Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 14-16/12/2020 (+χάρτες βροχής)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.

Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία σε όλη τη χώρα εκτός από τα νησιά του Ιονίου ,την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία με τοπικές βροχές στα πεδινά τμήματα τοπικές καταιγίδες τμήματα του Αιγαίου και λίγες χιονοπτώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1.800 με 2.000 μέτρα. Σταδιακά τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες και μετά θα αρχίσουν να περιορίζουν στο Αιγαίο την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Εύβοια, τις Σποραδες, την ανατολική Θεσσαλία και την Κρήτη στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Επισημαίνεται ότι θέλει μεγάλη προσοχή λόγω των έντονων φαινομένων στην Εύβοια τις Σποράδες τμήματα της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν κατά τόπους και πάνω από 50 με 100 χιλιοστά βροχόπτωσης ενώ πιθανότητα για ισχυρά φαινόμενα αλλά όχι τέτοιας έντασης έχουν και τα ανατολικά τμήματα Μαγνησίας τα Δωδεκάνησα καθώς και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά στα ανοιχτά των πελάγων 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πεδινές περιοχές που θα είναι πιο πολλές στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Επισημαίνεται ότι στις Σποράδες την Όθρυς και πιθανόν στα ανατολικά του νομού Μαγνησίας θα σημειωθούν τοπικά και πάνω από 20 με 40 χιλιοστά βροχόπτωσης. Στα πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας θα σημειωθεί 1 έως 6 χιλιοστά βροχής. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα και μετά στην πεδιάδα και τα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και στις Σποράδες βορειοανατολικοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 8 έως 12°C

Τρίκαλα 8 έως 12°C

Καρδίτσα 8 έως 12°C

Βόλος 9 έως 12°C

Καλαμπάκα 7 έως 10°C

Ελασσόνα 7 έως 10°C

Φάρσαλα 7 έως 11°C

Αγια 7 έως 11°C

Σποράδες 10 έως 12°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020.

Προβλέπεται αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές που θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Λίγες ομίχλες θα σημειωθούν αργά το βράδυ σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης μακριά από τη θάλασσα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν σημαντικά ενώ και στο Αιγαίο η ένταση τους θα πέσει στα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από τρεις έως 14 βαθμούς ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στις περιοχές του Ολύμπου του Κισσάβου, του Μαυροβουνίου, του Πηλίου, της Όθρυς και των Σποράδων αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί από τις μεσημεριανές ώρες και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί αρχικά 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 7 στα θαλάσσια τμήματα αλλά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και μετά σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 7 με 13°C

Τρίκαλα 7 με 14°C

Καρδίτσα 7 με 14°C

Βόλος 8 με 13°C

Καλαμπάκα 7 με 12°C

Ελασσόνα 7 με 12°C

Φάρσαλα 7 με 13°C

Αγια 7 με 12°C

Σποράδες 10 με 14°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο νωρίς το πρωί στα βόρεια παραθαλάσσια της Κρήτης θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές που αργότερα θα σταματήσουν. Τοπικές ομίχλες κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλία,ς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί αρχικά 6 με 7 μποφόρ αλλά προς το βράδυ θα εξασθενήσουν κι άλλο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από έναν έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στην δυτική και νότια χώρα θα φτάσει τοπικά τους 16 με 17.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις στις Σποράδες. Πυκνές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ που θα διατηρούνται για πολλές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια το μεσημέρι και ομίχλη το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στην πεδιάδα και βοριάδες 2 με 4 μποφόρ στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 3 έως 12°C

Τρίκαλα 3 έως 12°C

Καρδίτσα 3 έως 12°C

Βόλος 5 έως 13°C

Καλαμπάκα 4 έως 12°C

Ελασσόνα τέσσερις έως 12°C

Φάρσαλα 4 έως 12°C

Αγια 4 έως 11°C

Σποράδες 10 έως 14°C

Βασίλειος Πανάκογλου

 Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *