Τάση καιρού έως 21 Δεκεμβρίου 2020.

Τελευταία καιρικά νέα για τις επόμενες 15 μέρες στη χώρα πάντα με τη μέθοδο της ανάλυσης του πολλαπλού δείγματος των δύο βασικών προγνωστικών μοντέλων.  Δουλεύουμε  με βάση τις πιθανότητες όπως θα έπρεπε να είναι κανονικά οι προγνώσεις καιρού στη χώρα μας.

 9 και 10 Δεκεμβρίου 2020.

 Πιθανότητα 50% για φαινόμενα στο Ιόνιο σε όλη τη δυτική χώρα στη Μακεδονία και κατά τόπους και σε κάποιες λίγες περιοχές της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου και του ανατολικού Αιγαίου.

 Πιθανότητα 50% Τα φαινόμενα να καλύψουν όλη την Ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο και στη συνέχεια και νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  Είναι δηλαδή ένα σενάριο που βάζει μέσα τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο πιο πολύ σε σχέση με το προηγούμενο.

 

 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2020.

 Πιθανότητα πάνω από 90% η πορεία του καιρού να είναι σταθερή με δημιουργία νέου βαρομετρικού χαμηλού από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας με αποτέλεσμα πολλές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας πρώτα στα δυτικά και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα. 

 

14 έως 16 Δεκεμβρίου 2020.

 Πιθανότητα 56% χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις να κινηθούν πάνω στη χώρα μας με κίνηση ανατολική βορειοανατολικη προς τη Μαύρη θάλασσα αποτέλεσμα αρκετές βροχές στην αρχή στη Δυτική χώρα και το Ιόνιο και προς το τέλος της περιόδου σε όλο το ανατολικό Αιγαίο και Θράκη.  Πολύ λίγα τα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές που δεν αναφέρουμε.

 Πιθανότητα 44% για λίγα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη με σύντομη βελτίωση ενώ προς το τέλος της περιόδου που αναφέρουμε νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα δώσει έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στην Ηπειρωτική χώρα καθώς και στην Κρήτη.

 

17  έως 21 Δεκεμβρίου 2020.

 Πιθανότητα 54%  για βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από την Πελοποννήσου την ανατολική Στερεά τις Σποράδες και την Εύβοια όπου αναμένονται λίγα φαινόμενα. Επικρατών Άνεμος ο βοριάς.  Λίγα χιόνια στα βουνά και υπάρχει και μία πιθανότητα στο τέλος της περιόδου να αναπτυχθεί χαμηλό δυτικά της χώρας μας χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρο αν θα μας επηρεάσει ή όχι.

Πιθανότητα 33% για λίγα φαινόμενα στην ανατολική και νότια χώρα καθώς και στο νότιο Ιόνιο ενώ προς το τέλος της περιόδου νέο ισχυρότατο βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί στα δυτικά της χώρας με πολλές βροχές στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά τμήματα.

 

Σε γενικές γραμμές η πορεία του καιρού δείχνει ο άστατος καιρός με κατά περιόδους βροχές να συνεχίζεται,  αν και υπάρχει και το σενάριο κοντά στις 15 με 20 του μήνα να υπάρξει μία βελτίωση του καιρού.  Ισχυρή ψυχρή εισβολή δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συμβεί με τα υπάρχοντα στοιχεία έως και τις 21 Δεκεμβρίου. 

Όμως η τάση από τους δείκτες θαλάσσιας αλλά και ατμοσφαιρική τέλη κυκλοφορίας για ψυχρή μεταβολή στα ανατολικά και κεντρικά της Ευρώπης το τρίτο δεκαήμερο του μήνα είναι σημαντική.

Για ότι νεότερο μείνετε συντονισμένοι και μπαίνετε συχνά στο site μας weathergroup.gr.

Δεν είναι δυνατόν να  αναρτούμε 3ημερες και 4ήμερες προγνώσεις καιρού να μην τις διαβάζετε και να στέλνετε προσωπικά μηνύματα για το τι καιρό θα κάνει στη δικιά σας περιοχή. 

Συντονιστείτε λοιπόν στον τρόπο λειτουργίας του site μας,  του προφίλ μου στο Facebook  ,της σελίδας μου στο Facebook αλλά και της ομάδας μου στο Facebook.

Κάντε πρόσκληση σε γνωστούς και φίλους να έρθουν στην παρέα μας

https://www.facebook.com/groups/weathergroupteam/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *