Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για 9 και 10 Δεκεμβρίου 2020.

 Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν σε σημαντική αλλαγή του καιρού στην αυριανή ημέρα που θα συνεχιστεί και τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

 Το τελευταίο τρέξιμο το προγνωστικό μας μοντέλο δίνει πολύ μεγάλα ύψη υετού σε τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας.  Φαίνεται ότι όλη σχεδόν η χώρα όπως φαίνεται και στο επίπεδο 1 και 2 θα δεχτεί  από λίγες έως μέτριες βροχοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πολύ μεγάλα υψόμετρα τα οποία θα βρίσκονται σίγουρα κοντά στα 1.800 με 2.000 μέτρα αρχικά  ενώ το ξημέρωμα της Πέμπτης στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία στη δυτική Στερεά και πιθανόν στη δυτική Θεσσαλία τα χιόνια θα κατέβουν πρόσκαιρα στα 1.200 με 1400 μέτρα περίπου.  Να τονίσω ότι η δικιά μας ομάδα αναλύει τις περιοχές όπου θα χιονίσει πραγματικά και όχι σε αυτές που θα πέσουν πέντε νιφάδες για πέντε λεπτά άνευ σημασίας.  Μεγάλα ύψη χιονοστρωσης (50 με 100cm) θα υπάρξουν σε υψόμετρα πάνω από 1.600 μέτρα περίπου στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου.

Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αλλαγή του καιρού την 9-10/12
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.

Υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωσης
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Ελέγξτε το χάρτη  σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται η δικιά σας περιοχή.  Περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 και 5 πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις για πολύ πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα.

 Αύριο το μεσημέρι θα αναρτηθεί η νέα τακτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας  και Θεσσαλίας που θα αφορά την Πέμπτη και την Παρασκευή.  Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθείτε καθημερινώς το site για ότι νεότερο προκύπτει.

Συντονιστείτε λοιπόν στον τρόπο λειτουργίας του site μας,  του προφίλ μου στο Facebook  ,της σελίδας μου στο Facebook αλλά και της ομάδας μου στο Facebook.

Κάντε πρόσκληση σε γνωστούς και φίλους να έρθουν στην παρέα μας

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *