Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-6/12/2020 (+χάρτης βροχής)

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται συννεφιά στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα που γρήγορα θα αυξηθεί και θα σημειωθούν καταιγίδες στο Ιόνιο και το Αιγαίο και τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα.  Από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν επιμένει μόνο στην ανατολική Μακεδονία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.  Τα εντονότερα φαινόμενα αυτής της διαταραχής θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν στην Ήπειρο που τοπικά θα ξεπεράσουν τα 30 με 40 χιλιοστά βροχόπτωσης.  Αντίθετα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου δεν θα δεχτούν σχεδόν καθόλου φαινόμενα. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας πάνω από τα 1.200 με 1400 μέτρα υψόμετρο.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως 8 μποφόρ στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο ανατολικοι έως 4 με 5 μποφόρ κυρίως στα νότια τμήματα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -2 έως 13 βαθμούς ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας θα φτάσει τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας ενώ υπάρχει πιθανότητα λίγα φαινόμενα να επηρεάσουν και την περιοχή της Μαγνησίας των Φαρσάλων για των Σποράδων άνευ σημασίας.  Ο καιρός από το απόγευμα και μετά θα βελτιωθεί παντού. Λίγες χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στα βουνά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας πάνω από τα 1.600 μέτρα περίπου.

 Λάρισα: προβλέπονται συννεφιές με πιθανή σύντομη μπόρα αλλά ο καιρός μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και 2-4 στις πεδινές περιοχές και τα ορεινά.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε 

Λάρισα 7 με 12°C

 Τρίκαλα 7 με 11°C

 Καρδίτσα 7 με 11°C

 Βόλος 9 με 15°C

 Καλαμπάκα 6 με 10°C

 Ελασσόνα 6 με 10°C

 Φάρσαλα 6 με 12°C

 Αγιά 6 με 11°C

 Σποράδες 11 με 14°C

++++++++++++++++++++++++++++++

 Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά πεδινά τμήματα της χώρας και την Κρήτη.  Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές κυρίως ώρες θα είναι ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, στη Χαλκιδική, την Ημαθία, την Πιερία και πιθανόν στα δυτικά και νότια της Πελοποννήσου, στην Αττική, τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο πάνω από τα 1800 με 2.000 μέτρα. Ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα και τα φαινόμενα θα παραμείνουν μόνο στην ανατολική Μακεδονία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως αργά το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη αλλά γρήγορα πριν το μεσημέρι στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση και μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν στραφεί σε νότιους και στο Αιγαίο εντάσεως 5 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στις άλλες περιοχές θα φτάσει τους 15 και στα δυτικά και νότια και τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά που γρήγορα θα αυξηθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα βουνά πάνω από τα 2.000 μέτρα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και πιθανόν σε κάποια ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καλαμπάκας της Ελασσόνας και της Καρδίτσας. Γενικά αναμένονται 3 με 8 χιλιοστά υετού για τα πεδινά τμήματα ενώ για τα παραθαλάσσια και τα βουνά 20 με 30 χιλιοστά. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

 Λάρισα: προβλέπεται συννεφιά που γρήγορα θα αυξηθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και 2 με 4 στα πεδινά αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 με εξασθένηση ενώ στα πεδινά θα εξασθενήσουν τελείως.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 9 με 13°C

 Τρίκαλα 8 με 13°C

 Καρδίτσα 8 με 13°C

 Βόλος 11 με 15°C

 Καλαμπάκα 8 με 12°C

  Ελασσόνα 8 με 12°C

 Φάρσαλα 8 με 12°C

 Αγιά 8 με 15°C

 Σποράδες 13 με 18°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές και λίγες τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ από αργά το βράδυ και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις. Τοπικές  ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε πεδινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα της ηπειρωτικής χώρας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο και 4 με 5 και αργότερα 6 μποφόρ στο Ιόνιο

 Θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 16 και πιθανόν στα νότια τμήματα και 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.  Το πρωί και το βράδυ είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν ομίχλες.

 Λάρισα: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί και ηλιοφάνεια στη συνέχεια. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν και αραιές νεφώσεις.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και ασθενείς μεταβλητοί στα πεδινά.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 7 με 14°C

 Τρίκαλα 6 με 14°C

 Καρδίτσα 5 με 14°C

 Βόλος 9 με 15°C

 Καλαμπάκα 5 με 13°C

 Ελασσόνα 5 με 13°C

 Φάρσαλα 5 με 14°C

 Αγιά 7 με 13°C

 Σποράδες 12 με 17°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις και ομίχλες σε πεδινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα και θα σημειώνονται τοπικές βροχές σε τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου ,της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας και ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου. Αναμένονται κατά τόπους μέχρι αργά το βράδυ σε τμήματα της Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Κέρκυρας ,Ζακύνθου, Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς έως και 30-50 χιλιοστά βροχόπτωσης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πιθανόν στα βόρεια του Ιονίου και 8 με 9 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 5 αλλά από αργά το βράδυ θα σταθούν στο Ιόνιο σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

 Η θερμοκρασία σε υψηλότερη τιμή τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 16 και στα δυτικά και νότια 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές κυρίως τις απογευματινές ώρες και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί.  Υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές κυρίως από το απόγευμα και μετά.

 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές.  Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το απόγευμα λόγω τοπικών ομιχλών.

 Οι άνεμοι αρχικά  μεταβλητοί ασθενείς αλλά σταδιακά στα παραθαλάσσια τμήματα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 και αργά το βράδυ και 5 μποφόρ και στα πεδινά νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε 

Λάρισα 8 με 15°C

Τρίκαλα 7 με 13°C

Καρδίτσα 7 με 13°C

Βόλος 9 με 16°C

Καλαμπάκα 7 με 12°C

Ελασσόνα 7 με 13°C

Φάρσαλα 7 με 14°C

Αγιά 7 με 13°C

Σποράδες 12 με 16°C

ΠΗΓΗ: WEATHER.US

Βασίλειος Πανάκογλου

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *