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.  Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στο Ιόνιο, τη δυτική ηπειρωτική χώρα, τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο ενώ αξιόλογα θα είναι και στις υπόλοιπες περιοχές.  Φόβος για πλημμυρικά φαινόμενα.

 Πιθανότητα 41%.  ομαλό πεδίο βαρομετρικών πιέσεων αρχικά ενώ στη συνέχεια θα αναπτυχθεί βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της βόρειας Αφρικής που θα μετακινηθεί στην περιοχή της Σικελίας και θα δώσει κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αρκετές βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στα νησιά του Ιονίου τη δυτική ηπειρωτική χώρα όπου υπάρχει φόβος για τοπικές πλημμύρες.

 Πιθανότητα 18%. Ομαλές βαρομετρικές πιέσεις αρχικά ενώ στη συνέχεια θα αναπτυχθεί βαρομετρικό χαμηλό στα νότια της Πελοποννήσου που θα κινηθεί γρήγορα προς την περιοχή της Κύπρου.  Αρκετά φαινόμενα στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν στα ανατολικά και νότια τμήματα. . Χιονοπτώσεις αρχικά στις κορυφές των βουνών αλλά σταδιακά θα πέσουν και σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία αρχικά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα πέσει στη συνέχεια αρκετά σε όλη τη χώρα.

 Φαίνεται ότι στο διάστημα που ακολουθεί συνεχίζεται η ανάπτυξη βαρομετρικών χαμηλών στα δυτικά της χώρας μας με βασικό χαρακτηριστικό τον μαλακό καιρό τις πολλές βροχές που κατά τόπους θα δημιουργήσουν και πλημμύρες στο Ιόνιο τα δυτικά τμήματα και πιθανόν στη Θράκη, τη Μακεδονία και το ανατολικό Αιγαίο υπό προϋποθέσεις. Η πιθανότητα ψυχρής εισβολής για το τέλος της περιόδου είναι υπαρκτή αλλά κάτω του 20%.

Κάντε αίτημα στην ομάδα μας για να έχετε όλα τα τελευταία καιρικά νέα για τη χώρα μας.

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam

 Με εκτίμηση

 Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος με εμπειρία 29 ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *