Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 10-11/12/2020 (+χάρτες βροχής)

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται αρχικά στο Ιόνιο όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα θαλάσσια κυρίως τμήματα καταιγίδες.  Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα ενώ από το απόγευμα και μετά  στα δυτικά και στη συνέχεια στα ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.  Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη Θράκη τα νησιά του βορειοανατολικού αλλά και ανατολικού Αιγαίου τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο όπου αναμένονται κατά μέσο όρο και πάνω από 40 με 50 χιλιοστά βροχόπτωσης. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν  στην Πίνδο πάνω από τα 1.000 με 1200 μέτρα κατά μέσο όρο.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και 6 με 7 στο Ιόνιο αλλά σταδιακά από το απόγευμα και μετά στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και αργότερα και στο Θερμαϊκό με την ίδια ένταση ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνουν νότιοι.

metoffice.gov.uk

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 6 έως 13 ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα φτάσει τοπικά τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρές ενώ προς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.  Τοπικές καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν στις Σποράδες.  Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα βουνά πάνω από τα 1.200 μέτρα κατά μέσο όρο κυρίως στην περιοχή της Πίνδου.  Ο καιρός σταδιακά προς το απόγευμα θα βελτιωθεί σε όλη την περιφέρεια.  Αναμένονται κατά μέσο όρο 8 με 15 χιλιοστά στις πεδινές περιοχές ενώ στα βουνά και κυρίως στην Πίνδο κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 30.

 Λάρισα: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές που πιθανόν να είναι ισχυρές αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί 2 με 3 ενώ το απόγευμα θα ενισχυθούν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 με 5 μποφόρ και στις Σποράδες οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα  8 έως 12°C

 Τρίκαλα 8 έως 11°C

 Καρδίτσα 8 έως 11°C

 Βόλος  10 έως 14°C

 Καλαμπάκα 6 έως 9°C

 Ελασσόνα 7 έως 9°C

 Φάρσαλα 8 έως 11°C

 Αγία 8 έως 12°C

 Σποράδες 15 έως 19°C

———————————————————-

 Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται αρχικά στη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα καταιγίδες αλλά ο καιρός σταδιακά θα καταστεί άστατος και θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα όμως από το μεσημέρι και μετά εκ νέου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου της Στερεάς Ελλάδας της Κρήτης και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πίνδο και τα βουνά στα σύνορα με τη Βουλγαρία πάνω από τα 1.200 με 1300 μέτρα κατά μέσο όρο. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στις περιοχές της δυτικής Στερεάς της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου και τα νησιά του Ιονίου όπου αναμένονται κατά μέσο όρο πάνω από 20 με 30 χιλιοστά βροχόπτωσης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 και αργότερα 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιάδες 6 με 7 και αργότερα πιθανόν 8.

metoffice.gov.uk

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 14 βαθμούς ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις που θα αυξηθούν και το απόγευμα και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά τόπους ισχυρές και πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα βουνά της Πίνδου πάνω από τα 1.200 μέτρα κατά μέσο όρο. Αναμένονται 1 με 4 χιλιοστά στα πεδινά τμήματα ενώ στην Πίνδο κατά τόπους θα ξεπεραστούν και τα 20 χιλιοστά βροχόπτωσης.

Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις που θα αυξηθούν και από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες με εξασθένηση αργότερα ενώ το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 7 και πιθανόν 8 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα αρχικά νοτιοδυτικοί 2 με 4 και αργά το απόγευμα ανατολικοί με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα  4 έως 11°C

 Τρίκαλα 5 έως 11°C

 Καρδίτσα 4 έως 11°C

Βόλος 8 έως 13°C

Καλαμπάκα 4  έως 10°C

 Ελασσόνα 3 έως 10°C

 Φάρσαλα 3 έως 10°C

 Αγία 4 έως 10°C

 Σποράδες 11 έως 16°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *