Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-9/12/2020 (+χάρτες βροχής)

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική χώρα και την δυτική και κεντρική Μακεδονία με ισχυρές βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις  στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1500 με 1.600 μέτρα περίπου.  Γρήγορα τα φαινόμενα θα μεταφερθούν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  Σταδιακά πριν από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα τμήματα και ως αργά το βράδυ θα έχουν σταματήσει σχεδόν σε όλη τη χώρα.  Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από αργά το βράδυ θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες.  Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στους νομούς Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Χαλκιδικής Καβάλας στην Κέρκυρα και πιθανόν σε Σέρρες Δράμα και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας στην Κω και τη Ρόδο κατά τόπους να πέσουν και πάνω από 40 με 60  χιλιοστά βροχής. Πυκνές ομίχλες το βράδυ στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Σημαντική πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου. Υπάρχει πιθανότητα και για υδροστρόβιλους στις ίδιες περιοχές

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί έως 8 μποφόρ θα εξασθενήσουν σημαντικά μετά το μεσημέρι και στο Αιγαίο ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ που σταδιακά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 και θα εξασθενήσουν το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 7 έως 14 στα δυτικά Και βόρεια τμήματα ενώ στα νότια και ανατολικά θα φτάσει κατά τόπους τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία: προβλέπονται συννεφιές που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ισχυρές βροχές στα πεδινά και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα.  Πυκνές αλλά σύντομες χιονοπτώσεις στα βουνά πάνω από τα 1500 με 1.600 μέτρα περίπου. Τα φαινόμενα γρήγορα πριν από το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Προβλέπονται κατά μέσο όρο 10 με 20 χιλιοστά στα πεδινά τμήματα ενώ στα ορεινά και τα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας πιθανόν να ξεπεράσουμε και τα 20-25.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με βροχή που κατά τόπους θα ενταχθεί με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα πριν από το μεσημέρι κιόλας θα έχουν σταματήσει και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στην αρχή ανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και 4 με 5 στα πεδινά τμήματα αλλά σταδιακά πριν το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ στα πεδινά και 5 με 6 στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 10 με 16°C

 Τρίκαλα 10 με 16°C

 Καρδίτσα 10 με 16°C

 Βόλος 12 με 17°C

 Καλαμπάκα 10 με 14°C

 Ελασσόνα 10 με 14°C

 Φάρσαλα 10 με 16°C

Αγιά 10 με 15°C

Σποράδες 15 με 18°C

———————————————————————-

 Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές μπόρες και πιθανόν λίγες καταιγίδες αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που θα διακόπτονται από τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες παροδικές βροχές νωρίς το πρωί στη Θράκη ,στη δυτική Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Γενικά τα φαινόμενα δεν αναμένονται να είναι ισχυρά τη συγκεκριμένη ημέρα.  Πιθανές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στην πεδιάδα της Θεσσαλονίκης των Ιωαννίνων των Σερρών της Δράμας και στα πεδινά του Έβρου.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ αλλά προς τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 6 και αργά το βράδυ 7 με 8 μποφόρ στα βόρεια.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 15 ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης και κυρίως στην Πίνδο είναι πιθανό να σημειωθούν λίγα σποραδικά φαινόμενα.  Στα πεδινά τμήματα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα έως και τις βραδινές ώρες όπου θα αναπτυχθούν εκ νέου τοπικές νεφώσεις.

 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας έως και το απόγευμα  ενώ στη συνέχεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 2 με 3 στα πεδινά αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε 

Λάρισα 4 με 15°C

 Τρίκαλα  5 με 15°C

 Καρδίτσα 4 με 15°C

 Βόλος 8 με 16°C

 Καλαμπάκα  4 με 14°C

 Ελασσόνα  4 με 13°C

 Φάρσαλα 4 με 15°C

Αγιά 5 με 14°C

 Σποράδες 13 με 17°C

—————————————————————

 Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά τμήματα της χώρας τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και θα σημειωθούν βροχές στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την κεντρική Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο ενώ λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και  στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης έως αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά νησιά του Ιονίου και στην Ήπειρο όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και πάνω από 60 με 100 χιλιοστά βροχής.  Πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 1.700 με 1800 μέτρα. Ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές αλλά και βραδινές ώρες σε τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανόν της Θεσσαλίας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο και 5 με 6 στο Αιγαίο ενώ προς το βράδυ θα φτάσουμε τα 7 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 4 έως 15 και τοπικά στα ανατολικά δυτικά και νότια τμήματα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχες στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας και Λάρισας  ενώ ασθενή φαινόμενα θα σημειωθούν προς το απόγευμα και το βράδυ και στο νομό Μαγνησίας. Στις Σποράδες δεν αναμένεται να βρέξει.. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην Πίνδο και σε πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας όπου αναμένονται κατά τόπους και 15 με 35 χιλιοστά βροχής. Πιθανότητα για ομίχλες αργά το βράδυ.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με  με βροχές μετά το μεσημέρι που πιθανόν να ενταθούν και βελτίωση του καιρού τις βραδινές ώρες.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα θαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα και μετά 6 μποφόρ ενώ στις Σποράδες πιθανόν να φτάσουν και τα 7 και στα πεδινά αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε 

Λάρισα 6 με 14 °C

Τρίκαλα 7 με 12°C

Καρδίτσα 7 με 12°C

Βόλος 10 με 16°C

Καλαμπάκα 7 με 10°C

Ελασσόνα 7 με 12°C

Φάρσαλα 7 με 14°C

Αγιά 7 με 14°C

Σποράδες 11 με 19°C

 

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *