Που θα βρέξει 4/12/2020 Λάρισα-Θεσσαλία-Ελλάδα (Χάρτες)

 Φλέγεται το Ιόνιο όπως βλέπετε και στην εικόνα από τον ανιχνευτή ηλεκτρικών εκκενώσεων Λάρισας.  Θα μεταφερθούν αύριο αυτά τα φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και μάλιστα σε τμήματα των νησιών του Ιονίου και σε τμήματα των νόμων Πιερίας, Λάρισας, Ημαθίας, Χαλκιδικής και Πέλλας θα είναι κατά τόπους ισχυρά όπως βλέπετε και στους χάρτες επιπέδου 1 έως 4 που ετοιμάσαμε για σας με την επεξήγηση.

 Για ζωντανή εικόνα όλο το 24ωρο μπορείτε να μπαίνετε στο link

https://weathergroup.gr/detector.html/

Τα ορεινά και παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας θα έχουν έντονα κατά τόπους φαινόμενα.  Οι Σποράδες και το εσωτερικό της πεδιάδας ποτιστικές βροχές που όμως φαίνεται να ξεπερνούν κατά τόπους και τα 5 με 10 χιλιοστά.

Για την κεντρική Μακεδονία αλλά και τμήματα της υπόλοιπης δυτικής και ανατολικής θα σημειωθούν επιτέλους αξιόλογες βροχές και στα θαλάσσια τμήματα καταιγίδες λύνοντας κατά κάποιο ποσοστό το μεγάλο έλλειμμα βροχής που υπάρχει εδώ και μήνες.

Η Θεσσαλονίκη είναι και αυτή υποψήφια για τοπικές βροχές και πιθανόν και για σύντομη καταιγίδα κυρίως στα ανοιχτά του Θερμαϊκού.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα κάποιων καταιγίδων στο Σαρωνικό που θα επηρεάσουν και τα νότια και δυτικά κυρίως τμήματα της πόλης.

Ο χάρτης με τα χιλιοστά βροχής είναι ενδεικτικός για τις περιοχές που θα έχουν έντονα φαινόμενα και για τις περιοχές που θα έχουν λιγότερα φαινόμενα.  Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη τα παραπάνω χιλιοστά σαν δεδομένα  αφού ο καιρός είναι εκεί έξω και αποφασίζει πότε θέλει να βρέξει και πότε όχι.

Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αλλαγή του καιρού την 4/12
Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.

Υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωσης
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

 

 

 

 

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

 E-mail επικοινωνίας: meteovas79@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *